REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Stan filosofează pe seama incompatibilităţii: "Eu sper ca lucrurile să se aranjeze, dacă nu, ăsta e destinul meu"

Stan filosofează pe seama incompatibilităţii: "Eu sper ca lucrurile să se aranjeze, dacă nu, ăsta e destinul meu"

Replica API 3 septembrie 2013 | 00:00 73

Primarul oraşului Techirghiol, liberalul Adrian Stan, este unul dintre mulţii edili din judeţul Constanţa găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate. Situaţia lui Stan este diferită de cei mai mulţi dintre primari, care au fost declaraţi incompatibili întrucât au făcut parte din AGA de la RAJA. În cazul liberalului de la Techirghiol, ANI a constatat că a fost, pentru o perioadă de 3 luni, şi administrator al unei societăţi, lucru care contravine legii.

"Adrian Viorel Stan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 3 iunie 2011 - 22 mai 2012, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de primar al oraşului Techirghiol şi pe cea de administrator al SC Techirghiol.ro Cosmetics & Spa SRL. Astfel, Adrian Viorel Stan a încălcat dispoziţiile art. 87, alin (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale (...)", a precizat ANI, referitor la primarul din Techirghiol. În apărarea sa, Stan susţine că firma la care a figurat ca administrator "nu a funcţionat nici măcar o zi". "Le-am explicat inspectorilor de la ANI, am crezut că au înţeles. Am fost administrator până la alegerile din 2012, după care am devenit doar acţionar", susţine edilul. "Sunt în instanţă cu decizia ANI. Eu sper ca lucrurile să se aranjeze, dacă nu, ăsta e destinul meu", a filosofat primarul. Întrebat dacă, în eventualitatea în care pierde "bătălia" cu ANI, a pregătit pe cineva care să candideze şi să îi ia locul, Adrian Stan a declarat: "Sigur că e cineva pregătit. Dar nu am să dau nume, să se işte lupte... Nu vreau să îmi imaginez că nu se rezolvă situaţia", a conchis edilul. Facem precizarea că, potrivit legii, "persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului". Deocamdată însă, atât Stan, dar şi alţi primari declaraţi incompatibili, se află în diferite stadii ale proceselor intentate împotriva deciziilor ANI.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218