REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Stan vrea să scadă media de vârstă a turiştilor care vin la Techirghiol. Ce proiecte finalizează

Stan vrea să scadă media de vârstă a turiştilor care vin la Techirghiol. Ce proiecte finalizează

Replica API 1 septembrie 2015 | 00:00 134

Planuri

Planuri

Adrian Stan

Ştim cu toţii. Mamaia, Vama Veche, Costineşti, Corbu sunt locaţiile preferate de tineret. Acestea, la rândul lor, se împart între cei cu dare de mână şi cei cu situaţii mai modeste. Mai avem staţiunile Eforie Nord şi Techirghiol, ambele axate pe o categorie de vârstă mai avansată, a familiştilor. La Techirghiol, primarul Adrian Stan vrea să modifice starea de fapt şi susţine că, după cele opt proiecte, din care cinci finalizate şi celelalte trei aproape finalizate, speră să scadă media de vârstă a celor care vin în zonă în sezonul estival.

„Încercăm să încheiem ultimele proiecte pe care le avem în desfăşurare. Unul se va termina la sfârşitul lunii septembrie, amenajarea unei plaje publice, cu grupuri sanitare, cu tot confortul pentru a fi o plajă modernă, pe întinderea dinspre Eforie până în localitate, pe malul lacului. De asemenea, tot pe această întindere am realizat o pistă de biciclete şi de promenadă, astfel încât toţi turiştii care vin în Techirghiol să aibă posibilitatea de a-şi petrece timpul liber, iar pe această suprafaţă este şi iluminat public, lucru care nu a existat şi era o mare necesitate, pentru că zona era foarte întunecată. (...)

Aveam un proiect de 22 de străzi de asfaltat, dintre care au mai rămas opt. Acest proiect trebuie definitivat până în decembrie. (...) Un milion de euro au fost necesari şi au fost pe polul de creştere al Constanţei. (...) Constructorul a întârziat. O parte din vina lui, o parte pentru că sunt câteva străzi care se suprapun pe un proiect tot pe fonduri europene al RAJA, cu realizarea de canalizare şi apă şi se mai lucrează încă pe străzile care ar trebui să fie asfaltate şi de aceea s-a întârziat. Sperăm ca toate lucrurile să fie terminate în grafic. (...) Le-am încheiat alături de cele care au fost finalizate anterior.

Am reuşit să atragem peste 10 milioane de euro în toate proiectele europene pe care le-am desfăşurat. (...) Toate trebuie terminate până în decembrie. Mai există încă trei luni după decembrie, în care cele nefinalizate vor fi făcute pe banii CL. Termenul final este decembrie 2015, iar, de acum încolo, vorbim de depunerea de proiecte pe noua perioadă de finanţare a UE, 2014 - 2020”, a spus Stan, pentru „Replica”. Totodată, primarul susţine că, în principiu, este mulţumit de numărul de turişti din acest an şi consideră că localitatea se apropie de statutul de care se bucura în perioada interbelică.

„Nu doar eu, ci şi ceilalţi concetăţeni şi comercianţi sunt mulţumiţi. Aş putea spune că a fost chiar o relansare a turismului în Techirghiol. Plaja amenajată, chiar şi neterminată, a fost foarte plină. Techirghiol a arătat ca în pozele din anii interbelici, când a fost în perioada de glorie. (...) Fiecare staţiune are specificul ei, Costineştiul pentru tineri, adolescenţi, alături de Vama Veche; Mamaia pentru oamenii cu condiţie financiară mai bună. Eforie are, de asemenea, categoria socială a ei.

Techirghiol rămâne pentru cei care vor să îşî redobândească forţele şi pentru oamenii care au avut o activitate intensă în muncă şi acum au ieşit la pensie. Încercăm ca vârsta celor cărora ne adresăm să scadă, în sensul să vină oameni aflaţi în jurul vârstei de 40 de ani, care au nevoie de refacere pentru redobândirea forţelor şi întoarcerea la muncă. Acest lucru poate fi făcut atât prin amenajările de care am vorbit, dar şi prin faptul că au început să fie construite sanatorii, vile, pensiuni, de peste 2 stele.

Alături de efortul nostru, al primăriei şi Consiliului Local, atractabilitatea unei localităţi turistice este legat şi de confortul oferit de cazare, cât şi serviciile de restaurant sau divertisment. Sper ca această creştere să fie împreună, şi investiţiile CL şi private, pentru că am spus-o de multe ori: efortul nostru este pentru a creşte atractabilitatea localităţii pentru turişti şi pentru investitori”, a concluzionat Stan, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367