11.6° Constanța Lun., 3 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6141
11.6° Constanța Luni, 3 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6141

Stare de alertă în SUA: Scrisoare cu ricină, trimisă la Casa Albă

Replica API 22 septembrie 2020 899

Poliţia din Canada a percheziţionat luni un apartament dintr-o suburbie a oraşului Montreal, în legătură cu o femeie arestată pentru trimiterea unei scrisori cu ricină la Casa Albă şi la alte cinci adrese din Texas, a anunţat poliţia canadiană, transmite Reuters, citată de stiripesurse.ro.

Autorităţile americane au arestat duminică o femeie la frontiera dintre SUA şi Canada de lângă Buffalo, New York, bănuind că a trimis otrava mortală prin poştă, adresată Casei Albe. Femeia are cetăţenie canadiană şi franceză, au declarat luni două surse.

Aceasta va apărea marţi, la ora 16:00. EDT (20:00 GMT), în faţa judecătorului H. Kenneth Schroeder, Jr., din Buffalo, a declarat o purtătoare de cuvânt a instanţei federale din districtul de vest din New York.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

”Credem că au fost trimise în total şase scrisori, una către Casa Albă şi cinci către Texas. Nu putem confirma că a locuit în (apartament), dar este legat de ea”, a declarat poliţistul cnadian Charles Poirier în faţa clădirii în care s-a desfăşurat desfăşura percheziţia.

Poirier nu a putut spune unde anume în Texas au fost expediate plicurile, dar departamentul de poliţie din Mission, Texas, a primit o scrisoare suspectă în cursul săptămânii trecute, a spus Art Flores, un purtător de cuvânt al departamentului. Departamentul nu a deschis plicul şi l-a predat către FBI, a spus el.

Flores a mai spus că poliţia a arestat-o ​​pe femeia despre care se crede că ar fi fost reţinută în Buffalo la începutul anului 2019, dar a spus că nu deţine înregistrări legate de arestare.

FBI investighează cazul unor mai multe scrisori cu ricină trimise instituţiilor de aplicare a legii şi de detenţie din sudul Texasului, a declarat pentru Reuters o sursă din forţele de aplicare a legii din SUA.

Până în prezent, autorităţile nu au găsit nicio legătură cu grupuri politice sau teroriste, dar ancheta este în desfăşurare, a spus sursa.

Operaţiunea este condusă de echipa specială a poliţiei candiene pentru produse chimice, biologice, radiologice, nucleare şi explozive.

Sâmbătă, poliţia canadiană a confirmat că scrisoarea de la Casa Albă a fost trimisă din Canada şi a declarat că FBI a solicitat asistenţă.

Plicul a fost interceptat la un centru de poştă guvernamental înainte de a ajunge la Casa Albă.

Ricina se găseşte în mod natural în boabele de ricină, dar este nevoie de un act deliberat pentru a o transforma într-o armă biologică. Ricina poate provoca moartea în decurs de 36 până la 72 de ore de la expunerea la o cantitate mică ca un vârf de ac. Nu există niciun antidot cunoscut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Ultima oră

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347