REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Starea agresorului de la Onești s-a agravat. Gheorghe Moroșan a fost mutat la Spitalul de Urgență din Bacău

Starea agresorului de la Onești s-a agravat. Gheorghe Moroșan a fost mutat la Spitalul de Urgență din Bacău

Replica API 3 martie 2021 | 22:51 1267

Agresorul de la Onești, care a ucis doi muncitori pe care îi ținea sechestrați într-un apartament, a fost mutat de la spitalul din oraș la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Starea lui s-a înrăutățit, iar medicii au făcut mai multe investigații pentru a stabili un tratament, scrie digi24.ro

ACTUALIZARE 19.35 Gheorghe Moroşan, autorul dublei crime de la Oneşti, a fost transferat, miercuri, în jurul orei 17,00, de la Spitalul municipal Oneşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat.

Directorul medical de la SJU Bacău, Adina Lupu, a declarat că bărbatului i s-au făcut mai multe investigaţii medicale în urma cărora va fi stabilită conduita terapeutică.

"Întrucât starea pacientului s-a deteriorat, a început să facă febră, s-a decis trimiterea acestuia în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru efectuarea unui computer tomograf şi internarea într-un spital de rang superior. A fost internat în Secţia anestezie terapie-intensivă prin intermediul Secţiei de chirurgie. La internare, pacientul este conştient, cooperant, respiră spontan, echilibrat hemodinamic. S-a efectuat computer tomograf la cap, torace şi abdomen şi se aşteaptă rezultatul la analizele de sânge efectuate pentru stabilirea unei conduite terapeutice ulterioare'', a precizat Adina Lupu, potrivit Agerpres.

Miercuri dimineaţă, directorul medical al Spitalului municipal Oneşti, dr. Ana Maria Băncescu, a declarat că Gheorghe Moroşan a fost detubat şi este stabil din punct de vedere medical, dar că urmează să fie transferat într-un alt spital.

"Pacientul, momentan, este stabil, dar există posibilitatea de a apărea complicaţii post-operatorii. Vă daţi seama, au fost nouă orificii, au fost leziuni produse de aceste bile de cauciuc, care se pot infecta. Are nevoie de investigaţii suplimentare, are nevoie de un CT abdominal, el trebuie investigat în continuare şi susţinut post-operator. (...) Are leziuni superficiale, dar multe. După extragerea bilelor de cauciuc, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale", spunea medicul Ana Maria Băncescu.

ACTUALIZARE 13.40 Deși polițiștii cer ca bărbatul să fie audiat mâine, medicii spun că starea de sănătate a acestuia nu va permite acest lucru.

Soția agresorului, arestată preventiv pentru complicitate la lipsire de libertate, a făcut contestație.

Totodată, continuă ancheta în cazul dublei crime comise de Gheorghe Moroșan, iar în momentul de față polițiștii audiază vecinii celor doi soți.

ACTUALIZARE 12.00 Gheorghe Moroșan a fost detubat și este în stare stabilă. Potrivit directorului medical al Spitalului Onești, Anca Bădescu, în momentul în care bărbatul a fost adus la spital era agitat, motiv pentru care a fost sedat.

De asemenea, bărbatul le-ar fi spus medicilor înainte de operație că este cardiac, că nu a fost niciodată în evidență la un medic psihiatru și nu a luat tratament.

Polițiștii cer acum ca agresorul să fie audiat joi, având în vedere că starea lui de sănătate este stabilă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Agresorul de la Onești care a ucis doi muncitori pe care îi ținea ostatici se află încă internat într-un spital din orașul Onești. Potrivit managerului spitalului, Gelu Nicolcea, starea lui de sănătate este una bună și ar putea fi detubat în cursul zilei de miercuri. Bărbatul este păzit de patru polițiști.

Când a ajuns la spital, agresorul era conștient și coopera cu medicii. Avea nouă plăgi împușcate, dintre care doar două cu gloanțe uzuale, restul fiind cauzate de gloanțe de cauciuc.

După ce a fost operat, el a fost intubat conform procedurii post-chirurgicale. Marți medicul anestezist stabilise ca miercuri dimineață bărbatul să fie detubat. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, deși starea de sănătate a pacientului este una bună.

Cu toate acestea, în cursul zilei de astăzi, medicii urmează să stabilească când îl vor detuba. Dacă starea de sănătate îi va permite, bărbatul de 68 de ani va fi transferat la un spital penitenciar.

Momentan, acesta nu poate fi audiat și cel mai probabil, abia peste două zile ar putea da declarații polițiștilor despre dubla crimă pe care a comis-o.

Potrivit managerului spitalului, agresorul este păzit de patru polițiști, doi dintre ei stau în interiorul salonului de Terapie Intensivă, acolo unde bărbatul se află intubat, iar ceilalți doi se află pe holul din proximitatea salonului.

De asemenea, soția bărbatului a fost arestată marți pentru complicitate la lipsire de libertate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
joaca, a trecut prin multe delicte si a fost ladsat s a mai comita sa si i mareasca palmaresul ordinar, asa i la noi, dupa ce se comite fapta sar toti dar e prea tarziu!
0
1
dati.i covid,hepatite si toate bolile criminalului nenorocit!famiglie de hoti magazioneri,pleonasm.
2
1
si toapa de nevasta-sa si nenorocitii de vecini care i-au anunat Vai de bietii baietii aia omorati in chinuri
2
1
Pentru criminalul asta ? Oamenii obisnuiti platesc cate 2000 lei pt un Examen Computer Tomograf ! Au gasit in el doar gloante de cauciuc ! Trebuia dilit in cap cu gloante dum-dum !
1
1
Mai cheltuim si bani ca tinem criminalul in viata.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920