REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Starea de urgență ar putea fi prelungită, anunță Raed Arafat

Starea de urgență ar putea fi prelungită, anunță Raed Arafat

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:16 2680

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de COVID-19 să fie prelungită cu încă o lună, decizie care ar putea fi luată în cursul săptămânii viitoare.

"Dacă vorbim de starea de urgenţă, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Este posibil acest lucru şi poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgenţă", a afirmat Arafat, într-o intervenţie telefonică la postul Digi 24.

De asemenea, oficialul MAI a fost întrebat cât crede că va mai dura starea critică în România privind epidemia de COVID-19.

"Starea critică, să zicem, depinde pentru că aţi văzut, în unele ţări a urcat şi după aceea a început coborârea foarte rapid. În alte ţări s-a menţinut. Este foarte greu să speculăm acest lucru. Dar nu cred că vom ieşi din starea aceasta de combatere a virusului înainte de sfârşitul lunii mai. Adică dacă chiar începe să scadă, va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut şi să ne relaxăm cu toate măsurile pe care le luăm", a menţionat Raed Arafat.

El a adăugat că este posibil ca măsurile privind combaterea noului coronavirus să fie relaxate în luna iunie, însă acest lucru depinde în primul rând de cum va evolua situaţia epidemiei la acea dată, notează Agerpres.ro.

"Orice este posibil, nu pot să afirm acest lucru (că măsurile se vor relaxa în luna iunie n.red), depinde cum va evolua situaţia. Este greu de răspuns la astfel de întrebări şi prefer să nu dau date, să nu dau zile, să nu dau luni, depinde foarte mult cum va evolua", a mai spus secretarul de stat în MAI.

"Starea de urgenţă a fost decretată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot va tine comentacilor si vreti pe strazi mergeti si va angajati pe 6 luni in politie, armata, spitale, puscarii, fara examen si alte hartoage. Ca si asa nu mai aveti munca. Astia de la cafenele, carciumi, mall-uri sunt locuri cacalau si o sa luati sase luni salarii babane ori va e frica ? Poponarilor
1
2
Ma pis pe toti penelistii,pesedistii si pe toti haterii. Fara un om ca Arafat,se caca pe ei toata pulimea din conducerea de rahat a statului. Ma si mir cum de Romania a avut sansa de a a beneficia de munca acestui om extraordinar de valoros,cu exista foarte putini pe planeta asta. Sincer este pacat ca Arafat nu munceste in alta tara,una care l-ar respecta,nu in Romania,o tara care si acum il critica prin vocile scarbelor de indivizi facuti din laba pe gard.
3
1
Muuuuuuulta MUYE PeLeMeU!! Peneleu- HPL
0
1
Intre 2 rele, mai bine traiam cu Ciuma Rosie decat cu LuCOVID al 19-lea cel galben la fata. Ciuma tot mai avea tratament dar astia-s absolut mortali si la propriu si la figurat, fara leac. Vai de capul nostru cu asa conducatori pe cap...
6
2
Multa Mwie PSD!
1
3
Bai popor de doua parale sunteti praf din cauza vostra sufera 10 lasuta ca sunteti multi si prost de retardati mintal comunismul va linistea pauperilor sunteti voi mai inteligwnti ca altii veniti la medgidia ca la fel sa rasturnat caru cu prosti a votat un moldovean care le fura si presubde sub piciaore a pus manager un allt moldovram obedient lui si acum se pregatesc electoral cu COVIT 19 DAR NU STIE CA AICI E CAPAT DE LINIE SLUGOII
0
0
Peste o luna dispare brusc virusul si e totul ok? Nu o luam de la capat? Mai bine iesim acum, ca e tot aia...
4
2
Sa ne ajute Dumnezeu sa putem trece cu bine prin nenorocireaasta! Ce de guvernanti deja ne am lamurit
6
0
Cu sangele de dac, e cam greu dupa 2000 de ani! In plus, cand romanii au colonizat Dacia, n-au trimis aici filozofi ci puscariasi, asa ca, nici de aici nu avem asteptari. Prezent-toti sunt vinovati de saracia sistemului sanitar.Nu au dat cati bani trebuie, au risipit, au furat , au jecmanit.Toti si am face bine sa ne amintim de asta la aliegeri.Vedem acum exact cum satu lucurile,cine se lupta sa faca ceva si cine profita de functii,tac si isi incaseaza salariile uriase.Vor spt regionale de cate 1mld de euro, cate unul la 5-10 ani.Mai bine, cu 1mld de euroi repara si doteaza super ce avem acum.
2
2
RAED ARAFAT ,WC IOHANNIS ,LUDOVIC ORBAN, SANGE DE ROMAN,SANGE DE DAC, CINE ESTE LA CONDUCEREA NOASTRA... CAT LE PASA DE SUFERINTA NOASTRA,NEVOILE SI SANGELE VARSAT,LACRIMI SI DURERE?
3
5
Urat e ma slobozimas in muyanu lui.
2
5
Urat e BA Nene Are o KRANTzOMEGA zoci k e NOSFERATU lingeamar Kakatu halimiar pysatu
2
8
Sa mori tu araboiule!
3
9
ne-ati pus ca pe un kkt la soare dupa modelulu lui kkt cel mare,chipurile presedinte al romanicii dar de fapt ultima sluga a lui bibi netaniahu
6
11
Un arab dicteaza starea de urgents in Romania , un sas alogen e presedinte si un ungur e prim ministru. Hahahahaha
16
11
Stati in case,cand iesiti in loc de paduri veti vedea grau,cartofi....
8
3
De arabete nenorocit, nici tu nu mai stii la cate servicii secrete slujesti. Du-te pe pustie la tarfa aia de ma-ta cu basma pe fata. Iar cacatii aia de orban si iohanus se ascund ca sobolanii, ii baga pe arabete si pe vela tractoristul la inaintare. Fir-ati ai dracului cu pnl-ul vostru cine v-o mai vota vreodata
15
19
Stati in casa pana muriti de foame, nu de virus. Dupa ce se termina urgenta pulii vom intra intr-o saracie crunta.
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218