REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Starea sistemului medical din România este la fel de înspăimântătoare ca și coronavirusul (analiză Bloomberg)

Starea sistemului medical din România este la fel de înspăimântătoare ca și coronavirusul (analiză Bloomberg)

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 890

Starea sistemului medical din România este la fel de înspăimântătoare ca și coronavirusul, scrie Bloomberg. Deși nu suntem singurii care luptăm cu epidemia, avem o rată a infectărilor neobișnuită în unitățile medicale, iar pe măsură ce presiunea asupra acestuia crește, medicii demisionează.

”Cu siguranța nu există în Uniunea Europeană vreun loc într-o stare mai proastă, în care poate să lovească pandemia. România cheltuiește pentru sistemul de sănătate mai puțin decât oricare alt stat membru, are ce mai mare rată a mortalității cauzate de boli cronice și una din cele mai mici speranțe de viață. Guvernul a construit un singur nou spital în ultimele trei decenii”, scrie Bloomberg.

Bloomberg exemplifică dezastrul din sănătate din România cu două cazuri din ultimii azni, femeia incendiată pe masa de operație și scandalul dezinfectanților falsificați. ”Trebuie să ne gândim că evoluția viruslui este departe de a-și atinge vârful. Iar sistemul va ajunge la nivelul maximum de rezistență mai repede decât în alte țări.” A declarat Vlad Mixich pentru Bloomberg.

România a aplicat rapid metode de distanțare socială atunci când a izbucnit epidemia. Are până acum 3.864 de persoane infectate și 148 de morți la o populație de 19 milioane de locuitori. Mai mult de 1200 de cazuri au fost înregistrate doar la Suceava, inclusiv peste 200 de cadre medicale.

Unul din medicii din spital a povestit că a fost nevoit să dea peste 50 de telefoane pâbă a găsit un epidemiolog atunci când a avut primele cazuri. ”Primeam o mască pe zi, unii dintre colegii mei nici atât. Unii pacienți au fost eliberați fără să fie testați. Unii au fost testați pozitiv după ce au murit. A fost un lanț de decizii proaste”, a povestit Mircea Dinu Bordiniuc.

România are cel mai mare procent de cadre medicale infectate din țările afectate de pandemie, de 16%. Medicul sucevean spune că riscul nu a fost luat în serios, iar pentru ca scenariul să nu se repete și în alte spitale, este nevoie de testarea personalului sanitar, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In romania doar upu si ambulantele functioneaza la standarde inalte fiind sub controlul lui arafat. Restul, varza. In upu se adteapta din 2 motive: ori datorita afluxului mare de pacienti care nu gasesc sau nu vor o alta cale de a se investiga sau trata, ori pt ca se intarzie consulturile cerute medicilor de pe sectie sau examinarile imagistice. Pt ca pe cei de pe sectie nu ii trage nimeni la raspundere.
1
0
Sunt curios daca se face ancheta penala ca si la colectiv
1
0
neseriozitatea, incompetenta , lipsurile materialelor, pregatirea precara fara profesionalism a cadrelor medii , menegeri pe criterii politice superficiali in meserii etc. au dus si duc la colapsul din spitale!
2
0
corecta. Abia astept sa i vad la puscarie pe toti membrii fosti actuali si viitori ai acestui guvern incompetent.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108