REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Statistică: AMENZI RECORD pentru agenții economici din Constanța

Statistică: AMENZI RECORD pentru agenții economici din Constanța

Replica API 21 noiembrie 2018 | 00:15 445

Direcția Generală Poliția Locală Constanța efectuează zilnic verificări specifice conform programului de activitate și inspecție comercială stabilit pe anul în curs, controale în urma cărora s-au întocmit 998 ( 92 sancțiuni au fost înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017) procese verbale de constatare și sanționare a contravențiilor.

Polițiștii au efectuat o statistică, de la începutul anului și până în prezent, în urma căreia s-a constatat că totalul sancțiunilor contravenționale aplicate de către oamenii legii, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.427/2017 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, O.G nr. 99/2000- privind comercializarea produselor și serviciilor de piață și a Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, s-a ridicat la 1.106.000 lei.

Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare, constatate în perioada de referință 01.01.2018-20.11.2018, sunt cele legate de lipsa avizului program de funcționare necesar pentru activităţi comerciale şi de prestări servicii sau a autorizatiilor de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică, activități recreative și distractive, complex hotelier, activități economice complementare la același punct de lucru, neafișarea prețurilor de vânzare a produselor comercializate, neafișarea etichetelor de produs în mod corespunzător de către agenții economici, nerespectarea orarului de funcționare prevăzut în actul emis de către autoritatea publică locală, exercitarea unor acte de comerț stradal neautorizat și în condiții improprii, etc.

De asemenea, au fost verificate și terasele sezoniere și modul de expunere a produselor din unitate, precum și modul de comercializare a produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică care se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

S-au aplicat și sancțiuni complementare constând în: obtinerea avizului program de funcționare în termenul dispus de către agentul constatator sau a autorizației de funcționare, suspendarea activității comerciale până la data autorizării, încadrarea în prevederile legale dispuse în actul administrativ emis de autoritatea publică locală,etc.

”Totodată menționăm faptul că, polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale vor acționa permanent pentru imprimarea unui comportament comercial corect, bazat pe respectarea unor bune practici și a unui cadru concurențial conform prevederilor legale în vigoare. Pe această cale, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale referitoare la prestarea activităților comerciale”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

În decursul celor 11 luni ale acestui an, au fost verificați în total 2215 operatori ecomomici care iși desfășurau activitatea comercială pe raza administrativ teritorială a municipiului Constanța și s-a constatat faptul că 943 dintre aceștia respectau prevederile legale în vigoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie amenzi ca altfel scade salariu meu
0
0
de ce nu se filmeaza vizitele organului? ca s-o lase mai moale cu abuzurile
0
0
Traiasca militia locala. Am vazut lista si sunt numai ion, gheorghe, vasile, marin ... . Lipsesc taher, abdul, suleiman, elen, abraham, sing sion ming, li pen ... . Oare de ce.
2
0
dogaru asta este un militian prost care nu stie decit amenzi.TOTI MACHEDONII PUTUROSI SUNT ACUMpolitisti locali ca se dau ciubucuri
2
1
Jane , numai combina medicamentele de tensiune cu alcool ca iti dau reactii adverse.Apropo , ti-a marit M.A.I pensia ? De ce nu faceti bre voi controalele astea daca sunteti asa capabili ?
1
0
Cu prosti de la licala ..patru clase
0
0
Tigari tigari avem si drog locala e proasta face abuz asa face si politia locala
0
0
La cum te exprimi inclin sa cred ca neuronul tau se plictiseste singur si incerci sa aflam cu totii mediocritatea intelectului tau care epateaza in negura prostiei.
4
0
Dar cate procese au nu spun? Cate certificate de grefa cara plata amenzilor? Pentru ca nu stiu sa scrie procesele verbale sau le intocmesc cam abuziv asa.. e concurs de dat amenzi cat mai multe, cum era concurs cu porumbul la hectar pe vremea aialalta...
0
6
deci, daca se vrea se poate
7
5
Si incasari jumatate din minim in 15 zile. Un cacat adica.
4
5
Competente de control au dar,atestare profesionala in domeniul activitatilor comerciale,au? N-au!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614