REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Staţiunea Mamaia arată ca un şantier în lucru

Staţiunea Mamaia arată ca un şantier în lucru

Replica API 13 iunie 2016 | 00:08 158

Să vină turiştii!

Să vină turiştii!

Turiştii care vin în luna iunie pe litoral vin în staţiunea - şantier. La începutul lunii iunie, Mamaia arată ca în extrasezon. În staţiune mai e mult de lucru până când străzile, terasele şi plajele vor fi amanejate cum trebuie. Cu toate astea, mii de turişti vor veni în Mamaia pentru distracţie. Angajaţii din sectorul privat luptă să termine cât mai repede treaba, pentru ca cei care vor călătorii la mare să rămână cu imaginea palmierilor şi a valurilor întipărită pe retină, nu cu cea agrămezilor de gonoaie şi a sacilor de moloz.

Se lucrează la terase, la hoteluri, la magazine. Aproape toată forţa de muncă a întreprinzătorilor este concentrată pe văruit, vopsit, renovat şi amenajat. În timp ce unele terase sunt deja deschise publicului, încă de la 1 Mai, altele, sunt lăsate de izbelişte. Aşa cum arată acum, zona Cazino nu îi va atrage deloc pe turişti: în timp ce se construiesc sau se reabilitează de zor hoteluri şi restaurante, zidul Cazinoului este la un pas să cadă, iar fântânile arteziene din piaţeta Cazino arată deplorabil. Faimoasa scenă pe care defilau manechinele lui Mazăre a fost dată uitării. De fapt, tot complexul Cazino Mamaia arată deplorabil. După ce Radu Mazăre şi-a dat demisia din funcţia de primar, staţiunea nu a mai fost „de căpătâi” în preocuparea administraţiei locale. Actuala administraţie a continuat proiectele pe care vechiul edil le-a început, însă nu a mai investit foarte mulţi bani în spectacole de modă și defilări pompoase pe scena de la Cazino. Reamintim însă, că anii trecuţi promenada staţiunii a fost reabilitată, au fost amenajate trei pasarele pietonale, au apărut piste pentru biciclişti, o scenă amfiteatru în zona Perla, corpuri noi de iluminat şi alei pavate cu granit. Lărgirea falezei a făcut parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a staţiunii, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218