REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Staţiunea Saturn va fi modernizată cu 20 milioane de lei din fonduri europene!

Staţiunea Saturn va fi modernizată cu 20 milioane de lei din fonduri europene!

Replica API 9 noiembrie 2018 | 19:36 743

Primăria Mangalia a organizat, joi, 8 noiembrie, evenimentul de lansare a proiectului ”Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn”, finanţat din fonduri europene. Prezentarea proiectului a fost susţinută de către primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian, alături de viceprimarul oraşului, Drago Angelescu şi managerul de proiect, Dan Ciprian Popa. Cei prezenţi la eveniment au fost informaţi cu privire la proiectul tehnic de reabilitare a staţiunii Saturn, cu scopul creşterii numărului de turişti şi punerii în valoare a întregii zone de sud a litoralului românesc al Mării Negre. Astfel, vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

”Am depus acest proiect încă din toamna anului 2016. După aproape doi ani de analize şi evaluări, am semnat contractul de finanţare în vara acestui an. Acum, suntem în perioada de licitaţie şi sperăm ca la începutul anului viitor să intrăm cu lucrările în teren”, a explicat edilul. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei. După modernizare, staţiunea Saturn va avea panouri de informare, cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Totodată, în staţiunea Saturn vor existaț panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat. Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7: ,,Diversificarea economiilor locale prindezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1: ,,Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen, ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale, culturale specifice (Investiţii în infrastructura de turism)”.

Cu aceeaşi ocazie, primarul Mangaliei a precizat că sunt depuse şi alte proiecte de modernizare, cu fonduri UE. „Ne bucuăm că am deschis seria reabilitării staţiunilor din yona de sud a litoralului.Până la sfârşitul acestui an, vom semnna alte contracte de finanţare UE, pentru modernizarea staţiunii Neptun-Olimp, dar şi a falezei Mangalia-Saturn, a precizat Cristian Radu. Pe lângă aceste proiecte, Primăria Mangalia se află în faza de precontractare cu alte obiective de investiţii, respectiv: reabilitarea Bisericii Sfântul Gheorghe, nmodernizarea Pieţei Republicii sau asfaltarea unui număr de 17 străzi din oraş, toate acestea cu fonduri UE.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand este primar a ajuns milionar si latifundiar la cate mosteniri in terenuri si case a acumulat. Mosteniri peste mosteniri..colectii de tablouri si bijuterii cu gramada..FIX in PIX il doare de MANGALIA.
1
0
se va face se va drege. vreau sa citesc S a facut
1
0
Hanganu nu mai sta demult langa Tosca si primarul l a dat afara si mai demult. Garaj are si fostul vive Visa dar nu ciripeste nimeni ca ii baga pe blog cu belele.
1
0
Cum se face ca in timp ce oamenii protestau impotriva demolarii garajelor, in consiliul local, domn primar, radu cristian, a propus, si s-a si votat favorabil, cca 20 de de propuneri cu drept de superficie pe 99 de ani pentru constructia de garaje ale acolitilor sai!!! Pe unii ii demolam si pe altii ii protejam ca sunt angajatii si aservitii primarului? L-am vazut la poz. 29. Pe Emil Hanganu! Pai asta nu-i angajatul primariei sau ordinul asta de demolare este doar pentru prosti! Hanganu sta langa Tosca, Pelican si garajul si-l face in curtea spitalului!!!!!! Woau cata nemernicie!
1
0
Felicitari ! Poate face si Fagadau ceva in Constanta. Sunt multe strazi de asfaltat. Nu mai vrem lucrari proaste si scumpe facute de conforturban.
1
1
Era si timpul ca aceasta statiune cu cea mai mare plaja siapa curata sa nu fie modernizata .Asa ca turistii vor fi mult mai multi in cocheta statiune!Felicitari !
5
2
Bai e perfect in regula daca din fonduri europene se face asta. Important este ca pe ,,orizontala'' ,cei ce au facilitati turistice si deja detin posibilitati investitionale,sa profite in sensul de a-si imbunatati modul de lucru cu propria angajati,sa-i motiveze,sa-i formeze asa incat turistii sa nu simta discomfort si tepuiala,sa aduca prin ei insisi noi turisti,laudandu-se altora ce bine a fost in Mangalia,ce buna e mancarea si ca poti merge matol ca turist noaptea fara frica de talhari.Apropos,cat mai multe camera performante in tot orasul!!!
3
3
La final, cand vor papa astia toti banii, sunt sigur ca nici nu ne vom da seama ce s-a schimbat si unde au ingropat atatea banet! De cand este primar radu cristian n-a reusit sa duca la bun sfarsit niciun proiect pe bani europeni ca si-au bagat toti botul si UE, OLAF le-a taiat finantarea! Stoiu bani europeni. Vedeti cat a costat amenajarea falezei din Mangalia unde la fel, ciuciu bani europeni! Iau prins si aici cu mana in caraima..Vedeti proiectul ,,Cetatea Callatis" care tot cu bani europeni a demarat in 2013 si...nici acum n
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218