REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Staţiunea Techirghiol are miniparc acvatic şi terenuri de sport

Staţiunea Techirghiol are miniparc acvatic şi terenuri de sport

Replica API 25 aprilie 2014 | 00:00 697

Primarul Stan: Mizăm, anul acesta, pe un număr de 9.000 de turişti

Primarul Stan: Mizăm, anul acesta, pe un număr de 9.000 de turişti

An de an, tot mai mulţi turişti care aleg să-şi petreacă vacanţa de vară pe litoralul românesc. Mulţi dintre aceştia, optează pentru staţiunea Techirghiol, asta şi datorită bazelor de tratament. Ei bine, cei care vor prefera, şi anul acesta, staţiunea balneară vor avea parte de o reală surpriză. Centrul de agrement finalizat în urmă cu câteva zile va completa peisajul staţiunii din sudul litoralului şi va fi benefic atât pentru turiştii care vor să se relaxeze, cât şi pentru copii care vor avea un loc al lor pentru distracţie.

Primăria Oraşului Techirghiol a implementat, la nivel local, timp de 30 luni, începând din data de 27.10.2011, proiectul "Dezvoltarea turismului de agrement în staţiunea Techirghiol", componentă a Programului Operaţional Regional 2007-2013. Iată că, după multă muncă depusă de o întreagă echipă din cadrul Primăriei, construcţia centrului de agrement a ajuns la final şi, începând din această vară, se va înscrie pe lista activităţilor de petrecere a timpului liber şi sportive. Administraţia locală speră că noua investiţie să contribuie la atragerea de noi categorii de turişti. "Locul va deveni mult mai atractiv pentru persoanele care vin cu copiii. Pentru bunici şi părinţi, această staţiune este foarte căutată, dar, parcă, micuţii erau prizonieri, pentru că nu aveau unde să se joace. De anul acesta, copiii vor avea o zonă în care să-şi desfăşoare activitatea şi să se simtă în largul lor", a declarat Adrian Stan, primarul din Techirghiol. Prin construcţia complexului s-a urmărit extinderea conceptului de valorificare turistică a Lacului Techirghiol de la turism de sănătate la turism de odihnă şi wellness, creşterea potenţialului turistic al oraşului prin crearea de servicii de agrement la standarde de calitate competitive, facilităţi de petrecere a timpului liber şi stimularea odihnei active; sporirea vizibilităţii şi atractivităţii turistice a staţiunii. Turiştii care vor ajunge în Techirghiol se vor bucura, începând cu acest sezon estival, de un miniparc acvatic în suprafaţă de 3.627 mp, 2 terenuri de sport în suprafaţă de 2.050 mp. Complexul va fi dotat cu 116 şezlonguri, 60 măsuţe de soare, 124 scaune din PVC pentru spectatori. Împătimiţii sportului trebuie să ştie că vor beneficia de fileu, în cazul terenului de tenis, mingi de fotbal şi handbal, seturi de mingi şi rachete de tenis. Odată cu realizarea acestui proiect s-au creat şi noi locuri de muncă. S-a înfiinţat un post de administrator, mecanic întreţinere, doi salvamari şi trei femei de serviciu. Pentru terenurile de sport s-au angajat doi paznici care vor supraveghea şi miniparcul acvatic.

Investiţiile depăşesc 4 milioane de lei

Administraţia locală este încrezătoare că numărul turiştilor în Techirghiol va creşte de la an la an. "Mizăm, anul acesta, pe un număr de aproximativ 9000 de turişti care vor folosi această locaţie. După ce se vor finaliza şi celelalte proiecte aflate pe malul lacului Techirghiol, va exista o creştere a numărului de turişti cu 5 % anual, în 2, 3 ani ajungând până la 15 %". Cât despre costurile de intrare în miniparcul acvatic.... "Încă nu s-a stabilit. Vor fi gândite în Consiliul Local. Întrarea va fi accesibilă pentru locuitorii din Techirghiol şi pentru cei din localităţile limitrofe", a mai explicat Adrian Stan. Administraţia locală mai are în desfăşurare lucrările de reabilitare a malului lacului prin amenajarea unei plaje, urmată de construirea unei piste pentru biciclişti, ce va putea fi folosită şi ca spaţiu de promenadă. De asemenea, au început lucrările şi la reabilitarea falezei şi amenajarea unei grădini botanice după modelul celei de la Balcic. Toate aceste investiţii vor fi finalizate până la începutul verii următoare. Precizăm că întreaga valoare a proiectului de amenajare a miniparcului acvatic este de 4.128.870,16 lei, din care 1.383.582,50 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102