REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Staţiunea tineretului te bagă în spital: agenţii economici vând carne stricată şi peşte cu muşte

Staţiunea tineretului te bagă în spital: agenţii economici vând carne stricată şi peşte cu muşte

Replica API 3 iulie 2015 | 00:19 231

Preşedintele ANPC, în control la Costineşti

Preşedintele ANPC, în control la Costineşti

Agenţii economici din Costineştti au fost joi în atenţia inspectorilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Preşedintele Marius Dunca a luat la puricat câteva unităţi de alimentaţie publică din staţiune, dar şi agenţii economici care comercializau pizza, clătite, peşte etc. Inspectorii nu au suspendat activitatea vreunui comerciant, în schimb au dat amenzi totale în valoare de 21.000 lei.

În fiecare sezon estival, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor este în alertă şi planifică frecvent controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiunile de pe litoralul românesc. Şi anul acesta, Marius Dunca, preşedintele ANPC, s-a arătat dezamăgit de nepăsarea operatorilor şi a agenţilor economici: produse expirate, neetichetate, alimente stricate sau depozitate în condiţii neconforme, sunt doar câteva dintre aspectele constatate joi, la Costineşti, în urma unor controale efectuate la unităţile de alimentaţie publică de către inspectorii OPC.

La fast food-ul „Efendi” inspectorii au descoperit carne expirată şi produse neetichetate. Unitatea nu a fost închisă, însă proprietarul trebuie să scoată mii de lei din buzunar pentru a plăti amenda. La o altă unitate, inspectorii au găsit carne de pui stricată şi peşte cu muşte! „Au fost verificate cinci unităţi de alimentaţie publică în Costineşti.

Per total s-au aplicat amenzi de 21.000 lei, pentru depozitare necorespunzătoare şi materie primă cu termenul de valabilitate depăşit. Produsele neconforme au fost distruse. Nu a fost închisă nici o unitare”, a precizat, după verificări, Lucian Lungoci, inspectorul şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369