REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Staţiunile de schi, restaurantele şi hotelurile din sudul Poloniei sfidează restricţiile împotriva COVID-19

Staţiunile de schi, restaurantele şi hotelurile din sudul Poloniei sfidează restricţiile împotriva COVID-19

Replica API 14 ianuarie 2021 | 00:00 999

Staţiunile de schi, restaurantele şi hotelurile din regiunile din sudul Poloniei, care depind în mare măsură de turism, au anunţat miercuri că vor sfida restricţiile împotriva coronavirusului şi se vor redeschide săptămâna viitoare, pe fondul unui climat general de revoltă al antreprenorilor împotriva lockdown-ului instituit, relatează AFP, citată de Agerpres.

Câteva sute de antreprenori din sudul Poloniei s-au alăturat astfel unei campanii de nesupunere condusă de Sebastian Piton.

"Antreprenorii sunt extrem de hotărâţi pentru că îşi dau seama că nu vor supravieţui (din punct de vedere economic) încă o lună - deci nu au de ales", a declarat Piton, care anterior a numit coronavirusul drept o "boală minoră şi plăcută".

"Aceasta este ultima noastră şansă de a ne folosi de dreptul nostru de veto împotriva acestei politici guvernamentale care ne ruinează", a declarat el pentru agenţia de ştiri poloneză PAP.

Luni, guvernul polonez a prelungit până la sfârşitul lunii ianuarie majoritatea măsurilor luate pentru a stopa răspândirea coronavirsului, forţând pârtiile de schi, cluburile de fitness şi hotelurile să rămână închise publicului larg, în timp ce restaurantele pot oferi în continuare doar servicii de catering.

Guvernul a anunţat, de asemenea, că va oferi un miliard de zloţi (peste 200 de milioane de euro) companiilor aflate în dificultate în regiunile montane, o sumă considerată foarte insuficientă de către Piton.

Antreprenorii din zona montană nu sunt singurii care au decis să sfideze demersul guvernului ce vizează stoparea pandemiei, mulţi proprietari de mici afaceri din alte zone ale Poloniei apelând la social media pentru a anunţa reluarea activităţii.

Contul Twitter @OtwieraMY (NOI deschidem) publică numele şi adresele barurilor, restaurantelor, patinoarelor şi a altor afaceri care au ales să sfideze lockdown-ul.

Membri ai industriei turismului şi ospitalităţii din Polonia au intentat o acţiune în justiţie împotriva guvernului, cerând despăgubiri. Sectorul de fitness şi o asociaţie de comercianţi au anunţat, de asemenea, că vor să intenteze un proces împotriva guvernului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614