REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Stavrositu, desemnată preşedinte, după ce iniţial a crezut că a pierdut în faţa lui Constantin!

Stavrositu, desemnată preşedinte, după ce iniţial a crezut că a pierdut în faţa lui Constantin!

Replica API 5 noiembrie 2011 | 00:00 136

Alegeri PDL Constanţa - rezultate obţinute la limită şi cu intervenţii de la centru

Alegeri PDL Constanţa - rezultate obţinute la limită şi cu intervenţii de la centru

Alegeri la limită! Începute cu o oră de întârziere, alegerile de la organizaţia municipală a PDL Constanţa au adunat, abia pe la orele 10.00, circa 300 de membri cu drept de vot din 599 - norma de reprezentare stabilită de organizaţia judeţeană.

În cursa pentru preşedinţia organizaţiei municipale s-au "duelat", sâmbătă, Maria Stavrositu şi Florian Constantin. Maria Stavrositu a venit pregătită în faţa pedeliştilor cu un clip de prezentare, în care a amintit că preşedintele Traian Băsescu le transmite celor din PDL să fie uniţi şi să muncească. Tot ea a mai spus că: "90% din sufletul meu e pentru partid şi mi-am păstrat 10% pentru familie şi carieră".

Florian Constantin, în schimb, a vorbit nu doar despre partid şi faptul că a "plătit" pentru greşeala de a se retrage la un moment dat din competiţia pentru organizaţia municipală, ci şi despre un SMS primit de la... cineva. "Ce-ai făcut cu orgoliul tău? Mi-ai pus tot Bucureştiul în cap", a spus Constantin că scria în SMS. Iar răspunsul lui Constantin a fost: "Bucureştiul să stea la el acasă".

Ulterior, Maria Stavrositu a dat o replică legată de Bucureşti, în sensul că aşteaptă ca centrul să vină la Constanţa şi să ia şi Constanţa la Bucureşti.

Una peste alta, cu mici ironii între cei din sală sau cu imagini ale unei doamne venite cu căţelul la alegeri, s-a votat! Iar câştigătorul competiţiei, mai exact al funcţiei de preşedinte, este Maria Stavrositu, cu 155 de voturi, din 340 exprimate (n.r. - de la începutul alegerilor şi până la votul exprimat pentru funcţia de preşedinte s-au mai adunat oameni în sală, aceştia crezând că la ora 11.00 a fost făcută convocarea). Florian Constantin a luat 123, iar 62 de voturi sunt nule.

Facem precizarea că, iniţial, Stavrositu aproape că a plâns crezând că a pierdut. În timpul discuţiilor când se credea înfrântă, Stavrositu le-a spus jurnaliştilor că buletinele de vot aveau o singură semnătură, că nu ştie a cui era această semnătură şi că buletinele de vot ar fi fost ţinute de către un apropiat al contracandidatului său, prin urmare este vorba despre o fraudă. Mai mult, Stavrositu a afirmat în faţa ziariştilor că doreşte succes viitoarei conduceri şi că nu va contesta alegerile. În timp ce făcea aceste afirmaţii, i s-a comunicat că, de fapt, a adunat cele mai multe voturi.

Cu toate acestea, au existat discuţii privind validarea alegerilor. Nu este exclus să urmeze contestaţii, mai cu seamă că au existat discuţii cum că oamenii au fost presaţi să voteze cu "cine trebuie", fiind sunaţi în continuu vineri seară şi sâmbătă dimineaţă, pentru a li se reaminti cine trebuie să câştige!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614