REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ștefan Mihu atrage atenția cu privire la mai multe probleme în traficul din România

Ștefan Mihu atrage atenția cu privire la mai multe probleme în traficul din România

Replica API 10 mai 2018 | 23:00 364

În Ședința Senatului din 7 mai 2018, senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a adresat o interpelare lui Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne. Senatorul constănțean solicită ministerului informații despre măsurile luate pentru o bună gestionare a traficului auto.

“În ultima vreme, odată cu intrarea în sezonul cald și folosirea cu frecvență sporită a mașinilor personale și nu numai, s-au înmulțit îngrijorator cazurile de nereguli în trafic, provocate de șoferi inconștienți sau iresponsabili, mergând până la limita sau chiar depășind, din păcate, limita provocării unor accidente de circulație. În mod concret, este vorba de șoferi “teribilisti” și/sau “sicanatori”, aflați nu de puține ori sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe halucinogene, care reprezintă un real pericol în trafic pentru marea majoritate a celorlalți conducatori auto: vorbim fie de schimbarea bruscă a benzii de mers, fără niciun fel de semnalizare, de viteza mult peste limita legala sau de ignorarea unor semne de circulație, prin efectuarea de manevre interzise sau ilegale (pentru a oferi doar câteva exemple!).

Față de cele de mai sus, venim și vă întrebăm, stimată doamnă ministru, ce măsuri și-a propus sau iși propune să ia Ministrul Afacerilor Interne pentru depistarea și contracararea unor situații precum cele menționate, generatoare sau potențial generatoare de grave acccidente de circulație, cu rănirea sau pierderea de vieți omenești și/sau importante pagube materiale?

Vă rugăm să ne precizați, totodată, dacă, la nivelul MAI, există o structură / unitate specializată pentru analizarea, identificarea și contracararea unor asemenea situații – mai frecevente decât s-ar părea la prima vedere – inclusiv prin instalarea de camere video pe marile artere de circulație din capitală și din principalele orașe ale țării, pe autostrăzi (atâtea câte sunt!) sau pe principalele drumuri naționale / europene?“, a spus senatorul PSD.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand s-a pus prblema instalarii unor camere video in locurile cu trafic periculos toti politaii au sarit in sus ca nu e bine, normal avem nevoie de masuri speciale care sa depisteze doar pulimea, beizadelele nu trebuie sa fie deranjate sau filmate ca da rau la imagine
3
0
Ghicitoare : cand opresc masinile , la trecerea de pietoni , in Constanta ? Raspuns : dupa ce trec , peste pieton...
3
0
CAND VETI STARPI COCALARII CU FOLII PE TOATE GEAMURILE AUTOTURISMELOR ?.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614