REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

''Stejarii'' vor juca împotriva Georgiei într-un echipament nou, încărcat de istorie

''Stejarii'' vor juca împotriva Georgiei într-un echipament nou, încărcat de istorie

Replica API 7 februarie 2019 | 00:00 330

Componenţii echipei naţionale de rugby a României vor purta un nou tricou în 2019, cu un design ce reprezintă inelele unui stejar, care sunt alcătuite din numele internaţionalilor români care au apărat culorile ţării, creat de agenţia de publicitate FCB Bucharest.

Jucători din generaţia actuală şi cei din generaţiile trecute au participat miercuri la lansarea noului tricou, eveniment desfăşurat la sediul COSR. ''Stejarii'' vor purta noul tricou la meciul cu Georgia, programat sâmbătă la Cluj-Napoca (ora 14,00), din cadrul competiţiei Rugby Europe International Championship 2019. FRR colaborează din 2017 cu FCB Bucharest, care în acest an s-a ocupat şi de designul echipamentului reprezentativelor naţionale.

Numele jucătorilor care au îmbrăcat şi îmbracă tricoul echipei naţionale sunt inserate în inelele unui trunchi de stejar aplicate pe partea frontală a tricoului Mizuno pe care ''stejarii'' îl vor purta la meciuri începând cu acest an. Galben şi alb sunt culorile celor două tricouri pe care le vor purta componenţii echipei naţionale.

Marin Ionescu, marcatorul unei eseu în meciul cu Ţara Galilor (12-13) din 1979, care a strâns 25 de selecţii şi a câştigat 7 titluri naţionale, alături de trei titluri europene, a declarat la lansarea tricoului: ''Pentru fiecare jucător care îmbracă tricoul echipei naţionale este o mândrie, la care se adaugă o mare bucurie, satisfacţie şi multă muncă. Generaţia anilor '70-'80 rămâne în istorie, pentru că a reuşit ca rugby-ul să fie o familie unită, cu rezultate bune. Eu le doresc jucătorilor care îmbracă tricoul echipei naţionale să nu uite că cei care îi urmăresc pot să fie critici, dar ei trebuie să arate ceea ce înseamnă să fii component al echipei naţionale. O dăruire enorm de mare, să nu cedeze şi tot timpul să fie un corp comun, să se ajute între ei pentru că numai aşa vin succesele''.

''Tricoul echipei naţionale este o mândrie şi în momentul în care l-ai căpătat te simţi mai important şi totodată te face să fii serios. Reprezintă ani de muncă şi de pasiune. Dacă nu există pasiune e greu să-l obţii şi mai greu să-l păstrezi. Satisfacţia de a purta tricoul echipei naţionale este cu atât mai profundă cu cât oamenii apreciază acest lucru. Mă refer la susţinătorii echipei naţionale'', a spus, la rândul său, Gheorghe Dragomirescu, câştigător al Cupei Campionilor cu două echipe diferite, RC Griviţa (1964) şi CS Dinamo (1967). Dragomirescu a adunat 32 de selecţii la naţională şi a cucerit titlul european în 1969.

Pompiliu Borş, unul din eroii victoriei contra Franţei în 1980 pe stadionul Giuleşti (15-0), când a marcat şi un eseu, a spus: ''Tricoul echipei reprezentative este un simbol, este o onoare să îl îmbraci. Şi ca să ajungi să-l îmbraci e nevoie de mult efort. Acest tricou reprezintă România şi să joci pe stadioane unde sunt 80-90.000 de oameni, pe care auzi imnul României şi îţi dau lacrimile. Pentru mine a fost o deosebită onoare şi am luptat să îmbrac acest tricou în mai multe meciuri''.

Daniel Carpo, cu 53 selecţii, participant la ediţiile 2011 şi 2015 ale Cupei Mondiale, în prezent antrenor la Centrul naţional olimpic de tineret şi la România Sevens, a comentat: ''Unul dintre cele mai importante lucruri pentru un jucător de rugby este să i se intoneze imnul, să capete selecţii la echipa naţională şi tricoul. Lucrul de care m-am despărţit cel mai greu a fost tricoul echipei naţionale. Cine a avut ocazia să primească un tricou de la mine înseamnă că a reprezentat ceva şi a fost o persoană importantă pentru mine. E un tricou care te obligă, mai ales acum, în aceste momente dificile. Aceste tricouri sunt superbe şi ne vor obliga să fim din nou la viitoarele Cupe Mondiale. Locul nostru cu siguranţă e acolo şi vom obţine victoriile şi calificările mult dorite''.

Marius Tincu, fost căpitan al ''Stejarilor'', participant la CM 2007 şi 2011, în prezent antrenor interimar al XV-lui României, a apreciat că ''Rugby-ul este un sport de luptă, un sport colectiv, care promovează nişte valori. Reprezintă mult respect, multă dăruire, multă muncă, pe care dacă nu le ai de când eşti mic, poţi să le găseşti în rugby şi să devii om în primul rând''.

''Tricoul pentru mine a fost tot timpul o onoare şi am fost mândru să-l port, pentru că reprezintă în primul rând România şi asta încerc să le transmit celor care vin, celor care sunt şi celor care o să plece dintre noi. Asta trebuie să transmitem mai departe. Să pui tricoul acesta cu toate numele care s-au bătut pentru România, care au adus victorii, care au pus multă muncă şi dăruire e o mare onoare, să reprezinţi o naţiune'', a mai spus Tincu.

Mihai Macovei, actualul căpitan al XV-lui României, a declarat cu acest prilej: ''Este o mândrie şi o onoare pentru noi să îmbrăcăm tricoul ţării noastre. Cu frunza de stejar ne identificăm când intrăm pe teren. Acum e şi o presiune pozitivă pentru noi cu toată istoria pusă pe tricou. Şi asta ne bucură şi sperăm ca în prezent şi în viitor să ne facem datoria pentru echipă''.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614