REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Stelian Ion: Anticipez ca, prin votul ce va fi exprimat în Senat pe SIIJ, să fie respectat raportul MCV

Stelian Ion: Anticipez ca, prin votul ce va fi exprimat în Senat pe SIIJ, să fie respectat raportul MCV

Replica API 15 iunie 2021 | 23:53 760

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, speră ca prin votul care va fi dat în Senat, în calitate de for decizional, pe proiectul privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), să fie respectat raportul MCV.

Stelian Ion

"Anticipez să fie respectat raportul MCV, să fie respectată decizia CJUE, să constatăm cu toţii că am făcut eforturi pentru a găsi cea mai bună soluţie. Putem concluziona, după atâtea dezbateri consistente, că varianta cea mai bună este cea trimisă de Guvern şi atunci salut decizia de a introduce amendamentul de eliminare a acelei variante introduse la Camera Deputaţilor (magistraţii pot fi trimişi în judecată, doar cu încuviinţarea CSM - n.r.) şi de revenire la proiectul Guvernului. Nu este o chestiune care să ţină de ambiţii şi orgolii. Este strict o chestiune de ordin practic şi de ordin juridic. Este cea mai bună variantă, aceea în care, potrivit programului de guvernare, aşa cum ne-am asumat cu toţii, se întregeşte şi competenţa DNA, se continuă şi lupta împotriva corupţiei, se oferă toată garanţiile şi pentru magistraţi, dar pentru toţi cetăţenii României, de independenţă din partea Justiţiei", a afirmat, luni, Stelian Ion, la Senat, scrie Agerpres.

Ministrul Justiţiei a menţionat că aşteaptă votul din Senat, chiar dacă vine "cu oarecare întârziere"

"Chiar dacă cu o oarecare întârziere, ne apropiem de un deznodământ corect şi aşteptăm acel vot. În scurt timp va veni şi avizul Comisiei de la Veneţia. Nu am emoţii in această privinţă. Va fi un suport foarte bun şi acel aviz", a adăugat Stelian Ion.

Deputaţii au adoptat, pe 24 martie, în plen, proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) în forma primită de la Comisia juridică, unde au fost adoptate mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Demisia! Demisia!
4
0
Demisia, demisia, demisia!
3
0
De ce atata graba sa desfiintati SIIJ-ul,daca sunteti corecti?
4
0
iar eu anticipez ca nu te apuca toamna ca ministru, pt ca esti pe dinafara
16
1
Vai de capul nostru! Alta preocupare nu mai are? Mai stie sa faca si altceva?
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102