REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

STELIAN ION: Avem ȘANSE să SCĂPĂM de FĂGĂDĂU și să îl TRIMITEM ACASĂ! VIDEO

STELIAN ION: Avem ȘANSE să SCĂPĂM de FĂGĂDĂU și să îl TRIMITEM ACASĂ! VIDEO

Replica API 31 iulie 2020 | 12:46 3347

Deputatul Stelian Ion, candidat USR Plus la Primăria Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica, prin intermediul căruia a explicat strategiile, planurile, a răspuns atacurilor și a dat detalii cu privire la discuțiile care au dus la o neînțelegere în vederea unei alianțe cu PNL. Acesta consideră că Decebal Făgădău este, într-un fel, avantajat, că nu s-a produs alianța mai sus amintită, dar că poate fi trimis acasă.

”Este un fapt pe care l-am constatat cu toții, acela că PNL București a impus o candidatură pentru Constanța. Nu s-a ajuns, în ciuda tuturor eforturilor pe care le-am depus în această direcție, la o candidatură unică PNL - USR Plus. Acum, noi spunem foarte clar că oferta pe care am făcut-o colegilor din PNL, aceea de tandem, de parteneriat, nu de subordonarea unuia față de celălalt, considerăm că a fost cea mai corectă. Vom fi deschiși, în continuare, unei colaborări cu PNL, cu PNL Constanța. Sunt convins că drumul ni se intersectează, că vom avea lucruri de făcut împreună, dar pentru asta este nevoie să înțelegem și unii și alții că avem nevoie de parteneriat, nu de subordonare”, a spus Stelian Ion referitor la negocierile purtate pentru o alianță USR Plus – PNL.

Totodată, deputatul Stelian Ion a răspuns și la întrebarea: de ce nu i s-a părut avantajoasă propunerea, în cadrul discuțiilor alianței mai sus descrise, cu privire la oferirea posturilor de viceprimari sau a unor locuri bine poziționate în Consiliul Județean.

”Nu se pune problema unei târguieli, ci înlăturarea forței politice care ne-a ținut în această subdezvoltare timp de 20 de ani”

”Nici măcar despre asta nu este vorba. Putem vorbi de posturi, de funcții, dar pe noi ne-a interesat să avem o formulă câștigătoare pentru municipiul Constanța și, din măsurătorile noastre, formula candidatului USR Plus era cea cu cele mai mari șanse, pentru că, în luna iunie, am fost măsurați, și eu și candidatul PNL eram la egalitate și trebuie menționat faptul că, în plus față de acest aspect, candidatura mea oferea o perspectivă de creștere mult mai mare, care nu exista în persoana candidatului PNL. Deci, am șanse mai mari față de domnul Chițac la Primăria Constanța, lucru negat vehement de PNL. A venit cu niște cifre care mi se par departe de adevăr. Mă rog, într-o strategie politică pe care o înțeleg. Dar trebuia să mergem pe varianta câștigătoare, nu pe cea pierzătoare din 2016. Nu voiam să avem noi toate funcțiile de viceprimari și toate funcțiile de vicepreședinți. Nu se pune problema unei târguieli pe funcții, ci de a maximiza șansele, de a duce la îndeplinire un proiect comun, care înseamnă scoaterea Constanței din subdezvoltare, înțelegând prin aceasta înlăturarea forței politice care ne-a ținut în această subdezvoltare timp de 20 de ani, Noi mergem mai departe, suntem foarte hotărâți. Vom avea alături de noi oameni foarte pregătiți, fără probleme penale”, a spus deputatul.

Neînțelegerile dintre PNL și USR Plus: ”Decebal Făgădău este, într-un fel, avantajat”

”Este de la sine înțeles că o alianță PNL – USR Plus maximiza șansele de câștig și la Primăria Constanța, dar noi vedeam o alianță mai mare și pentru județ. Da, cred că, în felul acesta, Decebal Făgădău este, într-un fel, avantajat, și lucrul acesta ar trebui să le dea de gândit și colegilor noștri din PNL. În momentul în care am făcut analiza, le-am spus cum stau lucrurile. Ca să ajungem acolo unde vrem și să nu fie avantajat Decebal Făgădău ar fi trebuit să avem o alianță. Au ales ce au ales... Mergem înainte. Eu sunt convins că, până și sondajele care ne vin, unele ne sunt prezentate eronat în mod public numai ca strategie politică. Tot ce se va prezenta în această perioadă nu face doi bani, cât face credibilitatea unui candidat care vine în fața constănțenilor așa cum este, își prezintă ideile, proiectele. Eu cred că și domnul Chițac are șansele domniei sale, că trebuie să ne respectăm reciproc, dar consider că avem cele mai mari șanse și îl putem bate pe Decebal Făgădău și îl putem trimite acasă”, a explicat Stelian Ion, candidatul la Primăria Constanța din partea USR Plus.

Strategiile USR Plus, detalii despre echipă, despre specialiști, despre proiecte, despre problemele Constanței, puteți urmări în prima parte a interviului.

Video:

În cea de-a doua parte a interviului, candidatul la Primăria Constanța din partea USR Plus, a vorbit de problemele cu care se confruntă orașul, între care și cartierul social Henri Coandă, care s-a cam transformat în... ghetou și asta pentru că, după cum a spus Stelian Ion, acolo au fost adunați prea mulți oameni.

Făgădău vorbește despre Smart City și în Veterani nu sunt utilități

Soluția, potrivit acestuia, ar fi să se împartă în mai multe locații, și, în nici un caz, în centrul orașului. ”Decebal Făgădău vorbește despre Smart City. Foarte bine, este bine să vorbească și despre aceste proiecte. Dar, câtă vreme nu abordezi problemele stringente, înseamnă că dai dovadă de neseriozitate”, potrivit lui Stelian Ion.

Diferență mare între marmura de la Pod Butelii și strada Justiției

Acesta a vorbit și despre discrepanțele din municipiu, cum ar fi cartierul Veterani (care pare a fi din Evul Mediu), spre exemplu, acolo unde nu sunt utilități sau despre contrastul dintre marmura de pe Podul Butelii și strada din zonă, Justiției, care pare desprinsă dintr-o altă lume. ”Trebuie să începi cu prioritățile. Nu dai bani pe băncuțe cu leduri, iar cartierul Veterani arată ca în Evul Mediu. De asemenea, sunt probleme în cartierul Compozitori, Tomis Plus, Palas. E un contrast foarte mare între marmura de pe podul de la Butelii și zona din imediata apropiere, strada Justiției, toată mizeria adunată acolo, o zonă uitată. Ai spune că sunt zone care nu au absolut nici o legătură cu orașul acesta. Oamenii de acolo nu se simt constănțeni, nu se simt respectați. Toate aceste probleme sunt priorități pentru noi și trebuie să le rezolvăm. Va fi o strategie pe termen lung, ne gândim la o viziune pe 10, 20 de ani de acum încolo. Trebuie să stabilim această linie”, a spus Stelian Ion.

Deputatul a vorbit și despre situația sa financiară, răspunzând, cu această ocazie acuzațiilor care i s-au adus. Stelian Ion a precizat că nu este un om sărac, dar nici bogat, că a activat ca avocat și că a muncit din greu, iar cea mai mare bogăție a sa sunt cei doi copii.

Făgădău, acuzat de mișmașuri: Sponsorizări ale cluburilor sportive private

Legat de faptul că Stelian Ion l-a acuzat de Decebal Făgădău de mișmașuri, deputatul a explicat: ”Este o chestiune care pe mine mă doare foarte tare. Spre exemplu, azi (joi, 30 iulie – n.r.), în ședința de Consiliu Local, s-a votat un punct de pe ordinea de zi, prin care s-a alocat suma de 4, 2 milioane de euro pentru niște cluburi sportive private. În condițiile în care unele dintre aceste cluburi au fost sau sunt deținute de membrii PSD. În condițiile în care, cu acești bani, ar fi putut fi amenajate săli de sport în școli, să fie amenajate bazinele de înot. Lucru care, de când e PSD la butoane, nu s-a întâmplat. Mi se pare inadmisibil ca, în anul 2020, copiii să facă educație fizică în clase. Anul trecut s-a dat pentru același lucru o sumă de 5 milioane de euro. Este un gest de iresponsabilitate din partea primarului. La fel și cu anumite festivaluri. Acolo s-au dus marea majoritate a banilor cetățenilor. Din punctul meu de vedere este o modalitate de sifonare a banilor”, a conchis Stelian Ion.

Mai multe detalii despre acest subiect, despre sportul constănțean, dar și mesajul pe care l-a transmis constănțenilor, puteți urmări în cea de-a doua parte a interviului.

Video 2:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614