REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Stelian Ion e năpădit de IDEI GENIALE privind desființarea SIIJ

Stelian Ion e năpădit de IDEI GENIALE privind desființarea SIIJ

Replica API 19 ianuarie 2022 | 23:04 1086

Vicepreşedintele USR Stelian Ion solicită ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să nu mai tergiverseze desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) prin propunerea unui nou proiect în acest sens, ci să îl reia pe cel existent la Senat, care este în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, cu avizele Comisiei de la Veneţia şi cu recomandările GRECO. În acest sens, Stelian Ion face apel către Cătălin Predoiu să continue reformele din justiţie pentru a nu afecta interesele ţării, în contextul în care 2022 reprezintă o oportunitate pentru România de a adera la Spaţiul Schengen.

`Anul acesta, 2022, e un an foarte important pentru România, avem o fereastră de oportunitate extraordinară pentru a se ridica MCV şi pentru a intra în Schengen, dar pentru asta trebuie continuate reformele din justiţie. Din păcate, ministrul Cătălin Predoiu în loc să tureze motoarele nu face altceva decât, la îndemnul preşedintelui Iohannis, să tragă frâna de mână şi e foarte posibil că va rata acest obiectiv. Avem la Senat, acum, un proiect de lege în Cameră Decizională de desfiinţare a SIIJ, care a trecut prin toate filtrele procedurale, a trecut prin dezbateri publice, a trecut prin acea procedură de transparenţă decizională, care a durat destul de mult. A obţinut, în urma demersurilor pe care le-am făcut ca ministru, şi avizul favorabil al Comisiei de la Veneţia. În ultimul raport MCV, acest proiect este considerat ca fiind în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, cu avizele Comisiei de la Veneţia şi cu recomandările GRECO. Deci există toată argumentele pentru a promova mai departe acel proiect de lege. Cel mult ar putea actuala coaliţie să vină cu unele amendamente care, însă, niciunele să nu afecteze competenţa DNA pentru că, în cele din urmă, toate semnalele pe care le avem ne conduc la concluzia că despre asta este vorba. O mână de oameni din justiţie, de politicieni, îşi doresc foarte mult crearea unui mecanism prin care să se asigure protecţie anumitor potentaţi, iar acesta este un instrument foarte util: a împiedica DNA să intre cu anchete serioase pe partea de corupţie din magistratură este, iată, un element pe care şi-l doresc unii dintre conducătorii actuali. Ce trebuie să facă ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este să renunţe la această fantasmagorie de propunere a unui nou proiect şi să reia proiectul din Senat, eventual cu unele amendamente acceptabile”, a declarat Stelian Ion, conform unui comunicat de presă al USR, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cipanul nu ieste ficioru care a luat casa de la ANL?
0
0
Asta se crede tot ministru ,?Stai linistit pulemecule ,nu te asculta nimeni!
0
1
Idioti? Eu asa stiu...
6
1
poate e vorba despre idei GENITALE
3
1
Cei napaditi de multe idei?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614