REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Stelian Ion e PREGĂTIT să preia mandatul de PRIMAR Video

Stelian Ion e PREGĂTIT să preia mandatul de PRIMAR Video

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 1723

Stelian Ion, candidatul USR-Plus la Primăria Constanța, a tras linie la finalul campaniei electorale și a stat de vorbă cu cotidianul Replica, în cadrul unui interviu, despre planurile sale în calitate de primar, dacă va obține votul constănțenilor, cât și despre concluziile în urma discuțiilor cu cetățenii. Stelian Ion afirmă că a pus accentul în special pe relaționarea cu oamenii, ieșind de două ori pe zi, în diferite zone ale Constanței.

"Urmează patru ani de muncă titanică"

Candidatul USR-PLUS simte că are parte de suportul constănțenilor, cotat cu șanse mari pentru a deveni noul primar al Constanței, drept pentru care ne-a dezvăluit urmează o perioadă extrem de grea, cu o muncă asiduă atât pentru el, cât și pentru echipa sa.

"Este o schimbare foarte mare, și din punct de vedere personal, trebuie să-ți pregătești echipa și pe tine însuți. Mai sunt câteva zile, după care va trebui să facem demersurile de semnare a protocolului de predare-primrie a documentelor și trebuie să ne apucăm de treabă. Vine iarna, nu mai este mult timp, trebuie să facem pregătirile. Urmează patru ani de muncă titanică, iar aceste lucruri nu le-am analizat acum. Le-am analizat încă de când am luat decizia de a candida. Sunt un om serios și, odată ce se angrenează într-o acțiune duce lucrurile până la capăt, nu cu jumătate de măsură. În 30 septembrie anul trecut, când am anunțat candidatura, am fost foarte hotărât, astfel că-mi asum această muncă titanică. Știu că ne vor aștepta clipe grele, dar vom trage puternic. Echipa pe care o am în jurul meu mi-a dat energie, are această putere, și întotdeauna mi-a insuflat că am cu cine, că am oameni alături de mine foarte bine pregătiți.", a declarat Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța.

Primăria Constanța în panică, după ce un angajat a dat dovadă de transparență

Ar putea urma o iarnă extrem de friguroasă pentru unii constănțeni, asta în condițiile în care Primăria Constanța nu mai poate subvenționa gigacaloria, fiind una dintre principalele probleme pe care noul primar le va avea de gestionat. În legătură cu acest aspect, Stelian Ion afirmă că poate oferi un răspuns doar în condițiile în care va afla și care este execuția bugetară. El mai spune că Primăria Constanța a evitat să ofere o transparență totală, în urma unor discuții purtate cu cetățenii din zona Far.

"Va urma perioada de pregătire a mandatului, până vom depune jurământul, și voi intra pur și simplu în fișetele Primăriei Constanța, unde voi verifica situația actuală. Cred că vom avea mari surprize, dar voi ieși în conferință și voi povesti constănțenilor ce am găsit. Voi publica contractele, unele dintre ele sunt publice și acum, dar trebuie să publicăm și partea de execuție. Plățile făcute în funcție de stadiul lucrărilor. Toate documentele trebuie să fie pe site. În parcul de la Far m-am întâlnit cu un domn care mi-a spus că un prieten de-al său lucra la Primăria Constanța, pe partea de IT, și a urcat din greșeală niște documente care nu erau secrete, dar țineau de partea de execuție. A fost mare vânzoleală în primărie, intraseră în panică și i-au cerut să le scoată repede de pe site.", a mai adăugat Stelian Ion.

"Nu sunt de acord cu terase în parcul Tăbăcărie"

Spațiul verde reprezintă o altă prioritate pentru mandatul său, dacă va fi ales primar. Stelian Ion nu este de acord cu propunerea de a "dezvolta" parcul Tăbăcărie cu terase, argumentând că astfel de zone pot fi amenajate în stațiunea Mamaia sau pe Ștefan cel Mare, în niciun caz în parcuri.

"Nu sunt de acord cu varianta propusă de PSD pentru a face zone cu terase în parcul Tăbăcărie. Noi vrem ca acest parc să rămână o grădină publică și vreau să dezvoltăm zona de terase în Mamaia, în Peninsulă și în Ștefan cel Mare, unde e o junglă urbană în sens negativ, este o zonă lăsată în paragină. În parc trebuie să rămână vegetație, acolo au îmbătrânit copacii și foarte mulți s-au uscat, trebuie înlocuiți și instalate sisteme de irigații. Am identificat câteva terenuri pe care vrem neapărat să facem parcuri. În zona Faleză Nord, între două cartiere, putem amenaja un parc de 11.000 mp, într-o zonă aproape de mare. Mai avem o zonă, la Marvimex, de 6.000 mp, foarte importantă și care este în prezent în paragină. Sunt pârloage pe care zac cioburi și gunoaie.", a precizat Stelian Ion, candidat USR-PLUS.

"M-am uitat și la alte partide, printre unii oportuniști sunt și oameni foarte bine pregătiți"

Există viață și după alegerile locale din data de 27 septembrie. De asemenea, există oameni bine pregătiți în toate partidele, iar pe acești oameni Stelian Ion spune că îi așteaptă în echipa sa.

"M-am uitat și la alte partide, iar printre unii oportuniști care aleg să meargă pentru un mandat călduț, am văzut și oameni ok și foarte bine pregătiți. Îi voi atrage alături de noi, în special pe cei tineri. De ce? Pentru că tinerii au o altă viziune, au o altă energie și sunt foarte rapizi. De asemenea, au o creativitate foarte mare. Am foarte mulți tineri, iar acest lucru s-a văzut și în campanie, pentru că am venit cu lucruri noi. Dar nu vorbesc doar despre tineri, aștept alături de noi toți oamenii bine pregătiți."

Urmărind restul interviului puteți afla și care este părerea candidatului USR-PLUS la Primăria Constanța despre sondajele apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și ce rol au aceaste sondaje.

Video:

CMF 21200251

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614