rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Stelian Ion: Făgădău este FRICOS, aşa e FIREA lui

Fără școli sau spitale construite în orașul în care pietonii circulă pe stradă, iar mașinile stau parcate pe trotuar, Constanța este condamnată la un peisaj cenușiu sub domnia unui primar care evită cu orice preț să dea ochii cu alegătorii. După patru ani de mandat, DecebalFăgădău nu poate trage o linie, astfel încât să vină în fața constănțenilor pentru a le explica ce realizări au fost făcute în orașul de la malul mării. De altfel, aceasta este și provocarea pe care a lansat-o StelianIon, candidatul USR-Plus la postul de primar al municipiului Constanța, actualului primar al orașului. Să iasă din birou, măcar în ultimul ceas, pentru a-i putea privi în ochi pe cetățenii care i-au acordat încrederea.

„Îi este jenă să mai vină cu promisiuni, de vreme ce nu și le-a onorat pe cele din 2016”

StelianIon, unul dintre principalii favoriți pentru a câștiga alegerile locale organizate la Constanța, a acordat interviu cotidianului Replica în cadrul căruia ne-a detalii din programul său pentru a dezvolta orașul, punctând totodată și principalele nereguli sesizate la actuala administrație locală.

„Primarul actual fuge de cetățeni de câte ori are ocazia și se rățoiește la constănțeni și chiar jurnaliști. Este o abordare care îi va aduce eșecul. A avut ocazia să arate de ceea ce este în stare. A avut 5 ani de mandat, nu l-a împiedicat nimeni să realizeze proiecte importante pentru Constanța. În timp ce noi am venit cu programul Constanța Renaște, format din mai multe proiecte concrete, majoritatea bazate pe fonduri europene, primarul actual nu și-a lansat niciun program. Noi nu știm ce are de gând să facă cu acest oraș. Îi este jenă să mai vină cu promisiuni, de vreme ce nu și le-a onorat pe cele din 2016. Ar fi trebuit să avem piețele renovate, piața Griviței, Brotăcei, să nu mai spun de pasarelă, care de la bun început părea o bazaconie. Pasarelă trebuie făcută între Poarta 6 și Km 4-5, peste linia de cale ferată. Este o problemă mare, care ține și de siguranța locuitorilor din zonă.”, ne-a declarat Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța.

„Îi este frică de dezbateri, îl înțeleg, e fricos”

Constănțenii nu au beneficiat până acum de dezbateri între candidații la postul de primar al orașului, un lucru esențial pentru orice societate democrată. Dacă vor fi organizate dezbateri este greu de crezut că Decebal Făgădău va răspunde prezent. Totuși, Stelian Ion a lansat o provocare adresată actualului primar, aceea de a ieși din birou și a merge în cartierele Constanței pentru a da ochii cu cetățenii.

„Dacă fugi de competiție, înseamnă că ai ceva de ascuns, iar Decebal Făgădău fuge de competiție. El știe că prezența lui irită, tocmai de aceea nu veți vedea postere cu Decebal Făgădău. Am o provocare pentru Decebal Făgădău. Dacă îi este frică de dezbateri, îl înțeleg, e fricos și asta e. Nu toată lumea este curajoasă, așa e firea lui. Să iasă în stradă, dar nu cu regii, ci în mod real. Să meargă în cartiere și să dea ochii cu lumea, așa cum facem și noi. Să vadă ce au de spus oamenii asupra modului în care a administrat orașul. Nu are curaj să facă acest lucru, vă spun sincer.”, precizează Stelian Ion.

„Vorbim de Smart City, dar cartiere întregi nu sunt racordate la utilități”

În această campanie, Stelian Ion însoțit de echipa sa, au vizitat mai multe cartiere din municipiul Constanța și a discutat cu constănțenii, ocazie cu care a aflat care sunt prioritățile oamenilor de rând. De asemenea, programul USR-PLUS a fost construit pe baza sugestiilor primite din partea cetățenilor.

„Noi vorbim de Smart City și este bine, pentru că acesta este viitorul, dar până acolo avem cartiere întregi din Constanța care nu sunt racordate la utilități. Am văzut în cartierele Veterani, în Palazu Mare, în Palas. Vorbim de lucruri elementare, iar oamenii trăiesc ca-n evul mediu și își cară cu bidoanele apă. Sunt niște chestii atât de urgente care trebuie rezolvate, încât trebuie să le avem în vedere. Programul l-am făcut pe baza dorințelor și a sugestiilor venite din partea constănțenilor. Prima problemă semnalată în toate discuțiile a fost lipsa curățeniei, chestiuni elementare. Poate că, dacă ai alte lipsuri mai poți trece peste ele, dar să ai un oraș murdar la propriu este de neiertat. Suntem un oraș turistic, o poartă de acces către România.”, a mai adăugat Stelian Ion.

„Nu s-au atras fonduri europene pentru că nu se puteau sifona bani”

Absorbția aproape inexistentă de fonduri europene la Constanța condamnă orașul la stagnare, asta în cel mai optimist scenariu. Administrația publică locală și-a dovedit incompetența în acest sens, cel mai bun exemplu fiind reprezentat de reabilitarea Parcului Arheologic, de lângă primărie. Lucrările s-au sistat pentru că nu a fost respectată documentația necesară, iar constănțenii au fost nevoiți să suporte lucrările din buzunarul propriu.

„M-am întrebat întotdeauna de ce Primăria Constanța nu a atras fonduri europene. La Constanța nu s-a vrut atragerea fondurilor europene pentru că nu se puteau sifona bani. Investitorii au fost goniți din Constanța în ultimii 20 de ani. Doar prin fonduri europene vom ieși din impas și din mizerie. Am observat că cei din cadrul Primăriei Constanța nici nu se pricep la atragerea de fonduri europene. Asta nu va fi o problemă, cine nu se pricepe, va pleca acasă. Vom păstra doar partea eficientă din primărie, dar poți apela la firme care să se ocupe cu atragerea de fonduri europene. Cele mai bune firme din România pot fi angajate și pot atrage fonduri europene. În timp, am de gând să înființez la Constanța un departament special astfel încât să ne ocupăm singuri de atragerea de fonduri europene. Lucrurile acestea nu se vor face peste noapte. Sunt oameni bine pregătiți, dar încă se merge pe pile și sinecuri.”, a declarat candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța.

De unde vine aroganța afișată de Decebal Făgădău și Primăria Constanța?

Stelian Ion a realizat un scurt profil psihologic actualului primar Decebal Făgădău, despre care a precizat că suferă de un complex de inferioritătate, iar din această cauză acesta afișează în prezent o atitudine arogantă. Doar că, Decebal Făgădău nu a fost arogant întotdeauna.

„Decebal Făgădău nu avea o atitudine arogantă la început. El are o altă problemă, a trăit ani și ani în umbra lui Radu Mazăre și a fost complexat cumva de personalitatea lui și are această atitudine de servitor. El spune că nimeni nu se compară cu Radu Mazăre, de parcă ar fi fost vreo personalitate, un zeu. Era un măscărici, îmi pare rău să o spun. Era inteligent, dar la prostii. I-a mers mintea la prostii și a furat împreună cu toată clica până nu a mai putut. Foarte inteligenți, dar s-au gândit numai la furăciuni. Dacă acea echipă își propunea măcar 10% să facă ceva pentru Constanța, eram un oraș frumos. Au fost preocupați doar să-și facă sute de firme prin care să mulgă Constanța. Asta simt că se întâmplă și acum. Revenind la Decebal Făgădău, această aroganță vine dintr-un complex de inferioritate. Și-a pierdut susținerea inclusiv a oamenilor din jurul lui, nu-l mai suportă nici colegii de partid și cei din aparatul administrativ.”, a mai adăugat Stelian Ion.

PNL Constanța, acuzat că a măsluit sondajele

Stelian Ion susține că reprezintă majoritatea celor care trăiesc și votează în Constanța și acuză Partidul Național Liberal că a manipulat opinia publică oferind sondaje nerealiste.

„Șansele sunt aproximativ egale, în ciuda tuturor manipulărilor făcute prin sondaje de opinie, care sunt și penibile. Să treci în dreptul unui candidat un scor aproape dublu față de cât îl are și să spui că dacă votezi USR dai șanse PSD-ului, chestia asta m-a dezamăgit foarte mult. Dacă ești puternic, vii cu cunoștințele tale și nu faci gafe, așa cum a făcut-o candidatul PNL și nu ataci pe sub centură. Nu folosești toate resursele milionarilor care te susțin pentru atacuri incorecte. Vii cu ceea ce poți să faci și apari în fața constănțenilor.”, a mai susținut Stelian Ion.

Urmărind restul interviului veți putea afla reacția lui Stelian Ion privitoare la eventuala abandonare a candidaturii în favoarea lui Vergil Chițac, dar și detalii legate de poluarea din Constanța sau suportul pe care-l va oferi clubului de fotbal Farul Constanța dacă va ajunge primar.

VIDEO:

Cod Mandatar Financiar USR 21200251

Sorin HULUBEI

sâmbătă, 5 septembrie 20201946
mai mult...VIDEO
2 sep 00:43VideoRAREŞ BOGDAN: Sunt convins că Stelian Ion va RENUNŢA la momentul OPORTUN şi o să-l SUSŢINĂ pe CHIŢAC. VIDEO!

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, a acordat un interviu cotidianului Replica, cu...10058

4 sep 00:41VideoCandidatul PNL la șefia Consiliului Judeţean, Mihai Lupu: NU mi-e FRICĂ de STROE Felix! Video3328
2 sep 00:42VideoHoria Constantinescu, despre FĂGĂDĂU: Saltul de la LACHEU la PRIMAR a fost puțin cam BRUTAL pentru el2364
4 sep 00:41VideoINTERVIU SPUMOS cu Ninel PEIA şi dr. Muncaciu! „Făgădău NU este un lider, iar USR e CIUMA NEAGRĂ!” Video

Ninel Peia, fost deputat, este candidat la şefia Consiliului Judeţean Constanţa din partea Partidului Neamul...2891

2 sep 00:43VideoRăzvan FILIPESCU, de la Pro România, dă de PĂMÂNT cu ȘEFII din CONSILIUL JUDEȚEAN! VIDEO2404
25 aug 00:06VideoINTERVIU SAVUROS cu GHEORGHE HALEȚ, despre CURVĂSĂRIA POLITICĂ din CONSTANȚA! VIDEO3084
26 aug 00:05VideoUn INCONŞTIENT face SLALOM printre maşini, pe bulevardele din Constanţa, cu peste 80 de km/oră

Bulevard din Constanţa, transformat de un şofer teribilist în circuit. Un şofer a gonit marţi, 25 august a.c., pe...14845

26 aug 00:05VideoCorina MARTIN: Actuala ADMINSTRAŢIE de la CONSTANŢA s-a ÎNDEPĂRTAT de OAMENI2518
20 aug 00:10VideoNicoleta PLOSCARU: FĂGĂDĂU vrea să ne bage MORTUL în casă prin preluarea CET-ului3116
27 aug 00:03VideoALERTĂ! INCENDIU VIOLENT în ZONA VIVO! VIDEO

...5911

22 aug 00:08VideoAteș Casimceali, cel mai TÂNĂR CANDIDAT la Consiliul Local Constanţa4533
12 aug 00:07VideoAccident RUTIER în MAMAIA Nord VIDEO2803
Vremea
23.5°23.4° - 23.5° vineri, 25 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 5.69 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 sep 00:00SportCFR CLUJ s-a calificat în play-off-ul Europa League

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa League la fotbal după ce a învins echipa suedeză Djurgaarden IF cu...408

25 sep 00:00SportFCSB, eliminată din Europa League de Slovan Liberec și COVID-19

Echipa de fotbal FCSB a fost eliminată din Europa League de formaţia cehă Slovan Liberec, care s-a impus cu scorul de...428

25 sep 00:00SportKevin Prince-Boateng va juca pentru clubul lui Berlusconi

Internaţionalul ghanez Kevin Prince-Boateng îşi va continua cariera la echipa italiană de fotbal Monza, aflată în...318

25 sep 00:00SportKepa are concurență în poarta lui Chelsea! Londonezii l-au transferat pe Mendy

Clubul englez de fotbal Chelsea Londra a anunţat joi transferul portarului senegalez Edouard Mendy de la formaţia...269

Local
25 sep 22:14LocalDoi bărbați din CONSTANȚA, confirmați cu COVID-19 după DECES

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 41 de decese (25 bărbați și 16 femei), ale unor...1052

25 sep 22:13Local24 Septembrie - Ziua Mondială Maritimă

24 Septembrie reprezintă în acest an Ziua Mondială Maritimă. Scopul zilei este de a atrage atenţia asupra...473

25 sep 22:13LocalCT BUS a implementat un nou sistem care permite gestionarea eficientă a banilor publici

556

25 sep 22:15LocalCCR: Educația sexuală în școli se va face doar cu acordul scris al părinților

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ...506

25 sep 22:14LocalINCENDIU la un APARTAMENT din CONSTANȚA

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în urmă cu puțin timp pentru stingerea unui...978

25 sep 00:20LocalCOD GALBEN de PLOI și VIJELII, în Dobrogea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben, valabilă joi, între orele 14.30 și...10000

25 sep 22:12LocalConsilierii județeni convocați în ultima ședință

Ultima ședință de Consiliu Județean din acest mandat a avut loc joi, 24 septembrie. Pe ordinea de zi au fost 36 de...632

25 sep 22:12LocalCOVID-19: Constanța bate RECORD după RECORD la infectările zilnice. 1639 de cazuri în România

Până joi, 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul...1692

25 sep 22:11LocalAcţiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere

510

Politică
25 sep 00:00PoliticăTăriceanu: Executivul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să respecte majorarea pensiilor cu 40%

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să...310

25 sep 00:00PoliticăReprezentanţii USR PLUS au depus o plângere penală împotriva primarului Firea pentru abuz în serviciu

Vlad Voiculescu, copreşedinte USR PLUS Bucureşti, şi consilierul general USR Ana Ciceală au depus, joi, o plângere...315

25 sep 00:00PoliticăCioloş: Din păcate, PNL a luat primari pesedişti cu traista; i-a luat la grămadă

246

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1743

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2596

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1614

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3963

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2598

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3508

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5334

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3524

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2781

Monden
25 sep 00:00MondenMesajul scriitorului Dan Brown pentru România: Fanii români sunt pasionați de opera sa

După lansarea internaţională cu succes a Simfoniei sălbatice, ultima creaţie literară a autorului Dan Brown, care...276

25 sep 00:00MondenTom Hanks şi regizorul Robert Zemeckis au finanţat mai multe scene din 'Forrest Gump' pe care studioul a refuzat să le fimeze

Tom Hanks şi regizorul Robert Zemeckis au finanţat mai multe scene din "Forrest Gump" pe care studioul a refuzat să...277

25 sep 00:00MondenCântăreţul Zayn Malik şi topmodelul Gigi Hadid au devenit părinţii unei fetiţe

298

25 sep 00:00MondenRegistrul şcolar al lui John Lennon îl descrie ca pe un adolescent leneş şi rebel

Când avea 14 ani, John Lennon era un adolescent rebel care întârzia la ore, îşi uita cărţile acasă şi dădea...294

25 sep 00:00MondenCelebra cântăreaţă Juliette Greco a murit la vârsta de 93 de ani

Celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco, care a interpretat texte ale unor poeţi şi compozitori precum Leo...296

25 sep 00:00MondenDisney amână premiera peliculei „Black Widow“, cu Scarlett Johansson în rolul principal

260

Mapamond
25 sep 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie va testa eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 pe voluntari infectaţi deliberat

Marea Britanie va desfăşura teste asupra unor voluntari sănătoşi, infectaţi în mod deliberat cu virusul care...250

25 sep 00:00MapamondSUA acordă încă două luni Irakului pentru a se aproviziona cu energie din Iran

Washingtonul a acordat Irakului un termen suplimentar de 60 de zile în care sunt exceptate de la sancţiuni statele şi...269

25 sep 00:00MapamondCoronavirus: Masca obligatorie 24 de ore din 24 în Italia, la Genova

237

Sănătate
25 sep 00:00SănătateRemedii naturale pentru durerile de gât

Durerile de gât apar, de cele mai multe ori, în urma contactării unui virus. Acestea sunt cât se poate de neplăcute...299

25 sep 20:09SănătateGutuia: beneficii și recomandări

Toamna este, fără îndoială, sezonul gutuilor așa că nu ar strică să știi ce beneficii aduc acestea...328

25 sep 00:00SănătateGreșeli care agravează răceala

258

25 sep 20:19SănătatePoți face exces de fructe? Află recomandările de consum

Există binecunoscuta recomandare „consumă cinci fructe și legume pe zi”. Este un sfat de care e bine să ții...303

25 sep 00:00SănătateCum să limitezi gustările nesănătoase atunci când ești obosit

Deciziile noastre privind alimentația nu sunt mereu cele mai potrivite atunci când ne simțim obosiți și pare că...231

25 sep 00:00SănătateCearcănele – de ce apar şi cum le tratăm?

Cearcănele sunt reprezentate de acele zone rotunde, colorate mai închis, în nuanţe către violet sau brun, care apar...304

25 sep 00:00SănătateStudiu: Acidul lipoic contribuie la slăbit în caz de obezitate

Nu există remedii magice pentru a combate obezitatea, însă anumite elemente pot contribui câte puțin la lupta...293

25 sep 00:00SănătateSănătatea mâinilor: cum se modifică spre bătrânețe

Pe măsură ce îmbătrânim, sănătatea mâinilor are de suferit: pot apărea dureri articulare, o diminuare a forței...286

25 sep 00:00SănătateAi împlinit 70 de ani? Ce schimbări au loc în corp după această vârstă

307

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT