rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Stelian Ion: Făgădău este FRICOS, aşa e FIREA lui

Fără școli sau spitale construite în orașul în care pietonii circulă pe stradă, iar mașinile stau parcate pe trotuar, Constanța este condamnată la un peisaj cenușiu sub domnia unui primar care evită cu orice preț să dea ochii cu alegătorii. După patru ani de mandat, DecebalFăgădău nu poate trage o linie, astfel încât să vină în fața constănțenilor pentru a le explica ce realizări au fost făcute în orașul de la malul mării. De altfel, aceasta este și provocarea pe care a lansat-o StelianIon, candidatul USR-Plus la postul de primar al municipiului Constanța, actualului primar al orașului. Să iasă din birou, măcar în ultimul ceas, pentru a-i putea privi în ochi pe cetățenii care i-au acordat încrederea.

„Îi este jenă să mai vină cu promisiuni, de vreme ce nu și le-a onorat pe cele din 2016”

StelianIon, unul dintre principalii favoriți pentru a câștiga alegerile locale organizate la Constanța, a acordat interviu cotidianului Replica în cadrul căruia ne-a detalii din programul său pentru a dezvolta orașul, punctând totodată și principalele nereguli sesizate la actuala administrație locală.

„Primarul actual fuge de cetățeni de câte ori are ocazia și se rățoiește la constănțeni și chiar jurnaliști. Este o abordare care îi va aduce eșecul. A avut ocazia să arate de ceea ce este în stare. A avut 5 ani de mandat, nu l-a împiedicat nimeni să realizeze proiecte importante pentru Constanța. În timp ce noi am venit cu programul Constanța Renaște, format din mai multe proiecte concrete, majoritatea bazate pe fonduri europene, primarul actual nu și-a lansat niciun program. Noi nu știm ce are de gând să facă cu acest oraș. Îi este jenă să mai vină cu promisiuni, de vreme ce nu și le-a onorat pe cele din 2016. Ar fi trebuit să avem piețele renovate, piața Griviței, Brotăcei, să nu mai spun de pasarelă, care de la bun început părea o bazaconie. Pasarelă trebuie făcută între Poarta 6 și Km 4-5, peste linia de cale ferată. Este o problemă mare, care ține și de siguranța locuitorilor din zonă.”, ne-a declarat Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța.

„Îi este frică de dezbateri, îl înțeleg, e fricos”

Constănțenii nu au beneficiat până acum de dezbateri între candidații la postul de primar al orașului, un lucru esențial pentru orice societate democrată. Dacă vor fi organizate dezbateri este greu de crezut că Decebal Făgădău va răspunde prezent. Totuși, Stelian Ion a lansat o provocare adresată actualului primar, aceea de a ieși din birou și a merge în cartierele Constanței pentru a da ochii cu cetățenii.

„Dacă fugi de competiție, înseamnă că ai ceva de ascuns, iar Decebal Făgădău fuge de competiție. El știe că prezența lui irită, tocmai de aceea nu veți vedea postere cu Decebal Făgădău. Am o provocare pentru Decebal Făgădău. Dacă îi este frică de dezbateri, îl înțeleg, e fricos și asta e. Nu toată lumea este curajoasă, așa e firea lui. Să iasă în stradă, dar nu cu regii, ci în mod real. Să meargă în cartiere și să dea ochii cu lumea, așa cum facem și noi. Să vadă ce au de spus oamenii asupra modului în care a administrat orașul. Nu are curaj să facă acest lucru, vă spun sincer.”, precizează Stelian Ion.

„Vorbim de Smart City, dar cartiere întregi nu sunt racordate la utilități”

În această campanie, Stelian Ion însoțit de echipa sa, au vizitat mai multe cartiere din municipiul Constanța și a discutat cu constănțenii, ocazie cu care a aflat care sunt prioritățile oamenilor de rând. De asemenea, programul USR-PLUS a fost construit pe baza sugestiilor primite din partea cetățenilor.

„Noi vorbim de Smart City și este bine, pentru că acesta este viitorul, dar până acolo avem cartiere întregi din Constanța care nu sunt racordate la utilități. Am văzut în cartierele Veterani, în Palazu Mare, în Palas. Vorbim de lucruri elementare, iar oamenii trăiesc ca-n evul mediu și își cară cu bidoanele apă. Sunt niște chestii atât de urgente care trebuie rezolvate, încât trebuie să le avem în vedere. Programul l-am făcut pe baza dorințelor și a sugestiilor venite din partea constănțenilor. Prima problemă semnalată în toate discuțiile a fost lipsa curățeniei, chestiuni elementare. Poate că, dacă ai alte lipsuri mai poți trece peste ele, dar să ai un oraș murdar la propriu este de neiertat. Suntem un oraș turistic, o poartă de acces către România.”, a mai adăugat Stelian Ion.

„Nu s-au atras fonduri europene pentru că nu se puteau sifona bani”

Absorbția aproape inexistentă de fonduri europene la Constanța condamnă orașul la stagnare, asta în cel mai optimist scenariu. Administrația publică locală și-a dovedit incompetența în acest sens, cel mai bun exemplu fiind reprezentat de reabilitarea Parcului Arheologic, de lângă primărie. Lucrările s-au sistat pentru că nu a fost respectată documentația necesară, iar constănțenii au fost nevoiți să suporte lucrările din buzunarul propriu.

„M-am întrebat întotdeauna de ce Primăria Constanța nu a atras fonduri europene. La Constanța nu s-a vrut atragerea fondurilor europene pentru că nu se puteau sifona bani. Investitorii au fost goniți din Constanța în ultimii 20 de ani. Doar prin fonduri europene vom ieși din impas și din mizerie. Am observat că cei din cadrul Primăriei Constanța nici nu se pricep la atragerea de fonduri europene. Asta nu va fi o problemă, cine nu se pricepe, va pleca acasă. Vom păstra doar partea eficientă din primărie, dar poți apela la firme care să se ocupe cu atragerea de fonduri europene. Cele mai bune firme din România pot fi angajate și pot atrage fonduri europene. În timp, am de gând să înființez la Constanța un departament special astfel încât să ne ocupăm singuri de atragerea de fonduri europene. Lucrurile acestea nu se vor face peste noapte. Sunt oameni bine pregătiți, dar încă se merge pe pile și sinecuri.”, a declarat candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța.

De unde vine aroganța afișată de Decebal Făgădău și Primăria Constanța?

Stelian Ion a realizat un scurt profil psihologic actualului primar Decebal Făgădău, despre care a precizat că suferă de un complex de inferioritătate, iar din această cauză acesta afișează în prezent o atitudine arogantă. Doar că, Decebal Făgădău nu a fost arogant întotdeauna.

„Decebal Făgădău nu avea o atitudine arogantă la început. El are o altă problemă, a trăit ani și ani în umbra lui Radu Mazăre și a fost complexat cumva de personalitatea lui și are această atitudine de servitor. El spune că nimeni nu se compară cu Radu Mazăre, de parcă ar fi fost vreo personalitate, un zeu. Era un măscărici, îmi pare rău să o spun. Era inteligent, dar la prostii. I-a mers mintea la prostii și a furat împreună cu toată clica până nu a mai putut. Foarte inteligenți, dar s-au gândit numai la furăciuni. Dacă acea echipă își propunea măcar 10% să facă ceva pentru Constanța, eram un oraș frumos. Au fost preocupați doar să-și facă sute de firme prin care să mulgă Constanța. Asta simt că se întâmplă și acum. Revenind la Decebal Făgădău, această aroganță vine dintr-un complex de inferioritate. Și-a pierdut susținerea inclusiv a oamenilor din jurul lui, nu-l mai suportă nici colegii de partid și cei din aparatul administrativ.”, a mai adăugat Stelian Ion.

PNL Constanța, acuzat că a măsluit sondajele

Stelian Ion susține că reprezintă majoritatea celor care trăiesc și votează în Constanța și acuză Partidul Național Liberal că a manipulat opinia publică oferind sondaje nerealiste.

„Șansele sunt aproximativ egale, în ciuda tuturor manipulărilor făcute prin sondaje de opinie, care sunt și penibile. Să treci în dreptul unui candidat un scor aproape dublu față de cât îl are și să spui că dacă votezi USR dai șanse PSD-ului, chestia asta m-a dezamăgit foarte mult. Dacă ești puternic, vii cu cunoștințele tale și nu faci gafe, așa cum a făcut-o candidatul PNL și nu ataci pe sub centură. Nu folosești toate resursele milionarilor care te susțin pentru atacuri incorecte. Vii cu ceea ce poți să faci și apari în fața constănțenilor.”, a mai susținut Stelian Ion.

Urmărind restul interviului veți putea afla reacția lui Stelian Ion privitoare la eventuala abandonare a candidaturii în favoarea lui Vergil Chițac, dar și detalii legate de poluarea din Constanța sau suportul pe care-l va oferi clubului de fotbal Farul Constanța dacă va ajunge primar.

VIDEO:

Cod Mandatar Financiar USR 21200251

Sorin HULUBEI

sâmbătă, 5 septembrie 20203277
GANDUL.RO
Ce a găsit o tânără într-un burger McChicken de la McDonald’s
mai mult...Interviuri
10 aug 00:03InterviuriViceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...2894

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video1615
28 iul 13:51InterviuriMircea Dobre, mesaj către Stroe: Dacă ești prea în vârstă și nu mai ai nervi de oțel, ieși la pensie și lasă-i pe alții. Video2673
23 iul 00:05InterviuriViceprimarul Constanței: Turiștii nu mai vin în Mamaia că, în afară de plajă, nu mai au ce să facă!

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2738

20 iul 00:07InterviuriPrefectul Silviu Coșa: Pandemic vorbind, suntem în valul 6 de Covid! Video1316
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video4283
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3485

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video2717
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video4932
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5259

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video4112
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO8344
Vremea
18.9°18.9° - 20.1° joi, 11 august 2022
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 9.57 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/499321764111
5/402761036349
joker418453347
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportDan Petrescu, înaintea meciului cu Şahtior Soligorsk: Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că...73

11 aug 23:40SportTenis: Simona Halep s-a calificat în optimi la Toronto

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Toronto,...125

11 aug 23:36SportFotbal: Antrenorul Adrian Mutu şi-a prelungit contractul cu FC Rapid până în 2025

Antrenorul Adrian Mutu, instalat la conducerea tehnică a echipei FC Rapid în luna martie a acestui an, şi-a prelungit...175

11 aug 23:25SportCupa Mondială 2022 ar putea începe mai devreme - Situație neobișnuită la turneul din Qatar

Turneul final al ​Cupei Mondiale din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât era programat, dacă biroul de...218

Local
11 aug 00:01LocalRazii la Constanța! A curs cu amenzi

La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...391

11 aug 00:02LocalAccident cu victimă, în dreptul localității Ovidiu

...512

11 aug 00:03LocalLaurențiu Bădescu, fostul șef al Ambulanței, cercetat penal la sesizarea ANI!

3010

11 aug 00:01LocalProgramul casieriilor RAJA de Sfânta Maria!

RAJA S.A. aduce la cunoștința tuturor abonaților că luni – 15 august 2022, casieriile RAJA și compartimentele...185

11 aug 00:01LocalO nouă ediție „Dancing with the stars” vă așteaptă cu spectacole inedite de film, muzică și dans

Proiectul organizat de Direcția de Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și...230

11 aug 00:03LocalEl este cel de-al cincilea pasager din mașina morții de la Cobadin

Un grav accident a avut loc în cursul nopții de 4 spre 5 august a.c., în comuna Cobadin. Patru tineri, cu vârstele...4030

11 aug 00:02LocalAu fost reluate căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești

Căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești, au fost reluate în cursul dimineții de miercuri, 10...644

11 aug 00:02LocalSeceta a afectat o zonă strict protejată şi caii sălbăticiţi din Deltă

Zona strict protejată Sărături-Murighiol şi caii sălbăticiţi din pădurea Letea au fost afectaţi din cauza...325

11 aug 00:14LocalAfaceristul Florin Madar a ”pus ochii” pe activele THR Marea Neagră

1220

Politică
11 aug 00:04PoliticăPonta: „Eu propun să dăm pastilele de iod doar «focilor fericite» - ei trebuie să supraviețuiască“

Fostul premier Victor Ponta consideră că se discută prea mult despre pastilele de iod și prea puțin despre criza...188

11 aug 00:04PoliticăBudăi: Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns la 6.431

Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns, miercuri, la 6.431, a declarat ministrul...144

11 aug 00:05PoliticăLiderul senatorilor PNL: Marcel Ciolacu bagă bățul prin gard

255

11 aug 00:05PoliticăCiucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul investiţiilor importante în economie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister...201

11 aug 00:05PoliticăANAF vrea să-l execute silit pe George Simion

ANAF încearcă să-l execute silit pe George Simion, după ce mai multe amenzi primite de acesta în timpul pandemiei...527

11 aug 00:05PoliticăRobert Negoiţă şi mai mulţi directori şi funcţionari din Primăria sectorului 3, trimişi în judecată de DNA

407

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3485

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2717

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4932

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5259

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4112

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8344

Monden
11 aug 11:58MondenCelebrul balerin Sergei Polunin şi-a tatuat alte două imagini cu Putin

Originar din Ucraina şi unul dintre cei mai buni balerini din lume, Sergei Polunin a fost adesea numit rebel. Acum a...79

11 aug 00:00MondenJohnny Depp va fi din nou imaginea parfumului 'Sauvage' de la Dior după câştigarea procesului de defăimare

Johnny Depp, vedeta seriei de filme ''Pirates of the Caribbean'', în vârstă de 59 de ani, pare să fie într-o...66

11 aug 00:00MondenOzzy Osbourne, apariţie surpriză la ceremonia de închidere a Jocurilor Commonwealth-ului

68

11 aug 00:00MondenAna Baniciu, zeița litoralului! Senzuală, în bikini, s-a lăsat pozată de iubitul ei

Ana Baniciu este mai hot ca o zi de vară! Asta demonstrează ultimele imagini pe care le-a postat pe contul de...79

11 aug 00:00MondenFiica lui Will Smith, despre conflictul din noaptea decernării premiilor Oscar

Willow Sith, fiica lui Will Smith cu Jada Pinkett Smith, a rupt tăcerea despre conflictul care a dat peste cap...74

11 aug 00:00MondenDramă la Hollywood! Celebru actor american, acuzat de furt și intrare prin efracție!

Actorul american Ezra Miller a fost acuzat de furt prin efracție după ce a intrat într-o casă din statul Vermont și...80

11 aug 00:00MondenActriţa Anne Heche, în comă după gravul accident de maşină în care a fost implicată

Actriţa de la Hollywood Anne Heche era luni în continuare spitalizată în stare critică, comatoasă şi conectată...79

11 aug 00:00MondenCântăreţul, compozitorul şi producătorul Lamont Dozier, un uriaş al muzicii soul, a murit la 81 de ani

Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cantautori şi producători de muzică soul, care a colaborat cu The...62

11 aug 11:37MondenBianca Drăgușanu a încins spiritele pe plaja de la Mamaia

1566

Mapamond
11 aug 00:00MapamondUE: Numărul noilor permise de şedere a crescut în 2021 la nivelurile pre-pandemice

Numărul noilor permise de şedere emise în Uniunea Europeană a urcat anul trecut la nivelurile de dinaintea pandemiei...73

11 aug 00:00MapamondUcraina: Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din estul ţării în ultima săptămână

Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din regiunea Doneţk, aflată în estul Ucrainei, după ce autorităţile au...67

11 aug 00:00MapamondRepublica Dominicană: Doi mineri salvaţi după ce au fost blocaţi 10 zile în subteran

64

11 aug 00:00MapamondZelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de...75

11 aug 00:00MapamondStatele Unite pun capăt măsurilor migratorii contestate ale lui Trump

Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite a anunţat luni seara că pune capăt unei politici din epoca...69

11 aug 00:00MapamondPopulaţia Japoniei scade într-un ritm record

Populaţia Japoniei scade şi îmbătrâneşte într-un ritm record - la începutul anului, statul insular avea doar...72

11 aug 11:38MapamondExplozii puternice în zona unei baze aeriene ruseşti din Crimeea

Trei martori oculari au declarat marţi agenţiei Reuters că au auzit explozii puternice şi au observat o coloană de...325

10 aug 00:00MapamondNegocierile de la Viena privind acordul nuclear cu Iranul au luat sfârşit, textul final rămâne de aprobat

Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit...229

10 aug 00:00MapamondNouă condamnare la închisoare pe viaţă în cazul uciderii joggerului afro-american Ahmaud Arbery

255

Sănătate
11 aug 00:00SănătateRafila acuză politizarea problemei iodului: 'Avem vocaţia de a compromite măsurile de sănătate publică'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că discuţia despre iodura de potasiu a fost politizată în mod...69

11 aug 00:00SănătateAntibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea...73

11 aug 00:00SănătateEuroparlamentar, scandalizat de apelul lui Rafila privind iodura de potasiu

75

11 aug 00:00SănătateSemne ascunse ale nivelului ridicat de zahăr din sânge pe care le puteți vedea pe picioare

A fi diabetic poate fi o experiență chinuitoare, deoarece boala vine cu o mulțime de boli și afecțiuni care se...73

11 aug 00:00SănătateCum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții care „ard imediat” grăsimea de pe burtă

Grăsimea viscerală este o parte importantă a corpului, deoarece ajută la izolarea și protejarea organelor. Cu toate...79

11 aug 00:00SănătateAi celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple

Tratamentele de îndepărtarea celulitei sunt în creștere pe măsură ce tot mai mulți oameni se luptă să mențină...75

11 aug 00:00SănătateCum trebuie tratate tumorile rinichiului

Tumorile care se dezvoltă la nivelul unuia dintre rinichi pot fi de natură benignă sau malignă. De multe ori,...70

11 aug 00:00SănătateComisia Europeană a rezervat 15 milioane de doze din noul vaccin Moderna

Comisia Europeană (CE) a rezervat, la compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, 15 milioane de doze...66

11 aug 00:00SănătateINSP: 253 de secvenţieri ale SARS-CoV-2, raportate în ultima săptămână

74

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT