REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Stelian Ion: 'Făgădău își face CAMPANIE cu PUBELE GALBENE'

Stelian Ion: 'Făgădău își face CAMPANIE cu PUBELE GALBENE'

Replica API 3 septembrie 2020 | 08:14 1562

Stelian Ion a susținut o conferință de presă pe problema salubrizării din Constanța. Printre altele, în programul politic al celor de la USR Plus este și un proiect amplu ce vizează această problemă, dar și cea a colectării selective. În acest sens, aceștia vin cu propunerea de a muta sistemul de colectare al deșeurilor menajere în subteran dar și implementarea unor instalații de subsol.

Stelian Ion a susținut miercuri, 2 septembrie a.c., o conferință de presă pe problema salubrizării din Constanța și soluțiile din programul politic „Constanța renaște”. Candidatul la Primăria Constanța a explicat cât de important este această problemă dar și cine sunt vinovații. Cine sunt aceștia? Ei bine, unii oameni ce își lasă gunoaiele pe unde apucă, numai în pubele nu. „Avem un capitol foarte important despre salubrizare pentru că aceasta este principala problemă de care se plâng constănțenii. Trebuie să rezolvăm problema curățeniei din cartiere și din tot orașul, a colectării selective a deșeurilor, problema păstrării curățeniei de către constănțeni. Pe lângă măsurile pe care le vom lua, este și aceea de a amplasa camere de supraveghere în zona în care sunt amplasate aceste recipiente de colectare a gunoiului și astfel vom identifica persoanele care pur și simplu își bat joc de noi toți și aruncă gunoaie pe lângă tomberoane și le împrăștie astfel încât să facă rău” a declarat Stelian Ion, candidatul USR Plus la Primăria Municipiului Constanța.

Cu ce modificări vin cei de la USR Plus

În programul politic al celor de la USR Plus este și un proiect amplu ce prevede problema salubrizării și a colectării selective. În acest sens, aceștia vin cu propunerea de a muta sistemul de colectare al deșeurilor menajere în subteran dar și implementarea unor instalații de subsol. „Vom schimba în totalitate sistemul de colectare a deșeurilor menajere în decurs de 3 ani, în mod etapizat. Vrem să schimbăm modalitatea de colectare a deșeurilor. Avem un proiect cu fonduri europene care presupune trecerea din zona supraterană în cea subterană a pubelelor de gunoi. Este o investiție importantă iar primăria va cofinanța acest proiect.Containerele de depozitare a deșeurilor menajere de suprafață vor fi eliminate. În locul acestora se vor construi în toate cartierele, pentru fiecare bloc sau la două blocuri sisteme de stocare subterană cu un coș de colectare a deșeurilor la suprafață. Pentru tratamentul deșeurilor municipale vom investi în instalații de digestie anaerobă care să transforme nămolurile din canalizarea orașului Constanța în îngrășăminte pentru agricultură și biogaz” a mai adăugat acesta.

Stelian Ion, despre cum a gestionat actualul primar această problemă: „Făgădău doar a mimat”

În cadrul conferinței, deputatul Stelian Ion a ținut să sublinieze și modul în care a gestionat această problemă actualul primar al municipiului, Decebal Făgădău.

Colectarea selectivă este viitorul. Din păcate, primarul Decebal Făgădău doar a mimat acest lucru. În anul 2019, primarul a venit cu năstrușnica idee de a rezolva problema colectării selective prin inscripționarea pe zidurile acelor pubele „gunoaie/deșeuri menajere și deșeuri reciclabile”, și iată cum cu un cuvânt scris pe un zid s-ar fi rezolvat problema colectării selective. Evident că nu s-a rezolvat iar legea ne obligă și vom primi sancțiuni și atunci s-a venit cu etapa a doua a, în care au fost montate niște recipiente pentru selectarea gunoiului, dar care sunt foarte puține. Și a treia etapă pe care a vizat-o actualul primar... pentru a-și face campanie... sunt pubelele galbene” a mai spus Stelian Ion.

Diana BERECHET

CMF USR 21200251

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu votez unul care a facut fals in acte. nu votez unul care are in spate pe dusu si firme de constructii. Nu votez pe unul care a luat 10 000 euro ca sa nu mai intenteze proces. nu votez pe unul care are in spate pilosi precum caragheorghe cxare a fost smecher pe la aeroport HC si conduce o firma falimentara de zeci de ani dar functionala. Nu votez pe unul despre care se zice ca isi face vila in palazu, dar el e ipocrit si face conferinte din fata blocului. nu votez echipa de beizadele din spate.
2
1
ba tu ti-ai luat casa de la ANL cu acte false de HANDICAPAT, si continui sa sustii ca actele sunt valabile, si mai dai vina si pe ma-ta care lucra la ICRAL in sensul ca ea ti-a aranjat ploile, daca actele alea de handicapat sunt valabile, ne mai lipsea un handicapat din peisajul constantean
4
1
dar asta e o mascota a sefilor de la USR, FAGADAU sau asta e tot aa, numai mascite, interesele altor smecheri
2
0
Sunt de acord cu ideea de mai jos , cred ca o consultare larga a constantenilor pentru listele de CL si CJ ar fi adus pe pozitii eligibile persoane valoroase din societatea civila. Stelian are nevoie de oameni care sa ii aduca procente , nu de tot felul de egocentristi mediocrii care sa il traga in jos . CARAGHEORGHE , COCARGEANU , OCHIULET , GARIP , daca vreti cu adevarat sa-l ajutati pe Stelian sa sparga bula celor 20 de procente in care este captiv , faceti un gest de minima decenta si retrageti-va
3
1
Proiecte interesante care aduc un plus orasului. Din pacate simpatia de care se bucura Stelian nu este suficienta pentru a aduce o majoritate in CL si CJ iar listele cu persoanele propuse de alianta USR Plus sunt cel putin discutabile si arata o ignoranta fata de societatea civila. Pacat ca egoismul unor lichele oportuniste distruge o buna oportunitate de a inlatura mafia psd din Constanta .
4
1
E normalitatea , bossule ... pana acum se dadeau saci galbeni , primesc 2 pe saptamana de 7-8 ani . Fa un calcul si vezi cat costa 728 de saci in 7 ani
3
0
Retardat level 100 sau 200 ??
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614