REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

STELIAN ION, ÎNTÂLNIRI FĂRĂ CONCLUZII pentru UNIFICAREA DREPTEI

STELIAN ION, ÎNTÂLNIRI FĂRĂ CONCLUZII pentru UNIFICAREA DREPTEI

Replica API 7 iulie 2020 | 00:23 2284

Reprezentanții USR, PLUS și Alianței Național Țărăniste și-au dat mâna și au făcut oficial primul pas pentru formarea unei alianțe a partidelor de dreapta, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, 6 iulie. „Este doar începutul”, a anunțat deputatul Stelian Ion, candidat USR la fotoliul de primar al municipiului Constanța, care a fost însoțit în cadrul conferinței de Tudorel Chesoi, președintele Alianței Național Țărăniste Constanța și Romeo Stavăr, președintele PLUS.

„Am avut discuții cu PNL, iar concluziile nu le putem transmite”

La prima informare oficială despre unificarea dreptei nu au participat și reprezentanți ai celui mai mare partid de dreapta din România, Partidul Național Liberal. Deși s-au purtat discuții între USR și PNL Constanța, liberalii au dorit să păstreze tăcerea despre o eventuală alianță, urmând ca în perioada următoare să fie purtate și alte discuții în acest sens.

„Am vrut să facem o conferință comună pentru a da un semnal către toate partidele de dreapta pe care le-am chemat alături de noi și a face o alianță puternică astfel încât să trimitem PSD în concediu pentru o foarte lungă perioadă. Credem că după 20 de ani de subdezvoltare a Constanței, cauzată de politica nefastă a PSD, este timpul să plece acasă și o astfel de alianță ar garanta acest deziderat. Avem multe puncte în comun și avem dorința de a încheia în modul cel mai concret o alianță cu Tudorel Chesoi. Am avut discuții și cu PNL, prin reprezentantul Bogdan Huțucă, iar concluziile nu le putem transmite, pentru că am convenit la rugămintea domniilor lor să le ținem deocamdată în așa fel încât să nu compromitem posibilitatea unei alianțe. Lucrurile nu au fost deifinitivate și mai avem de purtat niște discuții.”, a declarat Stelian Ion, deputat USR și candidat la postul de primar al Constanței.

„În Constanța este nevoie neapărat de o unitate a dreptei”

Deocamdată au fost purtate discuții despre alianță cu Anton Antoniadis, președintele comunității elene din Constanța, iar în perioada următoare vor fi organizate întâlniri cu Partidul Mișcarea Populară, Alianța pentru Unirea Românilor și Partidul Verzilor. Nevoia pentru unificarea dreptei a fost punctată și de Tudorel Chesoi.

„În orașul Constanța este nevoie neapărat de o unitate a dreptei, pentru că orașul nostru a fost pur și simplu abandonat. Are o culoare gri închis, o stare de spirit tristă, care ne face să fim supărați, mai ales când mergem în alte orașe și vedem că ne-au luat-o înainte. Cândva, Constanța era ceva, acea mândrie pe care o avea constănțenii și-au pierdut-o între timp. Orașul a fost abandonat. În afară de curățat bulevarde și eventual câteva trotuare făcute, Decebal Făgădău nu a făcut nimic în cei 10 ani, în calitate de viceprimar și primar.”, a declarat Tudorel Chesoi, președintele Alianței Național Țărăniste.

„Există multe poziții diferite, dar am reușit să găsim punctele comune”

Sondajele arată că o alianță de dreapta ar câștiga fără prea mari bătăi de cap alegerile împotriva principalului adversar, PSD. Indiferent că este vorba de o alianță exclusiv între PNL, PMP, USR și PLUS sau că alianța ar conține mai multe partide, rezultatul ar rămâne unul pozitiv. Președintele PLUS Constanța este de părere că, deși pot exista poziții diferite, important este să fie găsite punctele comune în cadrul alianței.

„Reiterez mesajul de solidaritate pe care dreapta îl transmite, cel puțin în Constanța. Cel mai bun exemplu pentru această solidaritate cerută este fuziunea USR-Plus, Între USR și Plus există multe poziții diferite, însă am reușit să găsim punctele comune după ce ne-am așezat la aceeași masă. După cum probabil știți, pe 15 august USR și Plus vor avea congres și sperăm noi că vom vedea această fuziune.”, a afirmat și Romo Stavăr, președintele PLUS Constanța.

Citește și: Bogdan Huțucă: „Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație!“

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chesoi BURTOI, vrea 100 de puncta de lucru ale Primariei. Si 1000 de porumbei sau pescarusi calatori, pentru comunicarea astora.
0
0
Asa ar fi si eventualul lui mandat de primar: FARA CONCLUZII. Sunt obisnuit cu batrani descreierati la vot in oras. Acum, ma astept la ce e mai rau de la tinerii feibukari. Doamne Fereste!
0
0
Cei 2 mache, unul Stelian pe numele lui, sau avocatul lui Mazare, baiatul mamei lui, care lucra la primarie si distribuia apartamente in anl uri. El a luat punctaj maxim desi nu era casatorit, apartamentul la anl ul din faleza nord, ca doar e baiatul mamei lui. Alalalt chesoiu speli masina la trompy fara bon fiscal de ani de zile
2
0
Pai bine mai steliane...ai intrat in mocirla lui chesoi si vrei sa fii ales? Eu cred ca nu prea vrei sa fii ales si nu stiai cum sa faci! Estr?!! Hahaha
2
0
De politicieni care n au realizat nimic inainte de a deveni politicieni ne am saturat. Ce om sanatos, cu coloana vertebrala si ar dori sa devina politician? Sunt f putine exceptiile si nu aunt prezente in lista
1
0
Chesoi viseaza si el la un oscior ,un post de consilier ,ceva!Are atatia membrii de partid,ca incap toti la o masa de patru persoane!Cine se aliaza cu Chesoi, a pierdut din start!
3
1
ce grup ''ales''.... vai de plua noastra..mai bine cu fagadau
8
3
Vad, din comentarii, ca va convine sa castige alegerile ori pnl ori psd. Sa furati pe rand si in acelasi timp, nu? Ca sa v-ati obisnuit. Asa, ne furam singuri caciula, macacilor!
4
4
Stelian e avocat. Este cerebral si cu bun simt. Avem nevoie de un primar constantean nu parveniti din mina de cupru sau amirali de moldova..
2
6
FAGADAU PRIMAR. DINTRE TOTI CEI 15 CANDIDATI CASTIGA SIGUR FAGADAU DECEBAL.
6
8
Dar si liberalii sunt de stanga in toata Europa, doar la noi e vrajeala cu dreapta.
4
2
Faceti loc faceti loc.....Stelian pe primul loc !
5
9
Partidul Verde nu este de dreapta, este asociat cu Stanga in Parlamentul European.
3
0
din pacate faci parte dintr-un partid neomarxist antinational si cel mai important antireligios Deci.... NU!
9
2
Ce dreapata reprezinti tu, ion stelian ? ? ? Pai tu esti avoCA.CATul INFRACTORULUI MAZARE STEFAN RADU in 3 DOSARE PENALE !!!!!!!! Tu chiar crezi ca PROSTIMEA pune botu' la BAZACONIILE voastre ? ? ?
10
3
Tudorele, ti ai facut partiduletul tau, esti istorie taica la Constanta! Nea Stelica mai asociaza te tu cu indivizi de teapa lui Tudorel ca s ar putea sa nu mai treci de 5%!
11
1
Daca nu gasiti unul credibil sustinut de toate partidele de dreapta, machedonul o sa va rada in nas in septembrie.
6
3
Toti sunt de fapt in cardasie. TOTI. Ne trebuie un primar, un om, un gospodar nu legume si din astia care fumeaza altele. Nu ne mai trebuie primar din partid politic. Toti sunt nocivi si reprezinta doar interesul partidului. AJUNGE
11
0
Tuguiatul asta vrea primar, ba tu te-ai uitat in oglinda. V-a creat Coldea pt. a destabiliza tara , pt. a crea haos, pt. a face jocurile strainilor. Cum a facut Iohanis cu sclavii romani dusi in Germania .
7
6
hahaha mor de ras! deci stelica vrea unificrea dreptei, dar nu oricum, ci sub comanda lui!cine esti tu bai stelica?crezi ca ne prostesti chiar asa pe toti!prosteala asta merge la voi la USRi, nu peste tot. daca chiar iti doreai schimbarea in cta, lasai loc si pt altii, gen viceprimar chitac sau invers. Tu vrei sa il pui vice pe prietenul tau Caragheorghe cu bagheta magica pe blocuri, sageata lui Dusu. Pai asa n o sa vezi vreo unificare ipocritule, e doar mascarada de 2 bani
12
1
Go stelica go go go.. Vei castiga fara ciorba reincalzita de la popota pnl.
5
7
Nu vezi mai ca n-ai nici o sansa, ce te tot arunci in alegeri
14
3
Domnul Steluan nu a fost avocatul lui Mazare? Si aparatorul altora care au incalcat legea?
16
6
cei din politica de dreapta sa fure numai cu mana dreapta,iar cei din stanga,numai cu stanga-sa se termine cu abuzul celor ce fura cu doua maini,chiar daca sunt de stanga sau de dreapta.Unde e justitia sa faca dreptate?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218