REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Stelian Ion, INTERPELARE la MINISTRUL Educației, după SINUCIDEREA elevului din Năvodari

Stelian Ion, INTERPELARE la MINISTRUL Educației, după SINUCIDEREA elevului din Năvodari

Replica API 13 ianuarie 2022 | 00:06 1929

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a înaintat o interpelare către ministrul Educației, după sinuciderea elevului din Năvodari. Minorul a fost găsit fără suflare sub podul feroviar. Numele lui este Edi și sunt două ipoteze în cazul morții acestuia: ar fi luat note mici la școală, însă exista și ipoteza potrivit căreia s-ar fi certat cu iubita.

„O nouă tragedie ne reamintește că ignoranța și nepăsarea statului costă vieți. De multe ori, victimele statului nu sunt decât niște cifre pentru acesta, dar ele au un nume și o familie. Ieri, un tânăr de 15 ani din Năvodari, elev în clasa a VIII-a, s-a sinucis și a lăsat în urmă o familie îndurerată și o comunitate împietrită. Gândurile mele merg acum către părinții, rudele și apropiații lui Edi, cărora le transmit sincere condoleanțe.

Din păcate, ne spun specialiștii, sinuciderea a fost în 2021 a doua cauză de deces în rândul tinerilor între 15 și 29 de ani, după accidentele de mașină. Depresia nu este o glumă, este o problemă reală, accentuată și mai mult în timpul pandemiei. Ce face statul nostru eșuat în aceste condiții? Se uită de pe margine, dat fiind că datele din vară ne arătau că avem în România Educată cca 2500 de consilieri școlari și 3 milioane de elevi.

Nepăsarea și ignoranța statului fac victime, iar lucrurile nu mai pot continua așa. I-am trimis mai devreme ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, mai multe întrebări, solicitându-i să ne spună:

1. Câți psihologi și consilieri școlari cu pregătire de specialitate sunt încadrați în anul școlar 2021-2022 la nivel național?

2. Câte unități de învățământ sunt lipsite de serviciile unui psiholog școlar?

3. Ce măsuri a luat până în prezent Ministerul Educației pentru creșterea numărului de psihologi și consilieri școlari?

4. Care este strategia Ministerului Educației pentru creșterea accesului elevilor la consiliere psihologică în școli?

5. Câți elevi din România au participat în anul școlar 2020-2021 la ședințe individuale de consiliere psihologică oferite în școală, raportat la totalul elevilor înscriși în învățământ?

6. Ce măsuri are în vedere Ministerul Educației pentru a scădea presiune psihică pe care o resimt elevii din pricina actualului sistem de învățământ?“, a transmis Stelian Ion.

M.P., A.F.

Citește și: CUTREMURĂTOR! Un ELEV din NĂVODARI s-a SINUCIS!

Citește și: EL este ELEVUL din NĂVODARI, care s-a SPÂNZURAT!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IalinguraStelica
1
0
ALUPIGUS ioane
4
0
Jegul asta nu se mai potoleste? Cat a fost ministru nu-i mai ajungea nimeni la nas, asa cum erau toti de la cacatul asta de partid si acum face morala si profita de nenorocirea asta sa iasa in fata. Mizerabilule ce esti, tu vrei doar voturi si oputere, pulea te mai voteaza!
11
0
Psihologii scolari, consilierii si profesorii de sprijin mimeaza munca mai ceva ca artistii de pantomima, nu ei sunt solutia...
5
0
din nenorociri se fac pasi in politica, le asteapta disperati in loc sa ia masuri pentru evitarea lor!
12
0
iar ai inceput nebunule sa visezi
15
2
Te urci iar pe cadavre, javra?
24
3
daca te plictisesti ajuto pe regina sobolanilor sai prinda ca voluntar desigur
15
3
ce handicapat
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614