REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Stelian Ion: „Pe nava Queen Hind au fost mult mai multe oi, aproximativ 18.000!” VIDEO

Stelian Ion: „Pe nava Queen Hind au fost mult mai multe oi, aproximativ 18.000!” VIDEO

Replica API 7 decembrie 2019 | 01:45 666

USR Constanța în conferință de presă

Filiala USR Constanța a susținut vineri, 6 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, o conferință de presă la sediul filialei, abordându-se următoarele teme:

- Comitetul Politic USR.

- Legea Recursului Compensatoriu.

- Publicitatea stradală din Constanța.

- PUZ-ul din Faleză Nord adoptat de Consiliul Local Constanța.

- Sondajul inițiat de USR Constanța, referitor la prioritățile viitorului primar (viitorul Consiliu Local).

La conferința de presă au luat cuvântul: Remus Negoi, președinte al filialei județene USR Constanța, Stelian Ion, deputat USR de Constanța și Dumitru Caracheorghe, președinte al filialei municipale USR Constanța.

Cel mai important proiect pe care USR l-a adoptat a fost "Dezbaterea și aprobrarea unui regulament în urma căruia s-au pus condițile prin care un independent sa fie susținut de USR, atât pe plan local și național", acesta s-a votat la Comitetul Politic Național de săptămâna trecută la care au participat parlamentari și reprezentanți USR. "În cadrul acestui Comitet s-a discutat despre susținerea fondatorului USR, Nicușor Dan pentru primăria București", a precizat Remus Negoi.

Legat de Legea Recursul Compensatoriu, deputatul USR de Constanța a precizat:

Această lege a fost în sfârșit adoptat și mie mi se pare foarte important de subliniat un lucru care nu a fost accentuat așa cum ar fi trebuit, că a fost un proiect comun al USR și al PNL sau al PNL și USR, nici numai contează ordinea pentru că și unii și alții au depus în aceeași zi, la începutul anului câte un proiect de lege de abrogare a Legii Recursului Compensatoriu. Din punct de vedere procedural trebuia să mergem pe un sigur proiect și celălalt urma să fie respins. Am ales calea de a merge cu proiectul propus de PNL pentru că avea un număr mai mic, practic fusese dupus cu câte ore înainte și propunerile noastre s-au regăsit ca amendamente în proiectul de lege care a fost votat și adoptat. A fost o colaborare și cred că o dovadă că atunci când ne propunem putem face lucruri împreună. În dimineața în care s-a dat votul în Comisia Juridică pe această Lege, am fost la Ministerul Justiției și chiar împreună cu ministrul Justiției și cu alți colegi din parlament am lucrat la aceste amendamente care într-un final au fost adoptate. Trebuie spus de asemenea că legea era necesară, deși există voci care spun că nu este importantă această lege. Dimpotrivă, este foarte importantă. A fost grav că au fost lăsați infractori deodată, într-un timp foarte scurt, în libertate, au ieșit cu mult înainte de termen, s-a creat un sentiment de insecuritate plus că au încurajat infractorii să tot săvârșească astfel de infracțiune.

Două minciuni ale PSD-ului trebuie amintite. Prima: proiectul respectiv ar fi fost un proiect al Guvernului Cioloș. În realitate proiectul respectiv de care vorbesc cei din PSD, nu are decât foarte puține puncte în comun cu ceea ce a reieșit din comisia condusă de Eugen Nicolicea, deci dacă vrem să punem o etichetă putem spune că Legea Recursului Compensatoriu a fost Legea Nicolicea nu Legea Raluca Prună. A doua minciună: Cum că judecătorii ar fi de vină pentru faptul că se produc astfel de fapte grave și odată lăsați în libertate, infractorii săvârșesc din nou infracțiuni. În realitate judecătorii chiar și atunci când, la liberare condiționată verifică anumite aspecte, ei se bazează în primul rând pe rapoartele făcute de comisiile acelea de liberare condiționată și legea aceasta oricum le dădea beneficiul respectiv deținuțiilor fără niciun control judecătoresc, că treceau ulterior și prin filtrul unei instanțe în urma verificărilor de la liberare condiționat, este cu totul altceva, dar efectiv beneficiul acesta de a li se scădea din durata condiderată efectuată, se acorda pe cale administrativă nu judecătorească de șeful penitenciarului.

Abia din momentul acesta se vor putea purta discuții serioase despre cum înlăturăm fenomenul sau combatem în mod serios infracționalitatea. Până acum au fost niște lupte crâncene despre cum să eliberăm mai repede infractorii din penitenciare sau despre cum protejăm cetățenii României de astfel de situații.

Referitor la panourile publicitare stradale din Constanța, deputatul Stelian Ion a spus că primăria nu își face datoria. "Contractul pe 15 ani s-a încheiat într-un mod bizar anul acesta, dar panourile sunt încă în picioare. Întrebările noastre au fost acestea, către Primăria Constanța: De ce Primăria a trimis doar o notificare către acest beneficiar al contractului? De ce se percep încă bani deși contractul este încheiat și ce se întâmplă cu aceși bani? Răspunsul primăriei a fost că acest contract a fost încheiat pe termen nelimitat” a transmis Stelian Ion. Foarte multe dintre aceste panouri sunt inestetice și multe dintre ele pun în pericol cetățenii. ”Sunt 454 panouri publicitare în Constanța, așa au spus cei de la primărie, dar din sursele noastre, sunt peste 600 de panouri. Aceste panouri ar fi trebuit să aibe la bază numărul de autorizație să punem ști cu toții. Ei nu au respectat legea, în București s-au pus aceste numere de autorizații. Avem de-a face cu mutilarea orașului și noi vom urmări foarte atent acest fenomen. Mai este vorba și de sifonarea banului public, pe un termen atât de lung, mai exact 15-20 de ani. Noi nu vom admite să se mai întâmple asta pe viitor. Se fac presiuni asupra primarului, consilierilor pentru prelungirea contractului, nu am mai multe detalii, dar am vrut să trag un semnal de alarmă referitor la aceată abordare" a mai adăugat Stelian Ion.

Despre PUZ-un din Faleză Nord acesta a detaliat astfel: "A fost adoptat la limită de către PSD. Radu Mazăre a constituit un grup infracțional, dintre care și faptul că au retrocedat ilegal terenuri în Constanța. Mi s-a părut ciudat felul în care PSD a votat acest proiect știind faptul că acest teren face parte din terenurile retrocedate. Mi se pare ciudată abordarea primăriei, pentru că a lăsat investitorul să facă PUZ-ul, mai precis P+7E. De ce nu a făcut Primăria PUZ-ul, un P+1E, nu se știe. Iar primarul Decebal Făgădău trebuia să susțină o conferință de presă prin care să prezinte aceste zeci de terenuri. Deși eu i-am trimis primarului întrebări referitoare la acest caz, nu am primit niciun răspuns" a transmis deputatul Stelian Ion.

Pe lângă aceste subiecte, Stelian Ion a abordat și subiectul referitor la ceea ce s -a întâmplat în Portul Midia, când nava Queen Hind s-a răsturnat la cheul de nord cu 14.600 de oi la bordul navei. "Multe dintre animale nu erau marcate, fiind un numărul mult mai mare, peste 18.000 de oi" a mai spus acesta.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Crezi ca daca incerci sa pozezi drept atotcunoscator vei reusi sa scapi de sintagma "SLUGOIUL LUI MAZARE"? Poti sa faci orice, ai atarnat pe langa MAZARE si ortacii lui, ti a placut sa fii OPORTUNIST, las o mai moale cu Primaria! Nimic nu te mai ajuta SA NE PACALESTI! Noi vrem Primar o persoana care a realizat ceva in viata ei ei! ATARNATORII sa stea in banca lor!
7
0
Stelian, noi te iubim, ca ca tine nu gasim! Sa stii ca o te votez, daca vei candida la alegerile de pe statia orbitala Mir!
6
1
Fraierimea si manglitori romanos.N-ati gacit.Toate suratele mele sunt internate la ATI si pa sectii la judetean Constanta.Unele-s cu furtunu-n gura da cele mai multe nu pot fi operate din lipsa de spaga.Noi suratele din toat RSR am facut cheta da tot nu ajung.Asa ca apelam la toate oile de bine din exterioru tarii sa ne ajute.MEEEEEEEEEEEEEEE
10
1
Cu foarte mult cacat !!!
12
1
18.ooo de useristi la export?
16
8
De ce n-ai sat acolo, sa le numeri tu?Sau le-ai numarat? Nu? Atunci de unde stii cate au fost? Mars la kkt, te bagi ca musca-n curul calului!
5
17
Nu e adevarat, au fost 45324483373 de oi.
16
9
Dar banul furat de barna cu sora sa din fonduri europene ce parere ai de el. stelian Ion avocatul lui Mazare care umbla cu mangle sa il scoata nevinovat , vorbeste de mazare acum. INCREDIBIL ce tara e asta. Hotul e acum impotriva lui mazare. Muie ma
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218