REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

STELIAN ION: Pensia NU poate DEPĂȘI cuantumul unui salariu!

STELIAN ION: Pensia NU poate DEPĂȘI cuantumul unui salariu!

Replica API 20 aprilie 2021 | 13:55 2530

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat luni că pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase.

Stelian Ion

Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea avută cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţi ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraţilor, scrie stiripesurse.ro.

"Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate. În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (...), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului", a declarat Stelian Ion la Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a precizat că se doreşte stimularea rămânerii în profesie a magistraţilor, pentru că există "o mare problemă pe partea de personal".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ataci sistemul? Ia vezi tu...
1
1
Daca euro se dubleaza pensia ramane pe loc ca nu poate depasi salariul,foarte inteligent...
5
7
Pai faceti o lege care sa spuna ca pensia nu poate fi mai mare de 70% din media salariala pe ultimi cinci ani de munca si mergeti cu ea in parlament.Fapte nu vorbe mai USRistilor.
10
3
Esti rusinea orasului ! Mincinosule ! Demisioneaza ! Incompetentule !
10
5
care depasesc de trei, patru ori cuantumul salariului fara sporuri si alte facaturi! ele sunt facute pentru cei ce au tocit scaunul si au fluturat hartii muncind din greu !ei au facut averi pentru tot neamul fara a aduce un aport benefic tarii, decat niste datorii ce le vor platii tot saracii!
14
3
wow! ai descoperit apa calda! dar tot nu o sa schimbi nimic!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218