rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

STELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit despre demiterea sa și motivele reale care au stat în spatele ei. În prima parte a interviului, Stelian Ion a vorbit și despre interesele PSD și PNL de a controla procurorii cu rang înalt - spune el, precizând că foștilor parteneri le-a fost teamă de abordarea sa, în calitate de ministru, și că politicienii încă își doresc să facă jocuri legate de bunul mers al Justiției.

”Iohannis a făcut tot posibilul să toarne gaz pe foc și să compromită recoagularea Coaliției”

În prima parte a interviului, Stelian Ion a vorbit despre demiterea sa, despre implicarea președintelui Iohannis și rolul acestuia în ruperea Coaliției, dar a vorbit și despre numirea în funcții a procurorilor de rang înalt.

„Nu am fost omul care a aruncat în aer Coaliția și nici omul care a dezbinat coaliția. Criza guvernamentală este legată de persoana mea pentru că a pornit inclusiv de la revocarea mea. În niciun moment nu am susținut că nu ar trebui să fie dezbinată Coaliția. A fost un moment în care am avut o implicare indirectă prin faptul că am fost cel revocat de premierul Florin Cîțu. Ulterior s-a văzut care au fost interesele, cât de consecvent a fost fostul premier și ce s-a întâmplat. Am auzit vorbe din PNL care spun că i-am fi obligat noi să facă alianță cu PSD și că din cauza noastră nu au avut de ales și că din cauza noastră s-a rupt coaliția. Nu. Florin Cîțu a fost cauza ruperii Coaliției. Pe de altă parte, noi am oferit întotdeauna alternativă și am spus și susținut, întotdeauna, după căderea Guvernului Cîțu, refacerea coaliției. În niciun moment, după acea moțiune, cei din PNL nu și-au dorit această refacere și de fiecare dată președintele Klaus Iohannis a făcut tot posibilul să toarne gaz pe foc și să compromită orice șansă de recoagulare a Coaliției.”

Motivele reale ale demiterii lui Stelian Ion!

Unul din motivele reale care au condus la demiterea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiție vizează numirea procurorilor cu rang înalt. „Nu de azi, de ieri, unii politicieni își doresc să facă astfel de numiri pentru ca, într-un fel sau altul, să aibă un cuvânt de spus în dosarele penale aflate în anchetă. Asta e miza reală. De altfel, Comisia Europeană ne-a spus, pe de o parte, că legislația noastră ar trebui revizuită în privința asta și am propus la minister o variantă care dădea un rol mai important secției pentru procurorii din CSM, spunând că avizul lor nu va mai fi doar unul consultativ ci unul obligatoriu. Pe de altă parte, în ultimii ani, în România au fost multe scandaluri, discuții în ceea ce privește aceste numiri și multe persoane au fost contestate din funcțiile de conducere din parchete tocmai din acest lucru. Eu, noi, cei de la USR am considerat, prin mandatul pe care l-am primit din partea cetățenilor, că este vremea să schimbăm procedura de numire a procurorilor pentru a ne pune în linie cu criteriile europene și să avem grijă la orice numire (...)”, a spus fostul ministru.

Are Predoiu o strategie pusă la punct pentru procedura de numire a procurorilor?

„Ce strategie are Predoiu? Nu am văzut nicio strategie, nu a anunțat nimic despre ce va face cu procedura de numire. Pe de altă parte, am înțeles că varianta inițială a proiectului său, care nu prevedea nicio modificare substanțială față de procedura actuală, acea variantă ar fi de preferat. Ultimul cuvânt îl are președintele în această numire a procurorilor. Președintele, potrivit proiectului pe care l-am înaintat eu, avea posibilitatea să refuze de mai multe ori o numire, dar, uitați că dialogul instituțional nu a avut loc. Dacă eram cu toții, Ministrul Justiției, Secția pentru Procurori și Președintele, de acord cu o numire cred că lucrurile erau mai bune.”, a spus Stelian Ion.

Stelian Ion: Predoiu a păcălit Comisia Europeană

A mințit Cătălin Predoiu Comisia Europeană, susținând că programul de guvernare al României este unul foarte ambiţios în domeniul Justiţiei şi include explicit obiectivele MCV? Stelian Ion spune că a indus-o în eroare și că, în realitate, ” acel program de guvernare este un amalgam de generalități. Pe desființarea SIIJ nu spunea nimic altceva și spunea că se va desființa, dar se va reînființa altă instituției cu altă denumire. De asta spun că este o păcăleală. Dacă noi credem că prin astfel de tertipuri vom reuși să convingem partenerii noștri eu, sincer, am îndoieli în acest sens. ”

Mai multe declarații, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Stelian Ion: Nu sunt obsedat de desființarea Secției Speciale

Este Stelian Ion obsedat de desființarea Secției Speciale sau este o necesitate? „Nu este nici fixație, nici obsesie. Este o consecvență în acord cu ce am susținut de la bun început, chiar de la înființarea acestei secții. E o anomalie juridică. În acord cu societatea civilă și asociațiile magistraților s-au strâns, în anii trecuți, când se dorea desființarea acestei secții, mii și mii de semnături din partea magistraților și judecători și procurori. Că unii dintre magistrați acum ar dori acum menținerea SIIJ este îngrijorător și trist. De când a fost înființată, nu cred că avem de a face cu un fenomen de corupție în rândul magistraților. Dar să dispară total corupția în magistratură nu este plauzibil.

Stelian Ion: Predoiu e legat de mâini și de picioare, nu face ce trebuie, face ce i se spune

E posibil să desființeze Secția Specială la anul dar, în locul ei, să reînființeze alta, dar mai puternică, bazată pe aceleași greșeli fundamentale, pe păstrarea unei structuri unice, la nivel central, în cadrul Parchetului General spuneau cei de la PSD. Este ineficient și o astfel de structură fără servicii teritoriale va fi ineficientă pentru că e greu, de la București, să anchetezi la Satu Mare. Domnul Cătălin Predoiu este un avocat, a fost cadru universitar. Pregătire profesională are suficientă. Din păcate, nu are autonomie de voință și nu face ceea ce ar trebui să facă, nu că nu știe ce ar trebui să facă. Face ce i se spune să facă. E legat de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți politicieni. Eu nu am acceptat așa ceva (...)”

Mai multe, urmăriți în VIDEO de mai jos:

S-au temut... politicienii încă își doresc să facă jocuri legate de bunul mers al Justiției

S-a temut cineva de Stelian Ion, la conducerea Ministerului Justiției? ”Poate le-a fost teamă de o anumită abordare a mea și că le scapă lucrurile de sub control. Da, cred că s-au temut, și nu de mine, ci de ideea de a scăpa de sub control chestiunile legate de justiție. E păcat că se fac jocuri din acestea și politicienii încă își doresc să facă jocuri legate de bunul mers al Justiției”, spune Stelian Ion.

”Numirea Laurei Vicol la șefia Comisiei Juridice e de rău augur”

Despre numirea Laurei Vicol, o apropiată a Elenei Udrea și a Alinei Bica, la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, Stelian Ion spune că e de rău augur. „E de rău augur această numire. Nu pentru că a apărat pe X sau pe Y într-o activitate de avocat, care se întinde pe ani de zile, ci pentru că ești apropiat, prin cercurile în care te învârți. Laura Vicol a apărut în spațiul public și nu a negat convorbirile cu o zonă obscură de lume interlopă. Chestiunile astea sunt de rău augur pentru că este împotriva reformelor din justiție. Vom fi foarte atenți să nu existe derapaje”

Stelian Ion: Este posibil să avem probleme cu aderarea României la Schengen

„Depinde de noi. Unii au spus că îndeplinim toate condițiile și ar trebui să intrăm în Schengen și, din punct de vedere politic, bifăm toate condițiile. De atunci și până acum, acțiunile Guvernului au ridicat semne de întrebare și îndoieli Comisiei Europene față de intențiile noastre cu privire la continuarea luptei împotriva corupției. Se așteaptă de la noi să reformăm Justiția și legile, desființare Secției Speciale, rezolvarea problemelor de personal din magistratură, creșterea numărul de grefieri. Se așteaptă de la noi reforme. Dacă nu le facem pe toate în perioada următoare este posibil să nu se ridice MCV-ul și să avem probleme cu aderarea.”

Mai multe despre acest subiect, dar și cum comentează Stelian Ion activitatea DNA și modificările urgente care trebuie aduse acestei structuri, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos.

În ediția de mâine, 15 decembrie, puteți urmări partea a II-a a interviului, în cadrul căreia Stelian Ion vorbește despre administrația locală Chițac, problemele și mărul discordiei din Coaliția de guvernare locală, dar și despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța.

Mirela PASCAL

marţi, 14 decembrie 20213574
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Joi, 27 ianuarie, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea
GANDUL.RO
S-au măcelărit într-o vilă de lux de la munte! Fiul unui afacerist, înjunghiat în cap
mai mult...Interviuri
25 ian 00:05InterviuriLiviu Brăiloiu: PSD a pierdut Primăria şi CJ pe motiv de Ciumă Roșie! Video

Liviu Brăiloiu, fost senator, prefect și ministru, în prezent important om de afaceri, a făcut un pas înapoi de pe...3990

14 ian 00:04InterviuriHoria Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video4393
22 ian 00:04InterviuriDr. Constantin Dina: E PĂCAT ca SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE să nu REPORNEASCĂ, iar MEDICII să PLECE! Video3456
15 dec 18:31InterviuriStelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat ziarului Replica de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, acesta a vorbit...3545

6 ian 20:24InterviuriTEO HIRA: A SCĂZUT INFRACȚIONALITATEA în Henri Coandă, de când am montat CAMERE de SUPRAVEGHERE. VIDEO3250
15 dec 20:43InterviuriȘi USR-iștii vor ca PORTUL TOMIS să TREACĂ la PRIMĂRIE! VIDEO!3651
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2681

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO4385
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO3725
21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5410

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video4234
11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO8610
Vremea
0.4°0.4° - 1.5° joi, 27 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 4.65 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4946293334026
5/403043171836
joker3514524232
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 ian 00:00SportHandbal feminin: Victorie categorică pentru CSM Bucureşti, în campionat

CSM Bucureşti a surclasat-o pe HC Zalău cu scorul de 34-18 (18-7), miercuri, în Sala Polivalentă ''Ioan...219

27 ian 00:00SportFR de Baschet anunță că doar jucătorii nevaccinați vor fi testați înaintea meciurilor

Federația Română de Baschet a anunţat, miercuri seară, în urma unei şedinţe a Consiliului Director al forului,...123

27 ian 00:00SportPremier League: În ce condiții pot cere cluburile amânarea unui meci

Cluburile din prima divizie a campionatului de fotbal englez pot solicita amânarea unui meci doar dacă au minimum...134

27 ian 00:00SportDaniil Medvedev, calificare spectaculoasă în semifinale - A fost condus cu 2-0 la seturi și a salvat și o minge de meci

Daniil Medvedev a fost condus cu 2-0 la seturi și a fost nevoit să salveze și o minge de meci împotriva lui Felix...226

Local
27 ian 23:44LocalCNCAV: 18.873 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Un număr de 18.873 doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore,...244

27 ian 23:42LocalPoliția Română: Atenție la înșelăciunile prin metoda Accidentul

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității avertizează cetățenii să își ia măsuri de...372

27 ian 23:42LocalA început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, în Constanța

619

27 ian 23:43LocalAvarie RAJA: Apă cu presiuni scăzute, în mai multe zone din Constanța și Năvodari

În cursul dimineții de 26 ianuarie 2022, s-a înregistrat o avarie pe unul din firele de aducțiune cu diametrul de...1223

27 ian 23:44LocalMașină arsă intenționat pe o stradă din municipiul Tulcea

În cursul nopții de marți spre miercuri, 25 spre 26 ianuarie a.c., salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au...320

27 ian 00:02LocalGuvernul pregătește scutirea de impozit a firmelor din HoReCa pentru 180 de zile

787

Politică
27 ian 22:55PoliticăFlorin Cîţu, despre Marcel Boloş: 'Bizar, eu nu i-am propus să fie ministru'

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Marcel Boloş că a acceptat să preia...405

27 ian 22:55PoliticăFlorin Cîţu răspunde dur PSD: 'Pot să stea în opoziţie din nou'

Preşedintele PNL Florin Cîţu a răspuns, miercuri, acuzaţiilor PSD la adresa guvernărilor liberale pe tema crizei...381

27 ian 22:53PoliticăDacian Cioloș a luat foc după decizia CCR în cazul Dragu

417

27 ian 22:54PoliticăCamera Deputaţilor cumpără servicii de transport aerian pe rute naţionale pentru deputaţi

Camera Deputaţilor achiziţionează servicii de transport aerian pentru deputaţi şi secretari generali, curse...217

27 ian 22:52PoliticăVasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu...243

27 ian 22:52PoliticăMircea Geoană dă alerta și acuză Rusia de politici agresive

366

Interviuri
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2681

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a fost prezent vineri, 7 ianuarie, în studioul Replica de Constanța, pentru o...4385

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

3725

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5410

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost prezent în studioul Replica, luni, 20 decembrie, în cadrul emisiunii...4234

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

3575

Monden
27 ian 01:47MondenJanet Jackson, dezvăluiri despre traumele din copilărie: „Michael îmi zicea scroafă!”

Janet Jackson a vorbit în premieră despre traumele din copilărie când fratele ei, Michael, îi spunea că e grasă...236

27 ian 00:00MondenBob Dylan a vândut grupului Sony întregul său catalog muzical înregistrat

Legendarul cântăreţ american Bob Dylan a vândut grupului Sony drepturile de autor aferente catalogului său muzical...156

27 ian 01:31MondenShilpa Shetty, achitată de acuzaţiile de obscenitate aduse după ce a fost sărutată de Richard Gere la o gală

207

27 ian 00:00MondenFiul lui Michael Madsen s-a sinucis la 26 de ani

Fiul actorului Michael Madsen, unul dintre actorii preferați ai regizorului Quentin Tarantino, s-a sinucis la 26 de...308

27 ian 00:00MondenMacalay Culkin s-a logodit în secret?

Au apărut zvonuri că Macalay Culkin s-a logodit în secret. Asta după ce iubita sa, Brenda Song, a fost surprinsă...194

27 ian 01:47MondenUnde s-a mutat Pamela Anderson după ce a divorțat de al cincilea soț

Pamela Anderson s-a mutat din Canada înapoi în California, SUA, după ce a dat divorț de al cincilea soț. Preferă...186

27 ian 00:00MondenDisneyland Paris sărbătoreşte 30 de ani de la inaugurare

Disneyland Paris sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de la inaugurare şi, în plus faţă de noi spectacole şi...142

27 ian 00:00MondenCharlotte Casiraghi a deschis, călare, prezentarea pariziană a noii colecţii haute-couture a casei Chanel

Charlotte Casiraghi, membră a familiei princiare din Monaco, a deschis, călare, prezentarea noii colecţii...162

27 ian 00:03MondenElton John a fost testat pozitiv cu COVID-19

301

Mapamond
27 ian 01:18MapamondHackerii au atacat sistemul feroviar, pentru a împiedica Rusia să ajungă spre Ucraina

Un grup de hackeri pretinde că a perturbat transportul trupelor ruseşti spre Ucraina, prin Belarus, în urma...474

27 ian 01:19MapamondJoe Biden a cedat nervos și a înjurat un jurnalist

Preşedintele american Joe Biden a fost surprins insultând un reporter de la postul de televiziune Fox News la un...576

27 ian 01:16MapamondSUA au pregătit 8.500 de militari pentru a fi trimiși în Europa de Est

234

27 ian 01:16MapamondUE cere evitarea 'crizelor de nervi' în criza dintre Rusia şi Ucraina

Uniunea Europeană a cerut luni ''evitarea crizelor de nervi'' în criza dintre Rusia şi Ucraina şi a reacţiilor...327

27 ian 01:16MapamondPrimul semnal pozitiv de la Kiev. Ce se întâmplă cu personalul diplomatic al UE

Uniunea Europeană a anunţat, luni, menţinerea personalului diplomatic în Ucraina, distanţându-se de poziţiile...542

27 ian 01:17MapamondBoris Johnson, avertisment pentru Putin: 'Invadarea Ucrainei va fi dureroasă, violentă și sângeroasă'

503

Sănătate
27 ian 00:00SănătateDe ce testele antigen ies 'pozitive' la sucul de portocale, Coca Cola și Red Bull

Un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare...213

27 ian 00:00SănătateStudiu japonez: Omicron supravieţuieşte mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare

Varianta Omicron a coronavirusului poate supravieţui mai mult decât versiunile anterioare pe suprafeţe de plastic şi...166

27 ian 00:00SănătateRafila anunță sfârșitul variantei Delta în România: „Va fi exclusiv Omicron“

170

27 ian 00:00SănătateDouă noi simptome Omicron "bizare" pe care le au cei mai ghinioniști infectați

Potrivit datelor strânse până acum de specialiști, Omicron provoacă o boală mai ușoară decât varianta Delta a...351

27 ian 00:00SănătateOMS: Lumea se află într-un moment critic al pandemiei de COVID

Lumea se află într-un „moment critic” al pandemiei de COVID-19, a afirmat directorul Organizaţiei Mondiale a...134

27 ian 00:00SănătateDate Euronews: Imunitatea naturală protejează mai eficient decât vaccinarea

Specialiștii au descoperit ceea ce antivacciniștii spuneau deja de luni bune. Imunitatea naturală protejează mai...172

27 ian 00:00SănătateRafila solicită prelungirea unui program româno-italian care permite operarea copiilor cu malformaţii cardiace

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat, marţi, prelungirea unui acord de cooperare româno-italian în...125

27 ian 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,71%

Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,71%, a informat marţi Ministerul Sănătăţii. "Într-un...132

27 ian 20:06SănătateCoronavirus: Ministrul Rafila nu vede rostul unei a patra doze de vaccin

457

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT