REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Stelian Ion vrea ca încălcarea deciziilor CJUE să constituie abatere disciplinară

Stelian Ion vrea ca încălcarea deciziilor CJUE să constituie abatere disciplinară

Replica API 18 iunie 2021 | 20:05 795

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că are în vedere o modificare legislativă conform căreia încălcarea deciziilor CJUE de către magistraţi ar putea fi considerată abatere disciplinară.

Stelian Ion

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, după ce ministrul a fost întrebat dacă sunt lovite de nulitate actele emise în perioada interimatului de către inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, arată Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

"Este o chestiune asupra căreia, indiferent de părerea unui ministru, fie el şi al justiţiei, instanţele de judecată îşi vor spune punctul de vedere şi vor da soluţiile, aşa încât am aşteptat de la instanţele judecătoreşti să dea soluţii corecte şi să exprime în soluţii ceea ce am învăţat cu toţii la Facultatea de Drept, şi anume, să dea prioritate dreptului Uniunii Europene acolo unde este cazul şi acolo unde ne-am obligat prin tratate să facem acest lucru.

Deci prevalenţa dreptului Uniunii Europene este de necontestat şi lucrul ăsta evident că ar trebui să se reflecte şi în hotărârile judecătoreşti, cu nuanţările... Bineînţeles, nu voi intra în foarte multe detalii.

Ce este important însă - şi am în vedere pentru o viitoare modificare legislativă - este ca în momentul în care se verifică conduita judecătorilor, să se raporteze această conduită nu doar la aplicarea deciziilor Curţii Constituţionale, spre exemplu, ci şi la aplicarea deciziilor CJUE, aşa încât să constituie, poate, abateri disciplinare nu doar încălcarea deciziilor Curţii Constituţionale, ci şi încălcarea unor decizii CJUE. Este o chestiune de nuanţă foarte importantă, însă, care trebuie exprimată", a precizat ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stelica asta in afara de garsoniera ANL si desfiintarea sectiei speciale habar n are de nimic.
0
1
Adica pentru ei este optional daca respecta sau nu ce spune CJUE, se sanctioneaza cu o dojana. Si se mira ca MCV este tot pe noi.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614