REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

STENOGRAME. Gigi Becali, interceptat într-un dosar de furt de motorină cu ramificaţii la Constanţa!

STENOGRAME. Gigi Becali, interceptat într-un dosar de furt de motorină cu ramificaţii la Constanţa!

Replica API 2 noiembrie 2012 | 00:00 413

Potrivit RTV.net, jurnaliştii de la altphel.ro au publicat stenograma unei convorbiri telefonice din 2003 între Gigi Becali şi vărul său Tea Sponte, în care Becali pare a se fi interesat de stadiul cercetărilor dintr-un dosar de furt de motorină pentru a vedea în ce condiţii ar putea fi scăpat de pedeapsă un oarecare Vasile Sponte.

Vasile Sponte a fost trimis în judecată în anul 2003, alături de alte 11 persoane, pentru infracţiuni constând în asociere în vederea constituirii unui grup infracţional, spălare de bani, fals intelectual, uz de fals, evaziune fiscală, furt calificat, prejudiciul calculat la data respectivă fiind de 156 de miliarde de lei, conform RTUP nr. 11027, din 17 aprilie, 2003

Procurorul Marian Sîntion a instrumentat cazul, semnătura sa apărând în procesul-verbal care consemnează discuţia dintre Gigi Becali şi Tea Sponte, ce a avut loc în 28 ianuarie 2003. Vasile Sponte era dat dispărut la data emiterii mandatului de arestare, confirmându-se astfel veridicitatea discuţiei telefonice.

"Tea Sponte: A ieşit ăla pe post la Constanţa.

Gigi Becali: Da, mă, mâine pe 29 îi dă mandat. Îmi spuse omul acum, eram cu el.

TS: Deci nu poate să rezolve?

GB: Cum să se ducă? Să stea ascuns! E groasă. Multe... vreo 5-6 firme fantomă, te doare capul! El avea împuternicire să facă, dar nu apare pe acte. El a folosit firmele astea. Îi bagă la fals, uz de fals, fals intelectual... O mie de şmecherii.

TS: Inginerii.

GB: Inginerii-furăciuni... Chiar dacă nu se rezolvă, trebuie să vezi ce faci cu el... Îi dai bani, nu-i dai bani, să fugă în afară... Să fugă în Costa Rica. Dacă nu se rezolvă, e nenorocire mare.

TS: Deci să stea acolo?

GB: Să stea acolo, să nu iasă! Dacă nu iese, nu ştiu... Australia, Columbia, nu ştiu! Ia mult de tot. mai sunt şi câţiva machidoni după nume.

TS: Trei.

GB: Patru sunt machidoni. Doi Caracote, el şi încă unul, nume tot de machidon. Mâine le dă mandat.

TS: Spuse pe post ăsta, Jipa. Ieşi pe post la Constanţa şi zise că mâine le dă mandat. Dacă e nevoie, să plece afară?

GB: Nu, vezi că e dat la graniţă. E dat în urmărire peste tot.

TS: Deci el să stea acolo.

GB: Da. A zis că dacă nu se rezolvă, el o să încerce.

TS: A zis că încearcă?

GB: Încearcă s-o rezolve şi crede că o rezolvă. Dacă nu o rezolvă, n-ai ce să faci, îi dai 4-500.000 şi cu familie cu tot, afară. N-ai ce face. Nu mai contează. Îi spui că, dacă nu se poate, îi dai 4-500.000 şi să se ducă acolo."

În cadrul emisiunii "Ultima Oră", de la România TV, Gigi Becali a admis că este posibil ca această convorbire să fi avut loc. "Sută la sută am vorbit, dar nu-mi aduc aminte lucrurile astea. E posibil. Şi ce? Care-i problema?", a spus Becali.

La observaţia că ar putea fi acuzat de favorizarea infractorului, Becali a afirmat că nu vede o problemă în acest lucru. "Care-i problema? Ei, am favorizat infractorul! Să mă cheme procurorii (...) Probabil Tea cerea ajutor de la mine şi probabil l-am sfătuit să plece din ţară. Eu asta le spun la toţi: decât să facă cineva puşcărie mai bine să plece în străinătate", a spus Becali.

sursa:RTV.NET http://www.rtv.net/stenograme-gigi-becali-interceptat-intr-un-dosar-de-furt-de-motorina_51552.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218