REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Steven Soderbergh pregăteşte o continuare a filmului „Sex, Lies, And Videotape“

Steven Soderbergh pregăteşte o continuare a filmului „Sex, Lies, And Videotape“

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 944

Regizorul american Steven Soderbergh a profitat de perioada de izolare în contextul pandemiei de coronavirus pentru a scrie scenariul unei continuări a celebrului său lungmetraj de debut, "Sex, Lies, and Videotape" (1989), relatează EFE, citată de Agerpres.

Sursa foto: Sex, Lies, and Videotape / Facebook

Dezvăluirea a fost făcută de reputatul cineast într-un interviu acordat ziaristului Dan Dunn în cadrul unei emisiuni de pe YouTube, "NightCap Live".

"Când a început izolarea la New York, am decis să scriu pentru a mă menţine organizat şi vigilent", a spus Steven Soderbergh. "În primele şase sau şapte săptămâni de izolare, am terminat trei scenarii diferite. Unul dintre ele era rescrierea (unui proiect anterior), altul era un scenariu original, iar al treilea era adaptarea unui roman pe care doream să o realizez", a mărturisit el.

"Cel original era un sequel la 'Sex, Lies, and Videotape'. Este o idee pe care am avut-o în minte de mai mult timp şi am simţit că era timpul să revin la ea. Aşa că am aşternut-o pe hârtie şi vreau să o realizez", a adăugat Steven Soderbergh.

Cineastul american nu a oferit alte detalii despre celelalte două proiecte.

La doar 26 de ani, Steven Soderbergh a devenit cunoscut pe plan internaţional datorită peliculei "Sex, Lies, and Videotape", un film care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, premiul pentru cel mai bun film la gala Spirit Awards şi premiul publicului pentru cel mai bun film la Festivalul Sundance.

Cu James Spader, Andie MacDowell, Peter Gallagher şi Laura San Giacomo ca protagonişti, acest film despre aventurile şi tentaţiile sexuale ce apar într-un grup de patru prieteni a devenit punctul cheie al curentului 'indie' , reprezentat de cineaşti ca Steven Soderbergh şi Quentin Tarantino şi care, sub patronajul Sundance, a schimbat peisajul cinematografic american la sfârşitul anilor '80.

Cineast extraordinar de prolific, Steven Soderbergh a regizat anul trecut două filme: "High Flying Bird" şi "The Laundromat".

Din filmografia sa foarte variată fac parte trilogia "Ocean's Eleven" (2001, 2004, 2007), dubla biografie dedicată lui Ernesto "Che" Guevara (2008), "Traffic" (2000) şi "Erin Brockovich" (2000).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102