REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ştiaţi că aveţi OBLIGAŢIA să curăţaţi de zăpadă trotuarele şi punctele de acces în imobile? Ce riscaţi dacă nu o faceţi

Ştiaţi că aveţi OBLIGAŢIA să curăţaţi de zăpadă trotuarele şi punctele de acces în imobile? Ce riscaţi dacă nu o faceţi

Replica API 13 ianuarie 2018 | 00:00 293

Vremea se strică în perioada următoare și urmează primele precipitații sub formă de ninsoare. De asemenea, se anunță temperaturi foarte scăzute, ceea ce poate duce și la formarea țurțurilor. De altfel, constănțenii trebuie să aibă la cunoștință faptul că sunt obligați să curețe trotuarele și punctele de acces către locuințe și societăți unde locuiesc sau au activitatea economică. Dacă nu se vor conforma, vor putea fi sancționați.

Având în vedere prognoza meteo anunțată, în luna decembrie, polițiștii locali au acționat preventiv informativ pentru a aminti constănțenilor obligațiile ce le revin, cu privire la deblocarea căilor de acces către locuințe și a trotuarelor proprii.

Astfel, potrivit articolului 3, punctul 14, din Hotărârea de Consiliu Local Municipal 184/2013, privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, instituțiile publice, persoanele fizice și persoanele juridice au obligația permanentă să asigure îndepărtarea gheții și a zăpezii din zona imobilelor, precum și a țurțurilor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

Pentru evitarea aplicării sancțiunilor contravenționale, polițiștii locali apelează la buna înțelegere a situațelor generate de sezonul rece, precum și la spiritul civic. Au fost trimise 1712 înștiințări de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală, după cum au precizat reprezentanții instituției. Sancțiunile sunt între 500 și 1.000 de lei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand a venit Dogaru tare ca fularul de mohair la Gardienii Publici,ma scuzati Politia Locala,ati damblagit! Dati amenzi pt fumat,acum vreti sa amendati si proprietarii de imobile,ce mai ati innebunit! Tudorele stai cuminte ca ti-o iei la poponeata ca cei mai multi proprietari sunt machidonii nasului Dancu
6
0
Exact am aceeiasi parere ca si cetateanul de la 1.20 , pai eu curat in fata mea si vine altul care nu are unde sa lase masina ca nu si a curatat si sa nu ii futi o lopata peste ochi? Ani de zile nu a venit nimeni sa mature in fata casei mele pe domeniul public si cand ii aud pastia ca este domeniu public si el parcheaza masina in fata curtii mele care stau acolo de 70 de ani mi se ridica parul pe sira spinarii.
7
0
Sa curete Masa !!!! Nu curatam nimic , avem contractvde deszapezire cu Polarisul, se platesc milioane deceuro anual !!!!!
6
1
Pentru toaletarea pomilor , la fel nu se raspunde. Oare trebuie sa pregatim traditonalele plicuri?
6
0
puteau sa va ajute...ca doar la ajutorul social,sunt sute si mii de indivizi care nu fac absolut nimic...iau banii de la primarii pe motiv ca sunt....defavorizati...adica putori...lenesi.. jigodii...
13
0
gresit....se platesc impozite ...la primarie de ce ?
7
0
sunt persoana in varsta si singura, anul trecut am sunat la primarie sa imi trimita pe contra cost o persoana pentru a-mi curata zapada si au spus ca nu au.
9
0
am inteles atributiunile noastre de cetateni, l;e cunosteam, ca nu le aplicau toti- este alt subiect, dar ale voastre , ca de ani de zile sunteti luati pe nepregatite, aveti si voi niticaiva responsabilitati la acest capitol sau ati intevenit prin lege ca sunteti foarte incarcati cu problemele de furt, acum lucrati intens la a descoperi modul prin care poporul mai poate fi stors prin bunavointa voastra si anume, cresteri de taxe, impoxite, euro, carburanti, gaz lumina si lista este nel;imitata. Sa va fie rusine sa mai solicitati ceva omului de rand pe care il tratati cu dosul- asta sa elimin
13
1
cand se parcheaza masini pe trotuare in fata portilor si garajelor e spatiu public, e shmekerie, cand e de curatat proprietarii, kkt de municipiu condus de fomisti corupti
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614