REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ştiaţi că se demolează fântâna din zona Peninsulară? Consilierii care au votat proiectul - nu!

Ştiaţi că se demolează fântâna din zona Peninsulară? Consilierii care au votat proiectul - nu!

Replica API 11 decembrie 2014 | 23:15 193

Din ciclul: „ridicăm mâna la normă”

Din ciclul: „ridicăm mâna la normă”

Nu mai este o noutate faptul că fântâna din zona Peninsulară a Constanţei va dispărea, în urma unei decizii a administraţiei locale. Lucrările de demolare sunt în curs, iar ele vor fi finalizate în primăvara anului viitor, spune Decebal Făgădău, viceprimarul Constanţei. Ce spun consilierii locali despre faptul că investiţia, făcută acum 5 ani, dispare?! În timp ce unii sunt de părere că nu ar trebui irosiţi în acest mod banii publici, alţii se lasă pe mâna şi experienţa arhitecţilor. Însă, toţi au în comun un singur lucru: nu cunosc, cu exactitate, proiectul şi dacă această lucrare a fost cuprinsă în planul de reabilitare a zonei Peninsulare. În continuare, vă redăm câteva opinii ale consilierilor.

Iustin Roman

„Eu l-am întrebat pe domnul primar în consiliu. Mi-a răspuns că este urâtă şi că nu mai face parte din noua viziune a Peninsulei, că pentru că nu poţi s-o demolezi după cinci ani de zile. După părerea mea, ar trebui ca arhitectul care a făcut-o şi cel care a provocat investiţia, să spună un punct de vedere. Investiţiile astea nu se demolează după doi, trei ani, că nu ne mai place. Sunt banii oamenilor, nu banii personali. Dacă erau banii personali, putea s-o demoleze şi a doua zi. Dacă ei spun că s-a schimbat viziunea.. dacă a schimbat proiectatul şi acesta a venit cu o nouă viziune, să zicem, dar dacă este acelaşi proiectant...”, a declarat consilierul local Iustin Fabian Roman. Consilierul Gabriel Candindatu nu ştie, cu exactitate, cum stau lucrurile. Dacă lucrările de demolare sunt prinse în planul de reabilitare a zonei Peninsulare, este bine, spune el, dacă nu, îşi pune un semn de întrebare. „Depinde de noul proiect. Nu ştiu dacă este prinsă în planul de reabilitare a zonei. Dacă da, e normal să revenim. Dacă nu, rămâne un semn de întrebare. Bănuiesc că ar fi trebuit să rămână. Nu s-a votat în consiliu. S-a votat întregul proiect, nu ştiu dacă a fost specificat şi acest aspect. Nu aş vrea să spun ceva pe dinafară, de care n-am cunoştinţă. Dacă nu ştiu, nu pot să dau o părere fără o informaţie exactă”, a precizat consilierul local. „Dacă există un proiect, iar arhitectul consideră că, din punct de vedere arhitectural, încadrează altceva mai bine... Noi am votat per ansamblu lucrările, nu am studiat cu lux de amănunte proiectul, dar pot apărea modificări şi ulterior, care pot fi acceptate, într-o anumită limită, de domnul primar. În principiu, nu ştiu dacă nu cumva poate să fie mai frumos decât înainte şi nu ştiu dacă lângă o statuie istorică, antică, precum Lupoaica, n-ar încadra cel mai bine o fântână arteziană”, a precizat, la rândul său, Tudorel Chesoi. Fântâna arteziană de lângă „Lupoaică” a fost construită în perioada 2004 – 2008.

Tudorel Chesoi

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614