REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Știrile false și propaganda rusă, dezbătute la Universitatea „Ovidius” Constanța

Știrile false și propaganda rusă, dezbătute la Universitatea „Ovidius” Constanța

Replica API 20 martie 2019 | 02:00 449

Videoconferință

Ambasada SUA, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, organizează, marți, 26 martie a.c., o videoconferință despre dezinformare, știri false, propaganda rusă și efectele ei asupra României și relațiilor bilaterale.

Evenimentul se va desfășura în sala „American Corner”, etajul al II-lea, Campus, corp A, Aleea Universității nr.1, începând cu ora 13:45, și se adresează în mod special jurnaliștilor și studenților care urmează programe în acest domeniu.

Brian Whitmore, analist principal specializat pe Rusia, Radio Europa Liberă/Radio Libertate (RFE/RL) va fi invitatul special al conferinței. Totodată, se vor alătura discuției atât invitați locali, cât și din Cluj-Napoca, București, Craiova și Iași.

Conferința se va desfășura în limba engleză. Accesul în sală se va face începând cu ora 13:30.

Brian Whitmore este analist principal specializat pe Rusia pentru RFE/RL, autorul blogului The Power Vertical, al podcastului The Power Vertical şi, în același timp, al rubricilor the Daily Vertical şi the Morning Vertical.

Înainte de a se alătura echipei RFE/RL în 2007, Whitmore a lucrat timp de opt ani la Boston Globe, activând în redacţia de la Moscova, apoi la Praga, în calitate de corespondent pentru Europa Centrală şi de Est.

Anterior acestor funcții a fost corespondent politic şi editorialist la The Moscow Times şi la publicaţia The Sankt Petersburg Times. A predat, de asemenea, „Relaţii Internaţionale” la Universitatea din South Carolina şi a fost lector invitat la „Facultatea de Relaţii Internaţionale” a Universităţii de Stat din Sankt Petersburg, Rusia şi la „Universitatea Naţională Mechnikov” din Odessa, Ucraina.

Articolele lui Brian Whitmore au apărut în publicaţii occidentale importante care tratează relaţiile internaţionale, inclusiv „The Atlantic”, „The New Republic”, „Foreign Policy”şi „Newsweek” fiind frecvent convocat la comentarii politice de către CNN, BBC şi NPR.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ucigasul putin e cel mai toxic manipulator bolsevic din istoria cotropitoare a muscalilor. Si sunt multi prosti ce pun botul la propaganda rusa. Muie lor, muie putin, muie rusia !!!
1
1
Poate vrei sa fie mereu rusii, in loc de americani. Oamenii de care spui tu nu-si vor da niciodata seama. Sau isi vor da seama prost. USA egal Uniunea Sovietica Ailalta. Pana una alta, God bless America.
2
1
De ce mereu sunt americanii care vorbesc de propaganda rusa si rusii care vorbesc de propaganda americana? de ce nu sunt lasati oamenii sa isi dea seama singuri ce stire e falsa si ce stire nu? de ce se incearca mereu influentarea oamenilor app de modul de privi o alta natie? toate acestea in epi.... NICIODATA
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614