REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Stocurile de semiconductori sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, spune directorul de la Infineon

Stocurile de semiconductori sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, spune directorul de la Infineon

Replica API 5 august 2021 | 00:00 407

Producătorul german de semiconductori Infineon a anunţat marţi că stocurile sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, estimând că deficitul global de aprovizionare cu cipuri se va prelungi până în 2022, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Stocurile sunt la cel mai scăzut nivel, cipurile noastre ajung direct din producţie la utilizatorii finali", a declarat directorul general de la Infineon, Reinhard Ploss.

Grupul german Infineon se numără printre cei mai mari producători mondiali de semiconductori, un sector afectat de un dezechilibru inedit între o cerere la cel mai ridicat nivel şi o ofertă insuficientă, în special ca urmare a perturbărilor provocate de criza Covid-19.

La uzina sa din Malayezia, unde lucrează 8.000 de persoane, Infineon a fost nevoit să întrerupă producţia timp de 20 de zile în cursul lunii iunie, din cauza măsurilor locale de carantină. Această închidere s-a tradus printr-o lipsă de producţie cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de semiconductori, a precizat Reinhard Ploss.

Uzina Infineon de la Austin (Texas), care a fost afectată de o furtună în iarna acestui an şi a a cărei producţie a avut de suferit, a revenit acum la nivelul obişnuit de producţie.

Recentele inundaţii devastatoare care au lovit mai multe regiuni din vestul Germaniei au avut şi ele un impact asupra lanţurilor de producţie, a explicat Reinhard Ploss.

În acest moment, capacităţile de producţie ale Infineon sunt limitate într-un moment în care carnetul de comenzi a ajuns la un nivel echivalent cu doi ani de vânzări, ca urmare a apetitului consumatorilor pentru produse electronice. Acest dezechilibru va persista "până în 2022", a estimat directorul de la Infineon.

Aproape două treimi din companiile industriale din Germania au semnalat probleme în livrarea de produse semi-finite, probleme care vor afecta producţia, potrivit unei anchete trimestriale publicate luni de institutul de cercetare Ifo. Începând din aprilie şi până în iulie, proporţia companiilor care au semnalat astfel de probleme a crescut de la 45% până la 63,8%.

În sectorul auto, prima piaţă pentru Infineon, cererea de componente este foarte puternică, alimentată de boom-ul vânzărilor de automobile electrice. Însă constructorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

În trimestrul aprilie-iunie 2021, cifra de afaceri a Infineon a crescut cu 1% comparativ cu trimestrul precedent până la 2,72 miliarde euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102