REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Stradă din cartierul Faleză Nord, ÎNCHISĂ pentru lucrări. Locuitorii acuză că nu există avize!

Stradă din cartierul Faleză Nord, ÎNCHISĂ pentru lucrări. Locuitorii acuză că nu există avize!

Replica API 24 aprilie 2018 | 10:15 210

‘Dacă ne anunţau dinainte, prin afişe măcar, ştiam şi aveam grijă unde parcam autoturismele’

‘Dacă ne anunţau dinainte, prin afişe măcar, ştiam şi aveam grijă unde parcam autoturismele’

Locuitorii din cartierul Faleză Nord, de pe strada Pescarilor (în apropiere de sediul CERONAV) sunt indignaţi. Au descoperit, cu stupoare, când au încercat să plece cu maşinile de acasă, că pe şosea se efectuează lucrări, iar drumul este închis. Oamenii reclamă faptul că lucrări de asemenea anvergură, care presupun închiderea unui drum, ar fi trebuit anunţate din vreme. „Dacă ne anunţau dinainte, prin afişe măcar, ştiam şi aveam grijă unde parcam autoturismele. Dar aşa, ne-am trezit cu drumul închis”, au semnalat locuitorii din zonă.

Pentru că au suspiciunea că nu există autorizaţii şi avize emise pentru lucrările respective – efectuate, din informaţiile noastre, de un subcontractor al unei firme de cablu – au fost sesizate Poliţia Locală Constanţa şi Serviciul Poliţiei Rutiere.

În urma verificărilor realizate la faţa locului, Poliţia Locală Constanţa a stabilit că angajaţii firmei care realizează lucrările nu au curăţat zona de pământul rezultat în urma săpăturilor şi nici nu au montat un gard de împrejmuire, cu sigla firmei şi mesajul "Ne cerem scuze pentru disconfort!", aşa cum impune legislaţia în domeniu. În consecinţă, firma a fost amendată cu suma de 2.500 de lei. De asemenea, poliţiştii locali au mai aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru că muncitorii nu aveau echipament de protecţie corespunzător, pe care să fie inscripţionată denumirea firmei.

Lucrările sunt avizate de Poliţia Rutieră Constanţa, inclusiv pentru închiderea temporară a drumului. De menţionat că şi în zilele următoare vor fi realizate lucrări în zonă.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanul mereu futut in cur si nemultumit!!! Iar prostii de la Politia locala niste dobitoci care cred ca daca exista panoul cu ''ne cerem scuze....'' s-a rezolvat totul! Si de cand are Politia locala competente in analizarea echipamentului de protectie corespunzator???
4
9
si stai sa vezi cat dureaza si ce ramane dupa ei .....
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102