REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Strada pe care Donald Trump ajunge la Casa Albă a fost vopsită cu mesajul „Viețile negrilor contează”

Strada pe care Donald Trump ajunge la Casa Albă a fost vopsită cu mesajul „Viețile negrilor contează”

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1357

În ziua în care Donald Trump făcea o nouă declarație controversată, despre moartea lui George Floyd, un mesaj scris cu litere uriaşe a apărut pe strada care duce către Casa Albă: „Vieţile negrilor contează”.

Foto: GettyImages

Preşedintele Donald Trump stârneşte noi controverse spunând vineri că a fost „o zi grozavă” pentru George Floyd, a cărui moarte a stârnit o situaţie explozivă în ţară, lăudându-se cu cifrele bune despre şomaj. Este pur şi simplu abject - a reacționat Joe Biden, adversarul democrat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Donald Trump: „Sper că George (Floyd, n. red.) ne priveşte de sus şi spune "este foarte bine ce se întâmplă cu ţara noastră". Este o zi foarte bună pentru el. Este o zi foarte bună pentru toată lumea. Este o zi foarte, foarte bună în ceea ce priveşte egalitatea.”

Vopsirea străzii cu acest mesaj a fost decizia primăriei capitalei federale. Iar noul nume oficial al acelui segment de stradă este „Viețile negrilor contează”.

Este exact pe porţiunea în care la începutul săptămânii protestatarii au fost alungaţi cu gaze lacrimogene şi violenţă pentru a-i elibera calea lui Donald Trump care dorea să se fotografieze cu biblia în mână la o biserică din apropiere.

Muriel Bowser, primar Washington D.C.: „Sunt oameni care imploră să fie ascultaţi, să fie văzuţi şi să le fie recunoscută umanitatea. Am avut ocazia să scriem acest mesaj mare şi clar pe o stradă foarte importantă a oraşului nostru. Acest mesaj este adresat tuturor americanilor, că vieţilor negrilor contează, că umanitatea negrilor contează.”

Întrucât mesajul nu pare să fi fost înţeles nici de preşedinte, nici de o parte a forţelor de ordine, oamenii continuă să protesteze. Ieri au ieșit în stradă și pentru a comemora o tânără ucisă în luna martie din greșeală de polițiștii care căutau pe altcineva. Victima ar fi împlinit 27 de ani.

sursa: digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ceea ce stie mai putin poate este ca si persoanele de culoare sunt rasiste fata de albi. Dar ei au voie fie ca sunt negrii sau tigani sa fie rasisti fata de ceilalti. La ei nu se pune. Si asiaticii spun despre ei ca sunt mult mai frumosi si mai destepti ca albii. Trebuie eradicata orice forma de discriminare. Modul de manifestare doar a unora e gresit. Victimele sunt mai multe.
2
0
Puscariile sunt pline cu negri , mai mult de jumatate dintre ei sunt infractori ,la fel ca si tiganii nostri ! Ce draq or avea in comun ?
5
0
ANTIFA SI SOROS SUNT TERORISTI!OBAMA SI BLACK LIVES MATTERS fostele Black Panthers si planul D, sa ne dea jos Comandantul Suprem Donald J Trump eroul nostru!
6
0
onest conteaza. In schimb viata infractorilor recidivisti nu conteaza. Iar culoarea pielii nu intra in discutie decat atunci cand vrei sa manipulezi o gloata needucata. Politia americana a executat infractori de toate rasele. Au murit infractori negri si pe timpul administratiei Obama. Atunci au murit si infractori albi. Si nu s a mai ofuscat nimeni. Ce sa intamplat cu Floyd a fost un scenariu pus la cale de democrati care s a sfarsit altfel decat se astepta protagonistul scenaristul si regizorul. Sictir antifa hastagrezist scarbele de democrati si CNN!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614