REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Strada Ştefan cel Mare a ajuns groapa de gunoi a Constanţei

Strada Ştefan cel Mare a ajuns groapa de gunoi a Constanţei

Replica API 17 august 2016 | 00:00 324

Vă place ce lăsaţi în urmă?!

Vă place ce lăsaţi în urmă?!

Imagini dezolante chiar în centrul Constanţei! Mizerie, pet-uri, gunoaie aruncate peste tot, așa arată strada Ștefan cel Mare. Este în centrul oraşului şi una dintre cele mai circulate artere pietonale din Constanţa, cu toate acestea, starea sa nu este una tocmai bună. Strada Ştefan cel Mare este zilnic străbătută de sute, poate mii de constănţeni. Unii se fac că nu văd neajunsurile acestei străzi cu istorie, alţii le văd, le privesc cu indiferenţă şi merg mai departe. Mai mult decât atât, oamenii aruncă gunoaiele pe mijlocul străzii fără să le pese.

Stradă cu renume în Constanța, loc unde lumea bună a orașului ieșea să se plimbe, a rămas acum doar o alee prăfuită și plină de gropi și gunoaie. Puținele persoane care mai merg pe această stradă sunt nevoite să îndure praful și mizeria și deșeurile menajere. Cei drept, coșurile de gunoi sunt pline ochi, însă acest lucru nu scuză nesimțirea constănțenilor și a turiștilor. Oamenii pot ține gunoaiele în mână până la primul coș de gunoi liber, însă acest lucru este mult prea greu, iar cetățenii preferă să arunce deșeurile pe jos. Constănțenii susțin că așa ceva este inadmisibil.

„Eu înțeleg că nu suntem civilizați, dar chiar așa să aruncăm guoaie la întâmplare. Toată lumea spune de constănțeni, dar eu cred că turiștii sunt mai nesimțiti”, a afirmat Maria. Amintim că un constănțean care s-a mutat în capitală, a vizitat strada Ștefan cel mare și a fost profund dezamăgit. De câte ori venea în oraşul natal, mergea prin Mamaia sau pe arterele principale, cum ar fi, spre exemplu, bulevardele Mamaia sau Tomis și strada Ștefan cel Mare.

„Şi eu chiar mă miram de starea deplorabilă în care se află staţiunea Mamaia, cea mult lăudată. Cu construcţii în paragină, borduri zdrenţuite şi peisaje neschimbate de pe vremea comunismului... Dar acum am avut un şoc şi mai mare”, a relatat el pentru „Replica”. Venind la un sfârşit de săptămână pe litoral, bărbatul a decis să se plimbe în zona în care-i aducea aminte de copilărie. Cu soţia de mână, a decis să retrăiască acele clipe, care-i strângeau inima. Numai că peisajul care i s-a înfăţişat în faţa ochilor i-a cam zdrobit melancolia. „Pe acolo mă plimbam când eram copil, cu părinţii, bunicii, dar cel mai adesea cu o mătuşă. Ştiu că abia aşteptam să-mi cumpăr îngheţată. Este incredibil! Nimic nu s-a schimbat! Doar s-a degradat. Este îngrozitor că un centru al oraşului, o promenadă, poate arăta atât de înfiorător.”, a completat el.

Strada Ștefan cel Mare din Constanța, viitoare alee pietonală

Primarul Decebal Făgădău anunța în cadrul unei conferințe din data de 23 martie faptul că are în plan să transforme strada Ștefan cel Mare în alee pietonală, acest lucru însemnând ca traficul rutier să fie oprit. Primarul a specificat că trebuie schimbată maniera în care s-au rezolvat problemele orașului de-a lungul timpului, și că pasajul din zona magazinului Tomis trebuie igienizat. La această remarcă, oamenii prezenți în sală au spus că declarația lui este contradictorie cu opinia fostului edil, care ar fi spus că nu îl interesează aspectele legate de această stradă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367