REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Strada Traian va ramane inchisa pana va fi eliminat riscul de prabusire"

"Strada Traian va ramane inchisa pana va fi eliminat riscul de prabusire"

Replica API 12 noiembrie 2010 | 00:00 139

Gigi Chiru, seful Inspectoratului in Constructii:

Gigi Chiru, seful Inspectoratului in Constructii:

Şeful Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii, Gigi Chiru, a descins, ieri, pe strada Traian, unde a constatat că aceasta va rămâne închisă până când Primăria Constanţa nu va elilmina pericolul de prăbuşire. "Sunt plăcut surprins să constat că investitorul (firma Harborside Imobiliare şi Harborside Hotel - n.r.) s-a apucat de treabă, adică face nişte încercări la piloţii care au fost turnaţi înainte să se toarne radierul. S-a simţit nevoia supradimensionării acestor piloţi, adică de a lungi şi suplimenta aceşti piloţi, care pot ajunge până la calcarul nealterat. Beneficiarul a luat şi probe din sol, care au confirmat că acesta este foarte umed", a declarat Gigi Chiru. Acesta a mai spus însă lucrările trenează foarte mult.

"Prezenţa mea aici este ca urmare a faptului că lucările nu au început şi că trenează foarte mult. Mă surprinde indiferenţa primăriei şi mă refer la faptul că în România, când vrei să scapi de o problemă, constitui comisii de lucru. Dar important ar fi ca primăria să înţeleagă că trebuie să se conformeze măsurilor dispuse în cele două expertize tehnice. Din câte am înţeles, au fost remediate şi reţelele de utilităţi. Deşi au negat în primă fază, au fost găsite totuşi probleme şi scurgeri din toate reţelele: şi din cele de agent termic, şi de evacuare a apei menajere, şi a celor de apă potabilă. Dacă primăria a comandat o nouă expertiză, înţeleg că vrea să transfere toată responsabilitatea către investitor. Dar totuşi invit primăria să se conformeze măsurilor dispuse de expertizele actuale şi să procedeze la determinări prin studii geo, determinări care să ne spună dacă acel plan de alunecare, care a fost determinat de expertiza domnului Chirică, se confirmă, dacă există acest pericol şi, mai mult decât atât, să procedeze la foraje şi plantarea piloţilor de stabilitate a străzii Traian", a mai spus şeful Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii. Gigi Chiru a mai spus că, după părerea sa, problema alunecării în zonă va fi rezolvată odată cu ridicarea celor şase etaje ale World Trade Center Constanţa - The New City Center. "Dacă vor fi ridicate şase etaje ale mall-ului până la cota zero a străzii, atunci 90% din problemă este rezolvată", a conchis Gigi Chiru. World Trade Center Constanţa - The New City Center va cuprinde un Hotel 4 stele (200 de camere), Shopping Mall (36.000 mp), birouri (14.000 mp), zonă de divertisment (2.500 mp), Institut de Artă Contemporană şi parcare subterană (1.500 locuri). Termenul de execuţie a lucrărilor, prevăzut în autorizaţia de construire Nr. 351 din data de 16.03.2010, este de 48 de luni, iar investiţia se preconizează a fi finalizată în în 2014.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108