REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

STRATEGIA PNL, pentru atragerea primarilor

STRATEGIA PNL, pentru atragerea primarilor

Replica API 22 ianuarie 2018 | 01:02 403

Fostul europarlamentar Petru Luhan, preşedinte al Comisiei pentru fonduri europene a PNL, anunţă că liberalii vor demara o campanie de strângere de semnături pentru a convinge Guvernul să direcţioneze 25% din fondurile europene către administraţiile locale.

"În următoarea perioadă, Comisia pentru fonduri europene (n.r. a PNL) va demara o strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR (Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România) pentru a convinge noul guvern că este absolut necesar ca măcar 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale. Dacă termenul nu este doar o lozincă pentru PSD, atunci acesta este un pas obligatoriu şi absolut necesar", afirmă Luhan într-o postare publicată, duminică, pe pagina de Facebook a PNL.

El dă drept exemplu faptul că Polonia a alocat 41% din buget către administraţiile locale.

"Decizia stupidă a guvernului PSD-Tudose de a reduce impozitul pe venit, afectând direct bugetele administraţiilor locale şi fără a veni cu măsuri compensatorii viabile, va conduce la diminuarea capacităţii administrative a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. Scăderea cotelor din impozitul pe venit de la 82% la 71,5% va lăsa fără aer administraţiile locale", spune liberalul.

El se declară convins că inclusiv consiliile judeţene şi administraţiile locale ale PSD vor face "presiuni către noul guvern al partidului din care fac parte pentru ca 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale şi, în acest fel, să nu fie afectate investiţiile sau cheltuielile autorităţilor cu spitalele, şcolile sau grădiniţele".

Luhan menţionează că efectele negative au apărut deja, în contextul în care unele administraţii locale fac concedieri de personal, reduc salariile sau cresc taxele şi impozitele.

"Fondurile europene sunt cea mai importantă şansă de dezvoltare a României, iar soluţia pe care o propunem, aceea ca 25% din banii europeni să fie direcţionaţi înspre autorităţile locale, reprezintă o modalitate de a impulsiona absorbţia acestora şi de a limita dependenţa administraţiilor de banii de la centru. Administraţia locală cunoaşte cel mai bine necesităţile regionale şi este prima interesată să le finanţeze. Această dependenţă totală de sistemul central condamnă mulţi cetăţeni români. Niciun cetăţean nu este vinovat că administraţia locală are o anumită culoare politică, iar cea centrală - alta", conchide liberalul.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614