REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Străzile care fac legătura între Şcoala Veche, Cetatea Carsium şi centrul Hârşovei, REABILITATE!

Străzile care fac legătura între Şcoala Veche, Cetatea Carsium şi centrul Hârşovei, REABILITATE!

Replica API 19 iulie 2019 | 02:20 359

Mai multe străzi din oraşul Hârşova, mai precis cele care fac legătura între Şcoala Veche „Vasile Cotovu”, Cetatea Carsium şi centrul oraşului, vor fi asfaltare în perioada următoare. Totodată, a subliniat primarul Viorel Ionescu, în viitorul apropiat vor începe lucrările şi la reabilitarea Şcolii Vechi, important obiectiv istoric al oraşului de pe malul Dunării.

Hârşova îşi schimbă înfăţişarea. Turism balnear, obiective istorice de mare importanţă care înfăţişează pagini din trecutul Dobrogei, peisaje din natură - sunt doar câteva dintre „ofertele” cu care oraşul de pe malul Dunării se poate prezenta în faţa turiştilor. Acesta este motivul pentru administraţia publică locală pune accent pe dezvoltarea turistică şi culturală a oraşului şi, bineînţeles, pe reabilitarea infrastructurii.

Marţi, 15 iulie a.c., a fost semnat contractul pentru reabilitarea mai multor străzi din Hârşova. Este vorba, după cum a precizat primarul Viorel Ionescu, despre arterele care fac legătura între Şcoala Veche „Vasile Cotovu” şi Cetatea Carsium cu centrul oraşului. „Astfel, în perioada imediat următoare se va începe asfaltarea a 1,6 km străzi, după cum urmează: 9 Mai, Ana Ipătescu, Prospectul Dunării, tronson Alexandru cel Bun, Cetății, tronson Carsium, tronson Ghe. Doja, Dobrogei, Danubiu și Soarelui”, a afirmat primarul.

Totodată, se fac paşi importanţi spre reabilitarea şi punerea în valoare a unuia dintre obiectivele istorice importante ale oraşului, Şcoala Veche „Vasile Cotovu”. „În același timp, vom definitiva și procedura privind achiziția lucrărilor de reabilitare a ansamblului Vasile Cotovu (Școala Veche), lucrări ce vor începe în viitorul apropiat. Așadar, acest proiect care, în mod regretabil a fost blamat de anumite persoane și chiar criticat, în mod nedrept, nefondat, de către reporteri ai emisiunii Pro Tv - ,,România te iubesc", își continuă cursul, se conturează și desăvârșește ceea ce însuși Vasile Cotovu și-a dorit pentru această construcție - "Muzeu Regional", a afirmat primarul Viorel Ionescu.

Reamintim că edificiul urmează să fie reabilitate în cadrul unui proiect transfrontalier, „O uniune transfrontalieră în umbra istoriei”, realizat de Primăria Hârşova împreună cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (MINA) Constanța, oraşul Krushary și Muzeul Regional de Istorie Dobrich, din Bulgaria.

Valoarea eligibilă totală a proiectului este de 3,2 milioane de euro,

Școala Veche „Vasile Cotovu” din Hârșova a adăpostit prima bibliotecă și primul muzeu regional al Dobrogei. Clădirea ridicată sub supravegherea arhitectului Anghel Saligny a fost inaugurată în anul 1904, în prezența Regelui Carol I. În ultimii ani, însă, s-a degradat considerabil. După finalizarea lucrărilor, aici urmează să funcţioneze un muzeu regional, unde vor fi expuse piese din actualul Muzeu Carsium.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218