REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Străzile din cartierul Baba Novac vor intra reabilitare

Străzile din cartierul Baba Novac vor intra reabilitare

Replica API 25 august 2018 | 00:00 414

Primăria Constanța, prin Confort Urban, a depus, la Agenția pentru protecția Mediului, un memoriu de prezentare a proiectuilui privind “Lucrări de construire aferente tramei stradale din Municipiul Constanța - cartier Baba Novac - etapa I: Str. Alexandru Alexandridi, Str. Cernica tronson 1 și 2 și Prel. Barbu Ștefănescu Delavrancea”, în vederea obținerii avizului de mediu.

Cartierul Baba Novac a înregistrat, de-a lungul ultimilor ani, o intensă dezvoltare urbanistică reprezentată în principal prin construcții de locuit proprietate privată. Străzile sunt mărginite de o parte și de alta de construcții de locuit proprietate privată cu împrejmuiri, aflate în diferite stadii de execuție. Străzile s-au degradat în timp, locuitorii din acest cartier semnalând, de nenumărate ori, situația acestora,ala administrația locală. Principalele degradări ale suprafețelor existente sunt cedări, denivelari, tasări, gropi și făgașe, cu noroi pe perioadele cu precipitații, iar pe perioadele uscate cu producere de praf. Iată că, în sfârșit, primăria răspunde solicitărilor, așa că, în scurt timp, străzile Alexandru Alexandridi, Cernica tronson 1 și 2 și Prelungirea Barbu Ștefănescu Delavrancea vor intra în curs de reabilitare. Administrația locală, prin Confort Urban, a depus la Agenția pentru Mediu Constanța un memoriu de prezentare a cestui proiect. Prin amenajările propuse se urmăreşte realizarea următoarelor principale obiective: asigurarea unor artere rutiere de acces cu celelalte zone limitrofe și în interiorul cartierului; îmbunătățirea condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere adecvate solicitărilor de trafic și aplicarea de îmbrăcăminte asfaltică; creşterea fluienței și a siguranţei circulaţiei rutiere şi pietonale din zonă; posibilitatea racordării lucrărilor propuse la lucrările de intervenții ulterioare de modernizare; reducerea factorilor de poluare a factorilor de mediu, în principal a aerului.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca va fi reabilitata ca str.Pandurului unde au scos trotuarul si a ramas pamantul,halal reabilitare.Pe Pandurului cred ca nu mai au dale,ca de vreo doua saptamani nu au mai montat niciuna.
0
0
votati psd de la revoluti 27 ani a fost la guvernare si nu a facut nimic,numai jaf.
0
0
strada baba novac trebuie reabilitata cap - coada ca este un dezastru.
0
0
Dar str. Unirii cand va fi reabilitata, ca arata ca dupa bombardament! Constanta este praf la capitolul edilitar. Vorba aceea, 'cum e turcul, asa-i si pistolul' sau 'cum este gospodarul, asa-i si ograda'.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614