REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Străzile din Constanţa, transformate în service-uri auto neautorizate!

Străzile din Constanţa, transformate în service-uri auto neautorizate!

Replica API 4 aprilie 2017 | 00:00 1299

Străzile din municipiul Constanța ajung iar, odată cu încălzirea vremii, service-uri auto. Iscusiți din fire, mecanicii auto aleg să ofere servicii chiar în mijlocul străzii, lucru deranjat atât pentru cei care circulă cu autoturismele pe străzile respective, cât și pentru locuitori. Legea îi pedepsește pe cei care aleg să repare autoturisme în stradă atât pentru blocajele din trafic, dar și din cauza poluării mediului înconjurător și lipsa autorizației pentru exercitarea acestei activități.

Neautorizați, dar pricepuți! Este vorba despre constănțenii care obișnuiesc să ofere servicii ce constau în reparații de autoturisme chiar în mijlocul străzii. După cum am mai văzut și bine știm, atunci când vremea le permite, tot mai mulți constănțeni aleg să își repare sau să își tuneze autoturismele chiar în mijlocul străzii, în fața blocului, spatele blocului sau chiar în fața caselor. Vecinii sau cei care circulă pe străzile împânzite de mecanici neautorizați reclamă faptul că aceștia blochează traficul pe stradă și pe lângă asta, lasă pe carosabil și trotuare urme de ulei și alte substanțe toxice.

O constănțeancă face o sesizare în acest sens prin care reclamă fapta unui vecin de-al său spunând că acesta obișnuiește să repare mașini chiar în stradă. Omul, spune aceasta, este un mecanic iscusit însă chiar și așa el blochează uneori strada prin faptul că repară mașinile acolo. “Aș avea și eu o problemă. Am un vecin care chipurile are service auto, dar repară toate mașinile pe stradă. Are voie să repare în stradă? Le parchează în stradă și tot în stradă le repară. Este posibil așa ceva?”, a declarat Elena Badea.

Acesta nu este singurul! Odată cu încălzirea vremii mai mulți dintre cei care se ocupă cu așa ceva aleg să repare autoturisme pe stradă. Mecanicii auto “de casă” sunt aproape peste tot, însă ceea ce nu știu ei, sau probabil nu consideră că este de luat în considerare, reparațiile auto pe drumurile publice, înafara spațiilor special amenajate și autorizate, sunt interzise și pedepsite de lege.

Astfel de practici ar putea duce de asemenea la o nenorocire. Spre exemplu, un bărbat din judeţul Harghita, municipiul Gheorgheni, a murit, miercuri seara, în timp ce încerca să-şi repare maşina, sub o rampă improvizată, după ce autoturismul a căzut pe el. Mai exact, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, a precizat că bărbatul a murit miercuri seară, 29 martie a.c., în timp ce încerca să-şi repare maşina sub o rampă improvizată, în curtea casei sale. Din primele informaţii, rampa s-a rupt, iar maşina a căzut peste victimă.

Ce amendă riscă mecanicii care repară mașini în stradă?

Executarea de reparații pe drumurile publice, sau în locuri neautorizate este interzisă de lege. Conform HCLM 184/2013, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri și trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună se sancționează cu amendă de la 400 – 800 de lei pentru persoanele fizice și de la 500 – 1.000 lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, conform HCLM 184/2013 se sancționează și desfășurarea activităților de reparații auto și vulcanizare pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța. Cei care repară autovehicule pe drumurile publice sunt sacționați cu o amendă între 400 și 800 lei, pentru persoanele fizice și 500 și 1.000 lei pentru persoanele juridice.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iancu il cheama pe cel din poze
0
0
Tiganii... Radu Marian... Tamer... excrocii Constantei....POLITIAAAAAAAAA.........ALOOOOOOOO
0
0
Dar despre vulcanizarile de pe trotuare ce ziceti? De exemplu, in dreptul Scoli nr. 38 si pe strada Ion Ratiu !!!!! Cum au obtinut autorizatii si cine ii controleaza?
1
0
Luavash fetele pa cosor da praduitori si tie dudule sa te pis antre spancene
0
0
UN SERVICE DE AMPLOARE ESTE SI IN CURTEA SPITALULUI OR HARSOVA MAI SIGUR IN ATELIERUL AMBULANTEI UNDE MANAGER ESTE DR POPESCU IAR MECANICI PARICULARI GIGA PORUMBEL SI CLAUDIU TREMURICI FIUL SOFERULUI TALENT DE LA AMBULANTA HARSOVA. OARE NU SE VEDE NICAIERI SERVISURILE PLATESC DE NU SEVAD SI EI PULA
0
3
Pe str Constantin Bratescu,intre str. Olteniei si str. Atelierelor este un garaj la care munceste un grup de tigani care repara masinile in strada,blocand sensul de mers,strada fiind cu sens unic! In acest caz se va aplica legea?
3
0
Putza ta e mica . Da-te-n sange de kkt ambulant. Si vecina daca nu a primit poola s-a gandit sa faca reclamatii ! Biserica pe care vor sa o construiasca in locul parcari din Tomis 3 nu o vedeti? Nici nu va deranjeaza, este ? V-an gura de rpciugi !
7
6
Si cine le aplica? Hai sa vorbim vorbe...
2
1
Amenda e prea mica..
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614