REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Streinu Cercel: Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca de protecție

Streinu Cercel: Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca de protecție

Replica API 12 iunie 2020 | 00:00 1017

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", atrage atenţia să nu lăsăm garda jos în fața pandemiei de coronavirus, pentru că pericolul nu a trecut. El insistă pentru purtatea măștii și respectarea regulilor de igienă.

Adrian Streinu Cercel

"Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa", a declarat Streinu Cercel joi, potrivit Agerpres.

Medicul a subliniat importanţa măsurilor de igienă personală în prevenirea răspândirii noului coronavirus şi, implicit, în protejarea sistemului sanitar.

"Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun. (...) O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul. Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie. (...) Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca (...), pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur", a mai spus managerul Institutului "Matei Balş".

România a înregistrat în ultima zi o creștere semnificativă a cazurilor noi de coronavirus, 237, după o bună perioadă în care nu mai fusese depășit pragul de 200 de îmbolnăviri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai du te in mortii tai de lache comunist!Ba cacatule nici sa imi chemi un taxi nu te as trimite la ce fata ai!Du te in ma'ta cu previziunile tale si cu OMS ul tau comunist si ia i si pe toti PSDii PNLii si restul de neomarxisti si independenti vanduti baga mi as pula in copiii vostri ancestral 15 generatii de acum incolo sa se nasca cu boli incurabile!Futu va rasa in gura care faceti jocurile Globaliste daca pun mana pe tine Cercel sa te fereasca ala de va inchinati la el!Pisha m as pe mormantu' ma'tii si pe scara ta de valori!Mortii ma'tii de manager corupt de zdreanta penala care mirosi!
0
0
De fapt indaratnicia marii majoritati a romanilor in a avea grija de propria igiena este problema nu doar in privinta acestui virus,dar si a altor boli ale imputeniei. Se adauga comportamentul de turma,inghesuiala oriunde e ocazia,neglijenta,nepasarea. Asezonate cu lipsa de informatii corecte si refuzul de a accepta informatii din surse OK si alinierea doar la ce se spune de toti ,,desteptii'' din ,,social media'' duce la ce avem noi aici. Nu-i nimic,cine se da mare,isi asuma consecintele.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614