REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

STROE Felix: Parteneriatul Stroe-Făgădău e BAZAT pe RESPECT și PRIETENIE! Video

STROE Felix: Parteneriatul Stroe-Făgădău e BAZAT pe RESPECT și PRIETENIE! Video

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 2157

Stroe Felix, președintele PSD Constanța și candidatul PSD la șefia Consiliului Județean, își dorește să câștige alegerile locale, vrea să vină în sprijinul cetățenilor cu proiecte importante, realizate din fonduri europene. Experiența îl recomandă să ocupe funcția de președinte al Consiliului Județean și este convins că, în cei patru ani de mandat, va realiza multe lucruri bune. Stroe Felix le reamintește constănțenilor, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, proiectele sale cu fonduri europene pentru întregul județ, dar a vorbit și despre relația pe care o are cu actualul primar Decebal Făgădău, despre care spune că niciodată, în mandatul acestuia, nu a avut vreun beneficiu material, așa cum s-a tot vehiculat.

La final de campanie și în prag de alegeri, după săptămâni întregi în rândul constănțenilor, Stroe speră că oamenii au înțeles mesajul pe care acesta și echipa lui l-au transmis. Un mesaj transmis din suflet, din partea unui om care știe ce are de făcut.

Stroe: Nu sunt perfect, dar sunt un om care, atunci când a fost vorba de muncă, a muncit

”Sper că au înțeles constănțenii mei mesajul transmis în această campanie, a fost un mesaj izvorât din suflet, din cunoașterea profundă a realității. A fost un mesaj din partea unui om care știe ce are de făcut și care spune răspicat, încă o dată: următorii 4 ani de zile sunt anii banilor europeni. Este singura șansă a județului nostru să străbată, cât mai liniștit, această perioadă forte grea în care am intrat cu toții. Îmi doresc ca, în cabina de vot, constănțeanul să voteze fiind singur, cu conștiința lui, să voteze gândindu-se la viitorul său, la viitorul copiilor, și să nu exprime așa zisul vot negativ, să votăm rațional, liniștiți, calmi, nu cu răutate. Îmi doresc să alegem oameni competenți, care știu ce să facă. M-am străduit să mă prezint așa cum sunt, cu bune, cu rele, cu defecte. Nu sunt perfect, dar sunt un om care, atunci când a fost vorba de muncă, a muncit”,a declarat Stroe Felix. ”Mi-aș dori ca, măcar în aceste zile,toți candidații, cu mine în frunte,deși eu nu am practicat acest gen de campanie, să renunțăm la etichetări, la insulte. Important este să le spunem oamenilor la ce ne pricepem și ce facem. Asta așteaptă oamenii de la noi”, a mai continuat el.

Complex format din peste 100 de pavilioane expoziționale

Turismul, în Dobrogea, alături de agricultură, sunt două resurse importante ale județului nostru. Tocmai de aceea are în plan mai multe proiecte pentru dezvoltarea turismului în Dobrogea. ”Turismul e o resursă strategică pentru județul nostru. Vom acorda turismului importanța pe care o merită. Vrem să asigurăm infrastructura necesară, vrem ca Ziua Porților Deschise trebuie să fie 366 zile pe an. Avem aceste obiective, să le punem în valoare și să le punem la dispoziție tinerilor gratuit. Trebuie să aibă accesul gratuit la aceste obiective, să le asigurăm periodic mijloace de transport care să-i ducă acolo”, a spus Stroe.

Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean vrea să pune bazele unui complex cu peste 100 de pavilioane expoziționale deschis tot timpul anului. ”Avem industria HORECA. 80 % din capacitatea permanentă de cazarea României se află pe litoral. 9 luni de zile pe an, când nu sunt folosite aceste capacități de cazare, rămân zeci de mii de oameni acasă. De ce să-i trimitem în șomaj tehnic? Acest complex format din peste 100 de pavilioane expoziționale, va fi între Constanța și Poiana și va asigura 12 luni pe an folosirea bazei de cazare. Vor veni oameni de afaceri, delegații care vin la manifestări și care vor sta aici, iar aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu va bubui. În maxim 6 luni proiectul și-l ducem la Bruxelles”, a explicat președintele PSD.

Stroe va acorda atenție sporită culturii

Cultura este temelia oricărui zid, spune Stroe Felix, iar la Constanța nu se mai face cultură. Tocmai de aceea, Stroe și-a îndreptat atenția și către acest domeniu și știe bine ce are de făcut pentru a-l reînvia. ”Avem nevoie de cultură. Este hrana noastră spirituală. Mă gândesc cu tristețe și e rău că nu mai avem trupa de balet de la Oleg Danovski, renumită în toată lumea. Vom repara, moderniza totul, scaunele, scenele și le punem în valoare. Între CJ și Primărie trebuie să fie colaborare, să facem o sală polivalentă cu destinație exclusiv culturală. Îl am pe lista mea de proiecte, facem cu bani europeni. Dacă aceste lăcașe de cultură nu vor avea viață culturală, le am făcut degeaba. Atunci, trebuie ca tineretul, de la copii, până la studenți, să aibă acces gratuit iar CJ le va da acces gratuit. Vom duc copiii, tineri, școlari la teatru. Trebuie să avem iar stagiuni de teatru și operă”, a mai specificat politicianul.

Vrea stadion pentru tineri!

Tinerii și problemele cu care aceștia se confruntă o reprezintă o altă prioritate pentru Stroe Felix. Cum vine acesta în sprijinul lor? La Consiliul Județean vor funcționa două instituții, una pentru presă, iar alta pentru tineri. ” Proiecte pentru tineri cerințele tinerilor sunt îndreptățite, poate nu le vom putea satisface pe toate, dar trebuie să fim în legătură permanentă cu ei. Trebuie să ne informăm cu probleme lor. La CJ vor funcționa imediat două instituții: instituția de presă, unde ziariștii vor avea acces, nu mă deranjează când sunt criticat. Iar tinerii, studenții, vor avea un birou în CJ unde reprezentanții lor vor fi sfătuiți. Dacă Olguța Vasilescu a putut să facă stadion cu banii europeni, putem și noi. Tinerii au nevoie de locuri de muncă. Avem în Constanța universitățile de stat și private, foarte bune, oamenii ăștia au nevoie de locuri de muncă. Trebuie dă facem o bursă a locurilor de muncă care să funcționeze la nivelul Consiliului județean”, a mărturisit Stroe precizând, totodată, că organigrama CJ va fi prevăzută cu 149 de posturi, va avea inclusiv oameni specialiști care să vină în sprijinul agricultorilor.

Stroe îl susține pe Murad și este convins că va câștiga

Cât despre mișcarea de pe scena politică din Mangalia, președintele PSD Constanța a declarat: ”Toate partidele își fac măsurători, noi am făcut săptămânal, pentru că suntem un partid viu. PSD trăiește ancorat în realitate. Cu un sondaj, cu o analiză sociologică am constatat că domnul Iorguș, candidatul nostru, în preferințele electoratului din Mangalia nu va câștiga aceste alegeri. Dar are șanse mari să câștige independent. Sprijinim un independent. Nu l-am condiționat să intre în PSD, nici nu i-am propus. Murad a investit multe milioane în Mamaia și în Olimp, este printre primii investitori din România. Știe cum să facă turism, este competent. De aceea am recurs la această soluție foarte bună pentru mangalioți, să-l sprijinim pe domnul Murad.

Stroe: Nu am primit nici un metru pătrat de teren în Constanța și nu am solicitat ceva în mandatul lui Făgădău

Și, pentru că nu o dată s-a vorbit despre faptul că ar fi făcut parte din tandemul binecunoscut Mazăre -Constantinescu -Strutinsky și că este bun prieten cu Decebal Făgădău, Felix Stroe a lămurit și acest aspect. ” Nu am primit nici un metru pătrat de teren în municipiul Constanța, nici copiii mei, nici neamurile mele, nu mă consider beneficiar al epocii Mazăre Constantinescu Strutinski. Ba, dimpotrivă. Au vrut să mă dea afară de la RAJA de 78 de ori. Deci, nu vreau să fiu legat…Da, sunt social democrat convins, îmi voi înceta cariera în viață tot ca social democrat. Îl respect pe Decebal Făgădău pentru munca care a depus-o ca director la Complexul de Științe ale Naturii, ca viceprimar al municipiului Constanța, ca primar desemnat și ca primar ales. Știe ce face. Parteneriatul Stroe-Făgădău e bazat pe respect și prietenie. În mandatul lui nu m-am dus la primărie ca să solicit ceva. Îi rog pe consilierii locali, alții decât cei de la PSD, să spună dacă a apărut Stroe vreodată cu vreun proiect, vreun PUD. Nu mă leagă nici un interes material de mandatul lui Făgădău”, a conchis Stroe.

În materialul VIDEO de mai jos puteți urmări și mesajul transmis de candidatul PSD la șefia CJ pentru alegători, dar și pentru adversarii politici.

Video:

Cod Mandatar Financiar PSD 21200019

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920