rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Stroe Felix:Proiectele dezvoltate cu bani europeni duc la creșterea nivelului de trai!

- Domnule Stroe Felix, odată ajuns Președinte al Consiliului Județean Constanța, ce proiecte veți demara imediat?

- Un Spital Regional de Pediatrie este un proiect de care Constanța și județele limitrofe au nevoie urgent și la care eu țin foarte mult. Ne vom concentra toate eforturile astfel încât să asigurăm finanțarea și dotarea corespunzătoare a viitorului spital regional pentru copii, care va deservi atât Constanța cât și sud-estul României. Această unitate medicală va fi dotată cu cele mai noi și performante echipamente medicale; va asigura primirea urgențelor medicale; va fi dotată cu unități performante de imagistică pentru a depista din timp afecțiuni grave; va dispune de cea mai modernă secție de intervenție la nivel național. În realitate, discuțiile CONCRETE despre realizarea unui asemenea proiect de anvergură - însemnând și/mai ales finanțarea sa din bani europeni - au fost demarate în urmă cu aproximativ doi ani de mine. În paralel cu discuțiile legate de domeniul infrastructurii de apă potabilă și uzată, a fost abordat cu reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) - partener strategic și deja tradițional al RAJA SA Constanța - și subiectul construirii unui Spital Regional de Pediatrie la Constanța. Încântați de proiect, cei de la BERD au promis alocarea în mod gratuit a unei echipe de consultanță, în vederea realizării proiectului arhitectural și a studiului de fezabilitate (câteva sute de mii de euro, mai exact 600.000).

Valoarea totală a finanțării Spitalului Regional de Pediatrie Constanța a fost deja stabilită la 230-250 de milioane de euro. Când vorbim de această sumă, nu vorbim doar de ridicarea unei clădiri, vorbim de aparatură în primul rând, de roboți intervenționali, care pot costa și 10-12 milioane euro.

Un alt proiect se referă la Drumul de mare viteză pe axa Nord-Sud a județului Constanța, care să facă legătura dintre județele din nordul regiunii și județul Constanța, dar și cu punctele de interes strategic precum Portul Constanța și Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche. Drumul va începe de la viitorul Pod de la Brăila și va continua pe ruta Smârdan - 2 Cantoane – Mihai Viteazu – Tariverde – Lumina – Ovidiu – Constanța - Eforie – Mangalia și va beneficia de descărcări rutiere pentru toate localitățile din zonele de trecere.

Cred că nu mai are rost să explic cât contează turismul pentru Constanța și cât de important este să ne îngrijim de vizitatorii noștri și până la urmă chiar și de confortul nostru. Anual, peste un milion de turiști ne calcă pragul județului, ceea ce ne situează, fără urmă de îndoială, în topul pe țară. Dar acest număr poate crește considerabil, dacă avem în vedere dezvoltarea infrastructurii rutiere printr-un drum de mare viteză care să facă legătura dintre județele din nordul regiunii și județul Constanța, dar și cu punctele de interes strategic precum Portul Constanța și Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche.

Ultimul proiect mare, dar poate cel mai apropiat sufletului meu este să avem școli europene în județul Constanța. Următorii patru ani sunt cruciali pentru dezvoltarea acestui sector în județul nostru, având în vedere că putem accesa fonduri europene nerambursabile care să ne asigure investițiile. Toate școlile din județ trebuie să beneficieze de lucrări de reabilitare și modernizare, echipamente IT specifice unui proces educațional la standarde europene, conexiune gratuită la internet de mare viteză, sisteme de supraveghere performante pentru creșterea siguranței elevilor, tablete și calculatoare performante pentru pregătirea temeinică a elevilor noștri.

- Ați fost ministru al transporturilor. Vrem să știm de ce lucrurile merg atât de greu în România și de ce mai avem încă orașe cu drumuri neasfaltate și cum veți grăbi acest proces de recuperare a decalajelor?

- Direcția Județeană de Drumuri a făcut lucrări de anvergură în ultimii ani. S-au acoperit decalaje mari. Planurile lor și ale Consiliului Județean se întind pe o perioadă de 4 ani de acum înainte. Se vor accesa și fonduri europene, pe axa comunitară special dedicată acestor proiecte județene - nu vorbim de drumurile naționale! Eu vreau mai mult decât atât. Să fim un model în ce privește drumurile județene: impecabile!

- Ce se va face pentru centrele de permanență în localitățile din județ?

Sănătatea nu trebuie să existe doar la oraș, ci avem nevoie să dezvoltăm acest capitol și în zona rurală. În fiecare comună trebuie să avem cabinete medicale dotate cu aparatură, de la stetoscop până la electrocardiograf, ecograf, pulsoximetru, holter, sală de tratamente și consultații. De ce trebuie ca oamenii, pentru chestiuni ușoare să bată drumul până la primul oraș, în cel mai apropiat spital, când putem să facem aceste cabinete medicale în toate comunale.

Și tot în fiecare comună trebuie să avem cabinete stomatologice, și putem să facem asta. Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă. Avem unul dintre cele mai puternice centre universitare din țară. Universitatea Ovidius are una dintre cele mai prestigioase facultăți de stomatologie din România. Deci resursa umană există, trebuie doar să asigurăm infrastructura.

Și tot legat de sănătate, avem Spitalul din Năvodari, care trebuie transformat într-un spital municipal în adevăratul sens al cuvântului, cu săli de operație ultramoderne și cu o secție performantă de primiri urgențe. Și dacă tot vorbim de urgențe, trebuie să modernizăm și să extindem și secția UPU de la nivelul Spitalui Clinic Județean de Urgență, secție care pe timpul sezonului estival uneori nu poate răspunde cu promptitudine la toate solicitările. Și vă mai spun ceva răspicat și asumat: Trebuie să terminăm odată de renovat acest spital. S-au făcut eforturi, iar guvernarea PSD a reușit să mărească salariile medicilor. Atunci și noi cei din administrațiile locale, trebuie să le asigurăm tot ceea ce este necesar să poată să profeseze în cele mai bune condiții. Și mă refer în special la aparatură. Medici buni avem, dar avem nevoie și de aparatură performantă. Medicina nu se poate face cu algocalmin și stetoscop, trebuie roboți DaVinci, unități de imagistică și de tratament de top.

- Spuneți că vă doriți să fiți un președinte pentru toți cetățenii județului. Sunteți la rândul dumneavoastră bunic, aveți doi nepoți. Ce proiecte aveți pentru acești copii, domnule Stroe?

Componenta de protecție și asistență socială a fost întotdeauna o componentă majoră a politicii Partidului Social Democrat. Și am reușit mult mai mult decât oricare alt partid politic! Poate în alte zone sărace ale țării, lucrurile stau cum spuneți, dar în privința județului Constanța, pe care l-am străbătut în lung și-n lat, credeți-mă, s-au schimbat multe! Nimeni nu e lăsat să sufere de foame și să umble dezbrăcat. Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Cât privește problema educațională, începând chiar cu abandonul școlar, lucrurile sunt într-adevăr grave. Guvernul actual, pentru că el conduce țara în pandemie, a promis tablete elevilor. Ceea ce părea un lux acum un an, a devenit o necesitate, în sistemul de învățământ online și de la distanță. E nevoie și de internet de mare viteză în mediul rural - aici, companiile de profil trebuie potențate și ajutate. E totuși o afacere, dar de ale căror produse avem nevoie cu toții, la cel mai înalt standard pentru toți. E nevoie de calculatoare performante în școli - costurile unui astfel de calculator au scăzut mult, față de acum zece-cincisprezece ani.

- Cum vedeți faptul că în 2020 mai sunt școli care au toaleta în curte, care nu au căldură, care nu sunt dotate corespunzător? Cum veți acționa în acest sens?

E o problemă pe care toți o cunoaștem și care nu mai poate fi ignorată. Este complet inutil să mai dăm vina pe vechile guvernări, care au fost și de stânga, și de dreapta. Suntem în secolul 21! Dincolo de eforturile pe care le-am făcut și le vom face sporit în continuare, ne-am lovit și de o reticență - unii nu își doresc acest lucru, oricât de paradoxal ar părea.

În privința școlilor, multe din neajunsuri au fost înlăturate, prin eforturile și investițiile Consiliului Județean - lucrurile stau mai bine decât acum zece ani, să zicem. Dar autoritățile locale nu au avut capacitatea să acceseze fonduri nerambursabile până acum. O vor putea face, cu sprijin din partea mea și a Consiliului Județean!

Avem nevoie de Școli europene în județul Constanța. Următorii patru ani sunt cruciali pentru dezvoltarea acestui sector în județul nostru, având în vedere că putem accesa fonduri europene care să ne asigure investițiile. Nu trebuie grevat tot bugetul Consiliului Județean pentru investiții!

- În acest moment există discrepanțe mari între rural și urban, la nivel național. Ce veți face pentru reducerea acestor diferențe în județul Constanța?

Prin investițiile majore într-un județ, unii înțeleg poate că ele se concentrează în special în jurul marilor aglomerări urbane, în jurul porturilor maritime și de pe Canalul Dunăre - Marea Neagră și Midia - Năvodari sau a orașelor de pe traseul marilor căi de acces, cum este autostrada (Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Agigea). Și uneori așa și este. Dar forța de muncă ce arată cea mai mare disponibilitate - și disperare, dacă termenul nu e prea dur... - se află în mediul rural. Acolo într-adevăr condițiile de viață s-au mai îmbunătățit - și nu vorbesc doar de domeniul pe care îl cunosc cel mai bine, alimentarea cu apă - dar și televiziune prin cablu, internet (aici mai trebuie investit, în special pentru sistemul de învățământ din rural, mai ales în timp de pandemie!). Însă oamenii au nevoie de locuri de muncă și venituri constante, nu numai sezoniere.

Sunt investiții din bani europeni în agricultură - culturi cerealiere, viticultură, creșterea animalelor - care pot fi atrase! Sau al meșteșugurilor și producței de serie mică. Dar și în domeniul infrastructurii: imaginați-vă cum ar fi să legăm nordul de sudul județului cu un drum rapid cu patru benzi! La asta se referă sprijinul pe care Consiliul Județean îl poate oferi prin statut și atribuții UAT-urilor, pentru reducerea diferențelor dintre urban și rural. Vorbesc de cele care țin de condițiile de trai - mereu vor fi diferențe, date de specificul fiecărui mediu socio-cultural.

- Avem multe sate lângă Dunăre cu potențial turistic real, în care localnicii nu au nicio perspectivă și nici locuri de muncă...

Am în vedere și dezvoltarea limesului dunărean (Ostrov-Hârșova), total neglijat de guvernele și administrațiile județene din ultimii 30 de ani. E un concept puțin cunoscut publicului larg, dar important. Sunt mai multe obiective arheologice pe acest aliniament: de la Ostrov până la Măcin chiar, de la Silistra până la Marea Neagră. Sunt resturi de așezări civile romane și feudale. Au fost descoperite monede romane, cioburi, opaițe. Chiar și brățari. Și la Ciobanu, nu numai la Hârșova, amfore romane și cioburi din epoca feudală timpurie. O altă descoperire care merită pusă în valoare este altarul roman cu inscripție, descoperit pe cetatea de la Gârliciu. Sunt obiective care vor fi puse în valoare cu investiții minime, fără îndoială. Aici vor lucra, vor supraveghea chiar oamenii locului, oamenii din zonă.

Să nu uităm satele pescărești de la sud și nord de Cernavodă. La sud sunt podgorii cu un imens potențial turistic - Rasova, Aliman, Ostrov, Adamclisi etc., iar la nord vestigii arheologice și istorice - Capidava, Topalu... Trebuie doar sprijiniți și finanțați, de preferință din fonduri europene, nerambursabile. Se pot face degustări, puncte de vânzare și desfacere la prețuri de producător, spații de cazare, trasee turistice...

- Atragerea de fonduri europene pentru creșterea nivelului de trai al constanțenilor din mediul rural?

Orice proiect dezvoltat în mediul rural cu bani europeni duce la creșterea nivelului de trai. Haideți să ne gândim puțin care este cea mai mare problemă a mediului rural. Eu cred ca lipsa locurilor de muncă este poate cea mai spinoasă problemă în aceste zone. Acum imaginați-vă ce înseamnă investițiile în acest mediu, fie că vorbim de educație - școli, infrastructura rutieră - drumuri sau agricultură. Toate aceste investiții înseamnă locuri de muncă și implicit venituri sigure, decente.

- Agricultura - soluții pentru sisteme de irigații?

Haideți mai întâi să vedem ce poate să facă în mod concret Consiliul Județean pe acest palier. Indiferent de ceea ce noi ne dorim, trebuie să avem în vedere respectarea Legii 215/2001, legea administrației publice locale. Dar vă pot spune că și pe parte de agricultură, pot fi implementate proiecte cu finanțare europeană. Noi ne propunem, ca prin intermediul CJ, prin direcția care va funcționa aici, să ajutăm și mediul privat cu partea de îndrumare și proiectare, dar și cu partea de cofinanțare.

S-a mai discutat de partea de reabilitare a sistemului de irigații, dar din păcate la ora actuală nu există o situație exactă a ceea ce este în teren. S-ar putea să avem surpriza că nu mai avem ce reabilita și atunci trebuie să ne gândim la un proiect care să refacă în totalitate acest sistem. Dar până la refacere putem să implementăm proiecte mici, zonale cu finanțare europeană, care să satisfacă această nevoie a irigațiilor pentru terenurile agricole. De partea astea cu irigațiile s-a preocupat foarte mult ministrul Petre Daea. Să nu uităm că avem deja pus în funcțiune canalul de irigații Carasu-Galeșu. Dar astea sunt proiecte în care ar trebui să se implice ministerele, nu numai Consiliul Județean.

- Alte priorități chiar de la începutul mandatului?

Direcția pentru fonduri europene!

Cel mai important va fi implementarea, în cadrul Consiliului Județean, a unei Direcții dedicate atragerii de fonduri europene nerambursabile. O direcție bine structurată și dimensionată, cu zeci de specialiști în domeniu, care - atenție! - nu vor fi plătiți din bugetul Consiliului, ci din banii alocați de Uniunea Europeană! Acest model de succes funcționează deja la turație maximă de mulți ani în cadrul RAJA SA, compania din România cu cel mai mare grad de absorbție a fondurilor europene - undeva la 25-30% din ce reușește să atragă România!

- Sunteți candidatul PSD într-un județ important. Cum credeți că se vor poziționa forțele politice după alegerile din 27 septembrie 2020?

- Facem parte dintr-un peisaj politic național, dinamic. La rândul nostru, în teritoriu, am avut și putem avea alianțe și colaborări, care să ducă la votarea, la realizarea unor proiecte importante. Toate acestea trebuie să aibă în vedere în primul rând binele comun. Nu putem rămâne înghețați în proiect - unii-s „de dreapta”, ceilalți „de stânga”. Doctrinele ideologice au importanță doar pe direcțiile mari, strategice. În viața reală, „dreapta” și ”stânga” au mai guvernat împreună - și la nivel național, și local. Din păcate, nu întotdeauna cu rezultatele maximizate.

Orgoliile sunt mari. Eu nu sunt un om orgolios, sunt un om practic. Haideți să ne unim atunci când e nevoie, și să facem! Putem avea rivalități - cu alte județe, regiuni, cu alte țări dacă vreți, dar nu aici, între noi. Modelul sabotajului românesc de la Bruxelles, împotriva României, trebuie abandonat!

Haideți să votăm cu obiectivitate pentru siguranța zilei de mâine, pentru siguranța familiilor noastre! Haideți să ne gândim cu toții ce înseamnă pentru economia județului nostru 2 miliarde de euro, atrași într-un singur mandat!

Mai multe detalii despre activitatea și programul candidatului PSD-ALDE-PNTCD-ADER, citiți aici: www.stroefelix.ro sau pe https://www.facebook.com/stroefelix.ro.

Pe candidatul Stroe Felix îl regăsiți pe locul 9 pe buletinul de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Constanța, la alegerile locale din 27 septembrie.

Comandat de PSD filiala Constanta, CMF 21200019

vineri, 25 septembrie 2020750
mai mult...Ultima oră
29 oct 00:00Ultima orăCoronavirus: AMENZI usturătoare, aplicate de poliţiştii constănţeni

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...165

29 oct 00:00Ultima orăCoronavirus la Constanţa: Peste 1.200 de teste RT-PCR, realizate în ultimele 24 de ore196
29 oct 00:00Ultima orăCORONAVIRUS: 2 NOI DECESE, la Constanța190
29 oct 00:00Ultima orăMarcel Ciolacu știe cine l-a fotografiat la restaurant: „Foarte bine că le-a făcut. S-a dus, a anunțat 112“

Președintele PSD Marcel Ciolacu a dezvăluit, joi seară, la Antena3, că fotografiile de la restaurant au fost făcute...282

29 oct 00:00Ultima orăLiderii din UE condamnă „atacurile teroriste“ de la Nisa: „Sunt atacuri asupra valorilor noastre comune“126
29 oct 00:00Ultima orăCoronavirus: Italia a înregistrat un nou record zilnic de aproape 27.000 de cazuri de COVID-19138
29 oct 20:08Ultima orăeTrezirea a constituit un grup de inițiativă civică ‘Împreună Reclădim Constanța’

Asocația eTrezirea a luat atitudine și a organizat prima întâlnire dedicată constituirii Grupului de Inițiativă...405

29 oct 20:09Ultima orăFranţa: Trei morţi, printre care o femeie decapitată, în atacul cu cuţitul de la o biserică din Nisa242
29 oct 00:00Ultima orăMihai Lupu, mesaj pentru şefii de instituţii: Vor fi schimbaţi toţi cei care nu şi-au făcut treaba800
29 oct 19:11Ultima orăDRUMUL expres Constanţa-Mangalia, în atenţia Guvernului

...689

29 oct 00:00Ultima orăOrban: Inamicul nostru e PSD287
29 oct 00:00Ultima orăOrban nu ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare206
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 oct 00:00SportRemiză între Petrolul Ploiești și CSM Slatina, scor 1-1 (Rezultatele zilei)

Petrolul Ploieşti și CSM Slatina au încheiat la egalitate, scor 1-1, restanţa din etapa a șaptea a Ligii a II-a....401

29 oct 00:00SportBarcelona, victorie pe terenul lui Juventus (2-0)

FC Barcelona s-a impus, cu scorul de 2-0, pe terenul echipei Juventus Torino (Cristiano Ronaldo nu a evoluat), în capul...454

29 oct 00:00SportChelsea, victorie categorică la Krasnodar: 4-0!

Chelsea și-a respectat statutul de favorită și a câștigat cu 4-0 în deplasarea de la Krasnodar, din etapa a 2-a a...320

29 oct 00:28SportNovak Djokovic s-a calificat în sferturi și va termina sezonul pe primul loc mondial - Sârbul a egalat recordul lui Pete Sampras

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile turneului ATP de la Viena [a trecut de Borna Coric, scor 7-6(11), 6-3)] și...384

Local
29 oct 22:53LocalUn vaccin spaniol anti-COVID a fost autorizat pentru testare internaţională

Vaccinul RUTI împotriva COVID-19, dezvoltat de un cercetător la Spitalul Germans Trias i Pujol din Catalonia (Spania)...699

29 oct 22:53LocalDirectorul ABADL a mobilizat echipele la Valu lui Traian

Directorul ABADL, Bogdan Bola a mobilizat echipele de lucru pentru decolmanatarea canalului după viitura de zilele...1004

29 oct 22:54LocalLiceul de Telecomunicații Constanța, sponsorizare în valoare de 6000 euro

832

29 oct 22:54LocalAtenție, șoferi! De joi încep lucrările de asfaltare pe strada Hatman Arbore

Carosabilul decopertat va fi recondiționat cu asfalt, circulația autovehiculelor fiind restricționată alternativ, pe...702

29 oct 22:55LocalBEȚI MORȚI, depistați la VOLAN de POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 21.40, au...731

29 oct 22:55LocalJudecătoria Hârșova s-a PRONUNȚAT în cazul unui ȘOFER!

1168

Politică
29 oct 00:00PoliticăOprea (PSD): Solicităm Guvernului să publice bugetul pe anul următor şi să spună cu cât va creşte TVA

Senatorul PSD Radu Oprea a solicitat, miercuri, Guvernului să publice bugetul pe anul următor, susţinând că...371

29 oct 00:00PoliticăCameră: Vehiculele rutiere lente pot fi înmatriculate şi înregistrate la RAR

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede introducerea unei noi categorii de vehicule - şi...546

29 oct 00:00PoliticăCameră: Modificări în organizarea DSU; Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prim-ministru

338

29 oct 00:00PoliticăCameră: Tichete de 150 lei pe lună - acordate sportivilor de performanţă

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care prevede că Ministerul Tineretului şi Sportului acordă sportivilor de...380

29 oct 00:00PoliticăTomac: Numirea lui Dircă la Consiliul Legislativ - o înţelegere "evidentă" a PSD, ProPonta şi Tăriceanu

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl acuză pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, că "face un joc ieftin" când susţine...371

29 oct 20:44PoliticăPrimarul localității Valu lui Traian, Florin Mitroi a depus jurământul

851

Interviuri
9 oct 00:09InterviuriINTERVIU cu Ionuţ RUSU, VIITORUL VICEPRIMAR al Constanței! VIDEO

A intrat în Consiliul Local Municipal Constanța din dorința de a creşte calitatea vieţii constănțenilor, alături...8239

6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2828

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

7661

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

Năvodărenii și-au ales primarul la alegerile din 27 septembrie, reconfirmându-l pe Florin Chelaru în funcție....3109

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...3003

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

2598

Monden
29 oct 00:00MondenKim Kardashian, criticată pentru o escapadă pe o insulă tropicală la împlinirea vârstei de 40 de ani

Vedeta de reality-show Kim Kardashian a stârnit marţi un val de reacţii negative pe reţelele de socializare după ce...453

29 oct 00:00MondenAncheta în care actorul Gerard Depardieu era acuzat de viol va fi redeschisă

Un judecător de instrucţie din Paris va redeschide ancheta ce vizează acuzaţiile de viol formulate împotriva...357

29 oct 00:00MondenCeline Dion îşi pregăteşte debutul ca actriţă alături de Priyanka Chopra în filmul „Text for You“

340

Mapamond
29 oct 00:00MapamondCoronavirus: Ucraina prelungeşte starea de urgenţă până la sfârşitul anului

Guvernul ucrainean a prelungit miercuri până la 31 decembrie starea de urgenţă impusă în luna martie pentru a face...315

29 oct 00:00MapamondExamene ginecologice forţate pe aeroportul din Doha: Qatar-ul îşi face mea culpa; indignare în Australia

Qatar-ul a transmis miercuri că ''regretă'' examenele ginecologice forţate la care au fost supuse mai multe femei pe...527

29 oct 00:00MapamondRusia: Avionul Tupolev Tu-154, aflat la ultimul zbor comercial

359

29 oct 00:00MapamondCE îndeamnă statele UE să ia măsuri îndrăzneţe în faţa evoluţiei alarmante a pandemiei

Livrarea unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 către statele UE ar putea începe în mod serios în aprilie...319

29 oct 00:00MapamondCoronavirus: Rusia raportează un număr record de decese zilnice cauzate de COVID-19

Rusia a raportat miercuri un număr record de decese provocate într-o singură zi de noul coronavirus, 346, ceea ce...341

29 oct 00:00MapamondKeith Raniere, fondatorul sectei sexuale NXIVM, a fost condamnat la 120 de ani de închisoare

384

Sănătate
29 oct 00:00SănătateKeratoconjunctivita atopică: simptome, factori de risc, tratament

Keratoconjunctivita atopică este o boală inflamatorie cronică a ochilor care afectează pacienții cu dermatită...337

29 oct 00:00SănătateCe este dispepsia și cum o deosebești de alte probleme stomacale

Dispepsia sau indigestia este o afecțiune care se manifestă prin arsuri gastrice (pirozis), eructații, senzație de...369

29 oct 00:00SănătateCe uleiuri poți să folosești acasă pentru masaj și hidratare

325

29 oct 00:00SănătatePoate o dietă vegană să îți afecteze inteligența?

Există voci care spun că o dietă vegană poate afecta inteligența unei persoane, în timp ce altele combat...322

29 oct 18:16SănătateChimionul: ce beneficii are pentru sănătate?

Chimionul a devenit în ultimii ani subiect de cercetări medicale, deoarece dovezile anecdotice susțin că are diverse...373

29 oct 00:00SănătateTotul despre terapia cu aerosoli: când se folosește și ce beneficii are

Terapia cu aerosoli este folosită pentru tratarea multor afecțiuni, în special a celor de natură respiratorie....320

29 oct 00:00SănătatePudra de argilă albă - beneficii pentru piele și dinți

Argila este un tip de rocă, de natură sedimentară, compusă dintr-un amestec de silicați, particule de cuarț și...314

29 oct 00:28SănătateDouă tratamente naturiste pentru părul subțire

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, putem observa cum părul începe să își piardă din volum și strălucire....452

29 oct 00:00SănătateDe ce este util să folosești lapte de corp

307

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT