REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Stroe: ‘PSD Constanţa vrea ca toate instituţiile de forţă, parchetele, să acţioneze respectând Constituţia’

Stroe: ‘PSD Constanţa vrea ca toate instituţiile de forţă, parchetele, să acţioneze respectând Constituţia’

Replica API 19 februarie 2018 | 00:01 452

MESAJ DE SUSŢINERE PENTRU DRAGNEA

MESAJ DE SUSŢINERE PENTRU DRAGNEA

Felix Stroe

Social-democraţii constănţeni s-au întrunit în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, pentru a discuta, printre altele, seama Congresului anunţat de liderul PSD, Liviu Dragnea. După şedinţă, preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, a făcut mai multe precizări, pentru “Replica” de Constanţa, în legătură cu cele discutate.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, Dragnea a anunţat organizarea unui Congres, în luna martie: “Voi cere vot pentru mine, ca președinte al partidului”. “Nu e o ședință puțin importantă. Vom avea o evaluarea a secretarilor de stat și propunerea încetării activității unora dintre ei. Voi propune convocarea unui Congres al PSD. Asistăm de o perioadă de timp la dezbateri aprinse în domeniile economic, sănătate, educație, justiție, iar PSD trebuie să aibă o poziție bine definită. Vreau să redefinim și să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile nedemocratice și ilegitime asupra instituțiilor democratice. Vreau să ne implicăm serios în democratizarea societății românești și de a pune instituțiile de forță strict în matca lor constituțională. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambițios program pe termen lung din istoria Românei. Vom organiza în martie un congres. Voi cere, categoric, și un vot pentru reconfirmarea mea ca președinte al PSD. În perioada următoare o să definim o comisie de definire a congresului, se pot face modificări la statut, colegii pot face propuneri”, a spus Dragnea.

O propunere a fost formulate deja, de la Constanţa, mai exact preşedintele organizaţiei municipal, Decebal Făgădău, a opinat că trebuie modificat statutul PSD, dar şi faptul că PSD Constanţa ar trebui să primească posturi de secretari de stat.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe, a declarant, imediat după şedinţă: „Discuţia nu se referă la vot pentru domnul Dragnea. Dânsul a fost ales preşedinte statutar şi în cel mai democrati mod posibil. La şedinţa Biroului Permanent Judeţean lărgit de azi, la care au participat 70 de lideri de UAT-uri, PSD Constanţa şi-a exprimat sprijin necodniţionat faţă de Liviu Dragnea şi politicile promovate de acesta”, a precizat, pentru „Replica”, Stroe.

„Congresul extraordinar convocat de domnul Dragnea are ca motivaţie principală aceea de a adopta o poziţie vizavi de acţiunile unor instituţii, parchete şi instituţii de forţă care trebuie să acţioneze în cadrul organizat al Constituţiei. Aceste instituţii trebuie să respecte Constituţia. PSD doreşte consolidarea tuturor instituţiilor statului, dar s-au constatat derapaje, arătate de tot mai mulţi cetăţeni în ultimele zile. Sunt derapaje de la litera Constituţiei. PSD vrea ca toate instituţiile de forţă, parchetele, să fie întărite, dar să acţioneze în litera legii, respectând Constituţia. Toată ţara a văzut la televizor abuzurile la care fac referire, exemple de stat paralele. Dar sunt abuzuri făcute de oameni, iar instituţiile în cauză trebuie să elimine acei oameni, ei nu au ce căuta acolo, nu trebuie să mai lucreze acolo. Jumătate din ce s-a arătat în aceste zile, dacă este adevărat, este cutremurător. Ce i se întâmplă azi unui politcian, i se poate întâmpla şi unui ziarist! PSD la nivel naţional nu doreşte îngrădirea nici unei instituţii, dar să acţioneze în cadru constituţional, aşa cum se întâmplă în ţări precum Franţa, Olanda...”, a mai declarat, pentru „Replica”, Felix Stroe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta avea 3 ministri in guvern si acum? Buna strategie ai avut Stroe! Ai fost ministru si ai tolerat la conducerea portului unul din Galati de-al lui Toader? N are Constanta oameni?
0
0
Fratia penalilor
1
1
A aparut securistul cu limba lui lunga sa-i faca un interior-exterior lui Dragnea. Pai bine mai nea Felix, acum te-ai trezit? Cand ti-ai luat limba in gura cu Tudose nu te-ai gandit? Acum degeaba
8
1
pe bune d-le stroe.... intre 2000 si 2018 de ce nu s-a respectat Constitutia Romaniei pe teritoriul judetului si al municipiului Constanta... cred ca statul paralel psdist proprietate a lui mazare, constantinescu, strutinsky, stroe, fagadau, etc.
5
1
Domnule Stroe, nu va mai luati dupa nea Ghita si intariti filiala PSD prin revenirea lui Muresan si puneti presiune pe doamna Belu sa termine cu arogantele si ea si vicele Pandrea care se plimba ZILNIC la Constanta cu masina primariei cu nevasta soacra si copiii pe banii cetatenilor din kogalniceanu. Politia sa il cerceteze pe Pandrea la masina B77LMH cum falsifica foile de parcurs!
9
4
Mai bine jigodia de felix ne zicea cum a fost racolat ca informator inca de pe bancile liceului din Braila...!
18
1
'' MESAJUL CONTINE CARACTERE NEPERMISE'' sa inteleg , tot ce este legat de haita de hoti din psd este interzis a se aminti. Mor copii in spitale, se spanzura tinerii, mor de surmenaj si munca enorma alti tineri, medicii parasesc tara, mamelor li s-a redus indemnizatia de concediu de maternitate?, in ce consta acel caracter nepermis?
21
1
degeaba!!! ai muscat mana stapanului!!! nu te iarta.
23
2
Pai,faceti intai de toate curatenie la voi,drept exemplu de echidistanta si corectitudine,mincinosilor!
27
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218