REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Stroe vrea să rezolve ‘paşnic’ războiul declarat de Vrabie la Medgidia!

Stroe vrea să rezolve ‘paşnic’ războiul declarat de Vrabie la Medgidia!

Replica API 15 mai 2018 | 10:06 274

A informat ministrul Fondurilor Europene că există primari care ar putea bloca proiecte cu fonduri de la UE

A informat ministrul Fondurilor Europene că există primari care ar putea bloca proiecte cu fonduri de la UE

Războiul de la Medgidia atinge un alt nivel. În cadrul conferinței susținută de președintele Asociației Române a Apei, Felix Stroe, în prezența ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, dar și a secretarului de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Sirma Caraman, a fost adusă în atenţie și situația în care administrațiile locale blochează implementarea proiectelor pe bani europeni. Vorbim aici, desigur fără să fi fost menționat cu subiect și predicat, de cazul Medgidia, unde primarul Valentin Vrabie blochează un proiect de sute de milioane de euro, care ar consta într-o conductă care să străbată județul.

După cum a punctat în urmă cu ceva timp, la o altă conferință de presă, sudul județului Constanța va ajunge la limita inferioară a resursei primordiale - apa - pentru localitățiile aferente. Astfel, cu acest proiect, se asigură transportul de apă potabilă care să suplinească acel minus. Totuși, la Medgidia, de unde ar trebui să pornească conducta, Consiliul Local nu a trecut proiectele prin ședință, astfel, proiectul este blocat.

În cadrul prezentării de luni, 14 mai, la ExpoApa, un eveniment ajuns la a 20-a ediție, Stroe a atras atenția cu privire la blocajele apărute în anumite unități adminsitrativ teritoriale și că Statul Român, prin sprijinul Guvernului, ar trebui să găsească soluții să nu mai existe astfel de blocaje de proiecte benefice comunității.

La final, Felix Stroe a declarat că dorește rezolvarea situației de la Medgidia pașnic pentru ca toată lumea să aibă de câștigat. „Vom parcurge toate etapele, pentru că avizele nu sunt pentru afacere personală, ci sunt pentru interesele județului. Eu cred că este un interes strategic, e o problemă socială. Și nu e normal să adoptăm o atitudine cum a adoptat-o Medgidia în ultima perioadă. Practic, domnul primar din Medgidia nu vrea să introducă pe ordinea de zi a Consiliului Local Muncipal aceste probleme. Dar, noi am făcut o campanie foarte laborioasă pentru informarea cetățenilor și a consilierilor locali, cărora le-am și scris și le-am explicat riscurile la care se expun, pentru că nu poți să spui că nu sunt de acord. Nu este un proiect să faci o gogoșerie sau să mai faci o învârtită pe undeva. Nu poți să spui: „nu vreau eu“. Nu vrei tu, nu vrei la tine acasă. Dar că nu vrei tu trebuie să ai argumente legale și să explici de ce nu vrei. Sper să o rezolvăm pașnic“, a spus Felix Stroe.

Legat de speculaţiile cum că se urmăreşte înlăturarea sa de la conducerea RAJA, iar ulterior de la conducerea PSD Constanţa, Felix Stroe nu a dorit să comenteze.

A comentat însă, în urmă cu două zile, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, care a precizat că sunt doar neadevăruri şi a reiterate că nu este interesat să preia conducerea PSD Constanţa. La fel, liberalul Marian Iordache, vehiculat într-un scenario privind preluarea conducerii RAJA, a declarat că sunt “intoxicări”. Iată detaliile scenariului la care facem referire:

https://www.replicaonline.ro/tentativa-de-puci-la-psd-constanta-355154/

C.C., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti in Buftea sa vedeti cu ce apa murdara ne trateaza raja. Investitie tot cu fonduri europene de milioane de euro. Doar ca milioanele s-au dus .... Asadar dragi locuitori ai orasului Medgidia nu puneti botul la vrajeala lor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218