REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Student la Teologie, proxenet şi traficant de carne vie

Student la Teologie, proxenet şi traficant de carne vie

Replica API 2 iulie 2011 | 00:00 206

Prins în timp ce vindea o tânără

Prins în timp ce vindea o tânără

Doi constănţeni sunt suspectaţi de poliţişti că au recrutat două tinere cărora le-au promis locuri de muncă pe litoral, după care le-au lipsit de libertate, într-un apartament închiriat pe raza municipiului Constanţa şi, prin violenţe, le-au obligat să se prostitueze. Poliţiştii BCCO Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT i-au prins în flagrant, la începutul lunii iunie a.c., pe Marian Sorin Bălan, de 22 de ani, din Hârşova, student la Teologie, şi Valentin Mazilu, de 32 de ani, din comuna Seimeni, în timp ce încercau să o vândă pe M. G., de 18 ani, în schimbul a 1000 de euro.

Celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, iar în urma cercetărilor efectuate a mai fost identificată o altă victimă a acestora, S.I., de 20 de ani. Din investigaţii a reieşit că cele două tinere au fost recrutate în cursul lunii mai 2011, fiindu-le promise locuri de muncă pe litoral, însă cei în cauză le-au sechestrat, într-un apartament închiriat pe raza municipiului Constanţa şi, prin violenţe, le-au obligat să se prostitueze, racolarea clienţilor efectuându-se prin anunţuri postate on-line pe un site. În urma probelor administrate în cauză, la propunerea procurorilor DIICOT, Tribunalul Constanţa a dispus măsura arestării preventive a celor doi pe o perioadă de 29 de zile, iar la data de 28 iunie a.c. au fost finalizate cercetările, fiind întocmit rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, faptă pedepsită cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

Facultatea de Teologie se "leapădă" de studentul traficant

În privinţa lui Marian Sorin Bălan, trimis în judecată pentru trafic de carne vie, facem precizarea că el urmeză să fi exmatriculat de la Facultatea de Teologie. Preotul Bogdan Moise de la Universitatea Ovidius din Constanţa susţine că, potrivit regulamentului de ordine interioară, acesta nu mai poate rămâne la facultate. "Problema sa va fi discutată în următorul Consiliu profesoral. Nu mai poate rămâne la noi. A fost un element care nu s-a încadrat deloc în disciplina specifică Facultăţii de Teologie, deşi i s-a dat şansa de mai multe ori să-şi modifice comportamentul pentru a intra pe făgaşul normal", a declarat, pentru "Replica", preotul Bogdan Moise. De altfel, studentul, fiind preocupat cu alte probleme, a decis în ultima perioadă să nu mai frecventeze cursurile. Pentru că nu a mai participat la examene a fost avertizat în repetate rânduri, atât verbal cât şi scris, că riscă să fie exmatriculat. "Era pe picior de plecare de la noi. Era student în anul III, an pe care nu cred că l-ar fi putut absolvi pentru că nu şi-a obţinut numărul de credite necesare. Avea numeroase absenţe, probabil că el nu mai avea nici un interes să mai vină la noi, pentru că îşi schimbase priorităţile", mai spune preotul. Conform acestuia, studentul a fost zărit anul acesta pe holurile Facultăţii de Teologie de maxim două ori. "Probabil că venise să se întâlnească cu cineva, nu să stea la cursuri. De altfel, anul acesta nu s-a mai prezentat la spovedanie şi acesta a fost un semn definitoriu că nu mai călca aşa cum trebuie. Studenţii de la Teologie sunt obligaţi să se spovedească şi sunt supravegheaţi din acest mod de vedere. Sita la noi e destul de deasă, dar din păcate se mai întâmplă să se mai strecoare şi astfel de exemple negative", a spus preotul.

Alexandra VASILE, Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218