REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Studenţii cu restanţe să-şi ia adio de la un loc în cămin!

Studenţii cu restanţe să-şi ia adio de la un loc în cămin!

Replica API 29 septembrie 2012 | 00:00 832

Cozi interminabile pentru cazare

Cozi interminabile pentru cazare

Noul an universitar se apropie cu paşi repezi, astfel că studenţii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cazare. Ei "aleargă" după un loc de cazare în căminele studenţeşti şi stau ore bune la coadă pentru a pune mâna pe el. Însă, nici aşa, nu au siguranţa că-l obţin.

Vineri dimineaţă, ora 8.00, căminul FAR, ce aparţine Universităţii Maritime Constanţa. Zeci de studenţi aşteptau în faţa căminului, situat pe bulevardul 1 Mai, pentru un loc de cazare. Nu aveau siguranţa că-l vor obţine, însă speranţe - da. Toţi erau pregătiţi cu bagaje, pachete de la familii, pături, şi toate cele necesare unui student aflat departe de casă. "Stau de câteva ore. Sunt din Brăila şi sper să ocup un loc aici. O să stau cât este nevoie. Dacă nu obţin loc, probabil că mă voi muta cu chirie", a spus un student de la Navigaţie, din cadrul Universităţii Maritime Constanţa. Un altul, anul doi în cadrul aceleaşi facultăţi, spune că organizarea nu este una foarte bună şi asta pentru că ei sunt nevoiţi să aştepte cu orele, existând, la final, riscul să nu fie trecuţi pe liste. "Nu se poate aşa ceva. Stăm de dimineaţă aici şi nu ni se spune nimic. Nu ştiu dacă voi avea un loc. Am şi un părinte cadru didactic. Cred că stau degeaba", a spus studenta. Reprezentanţii comisiei de cazare spun că listele cu numele norocoşilor sunt venite "de sus", şi că ei nu fac altceva decât să le respecte. La fel şi condiţiile de cazare. De exemplu, restanţierii nu vor obţine un loc în cămin şi nici cei cu probleme disciplinare. "Sunt foarte mulţi studenţi pe liste. Durează mult pentru că trebuie să-i căutăm, pentru că nu au voie aibă restanţe. Obţinerea unui loc în cămin se face astfel: doctorand, masterand şi apoi studenţii din anii: 4, 3, 2 şi 1. Noi am primit listele şi după ele ne ghidăm", a declarat, pentru "Replica", George Mihalache, reprezentant al comisiei pentru cazarea studenţilor de la UMC. Căminul Far are 280 de locuri de cazare, însă, cerea este dublă, după cum a mai spus George Mihalache. Lucrurile stau ceva mai bine la căminele universităţii Ovidius. Chiar dacă nu mai vorbim de o coadă interminabilă ca cea de la Far, şi aici studenţii aşteaptă verdictul. Unii, mai norocoşi, şi-au luat în primire locul de cămin. "Sunt din Bulgaria. Am luat camera, însă nu sunt prea mulţumit. Sunt prea mulţi în cameră", a spus un student. Universitatea Ovidius pune la dispoziţia studenţilor săi 1.410 locuri de cazare, dintre care 1.071 pentru studenţii români.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218