REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

STUDENŢII de la OVIDIUS, NEMULŢUMIŢI că TAXELE ȘCOLARE NU se REDUC

STUDENŢII de la OVIDIUS, NEMULŢUMIŢI că TAXELE ȘCOLARE NU se REDUC

Replica API 23 noiembrie 2020 | 20:22 4687

Unii studenți de la Universitatea „Ovidius” Constanța (UOC) se declară nemulțumiți de faptul că trebuie să plătească taxa de școlarizare integrală chiar și în acest context pandemic. Reprezentanții UOC vin cu lămuriri și declară că se străduiesc să mențină aceste taxe, în timp ce alte unități de învățământ le-au mărit.

În contextul pandemic în care ne aflăm, mai mulți studenți au sesizat faptul că trebuie să achite taxa integrală de școlarizare, chiar dacă orele se fac online și nu mai sunt nevoiți să meargă în sălile de curs. Aceștia se întreabă de ce nu s-a aplicat o reducere, având în vedere faptul că nu mai pot merge fizic la cursuri. „Marea mea nedumerire este următoarea: de ce trebuie să mai plătim taxa integrală dacă noi nu ne mai ducem fizic la ore? Nu mai uzăm bănci, nu mai folosim iluminatul, băile și toate chestiile. Ok, se plătesc salariile profesorilor, este perfect în regulă, însă, nu mi se pare normal deloc să dăm la fel. În plus, și noi avem la rândul nostru de achitat facturi mai mari, la curent, la întreținere… la asta nu se gândește nimeni” ne-a declarat un student din cadrul Universității Ovidius.

Reprezentanții UOC vin cu răspunsul

Contactați fiind, reprezentanții Universității „Ovidius” Constanța au explicat că vor menține aceste sume, având în vedere faptul că alte unități de învățământ au crescut tarifele. Totodată, aceștia au adus argumente în legătură cu imposibilitatea reducerii taxei de școlarizare. „La Universitatea „Ovidius” taxele au rămas neschimbate în ultimii ani, chiar dacă în alte centre universitare taxele au crescut. În prezent, facem eforturi să ne încadrăm în taxele actuale și să nu le creștem. Predarea online nu înseamnă costuri mai mici. De multe ori sunt cheltuieli chiar mai mari (logistică online, echipamente, etc), iar cheltuielile uzuale (salarii, întreținere, utilități, cămine) sunt aceleași”, au declarat pentru Replica reprezentanții UOC.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
il cunosc personal pe monsianu, iti pot confirma ca e un lake. se incadreaza in parametrii fraierului cu bmw. a se retine, sunt si oameni destepti si seriosi cu bmw, no hate.
1
0
Pai cum baaa sa scada, cand toti basitii sunt profesori pe acolo? Pai te uiti la poponaru ala de Pepi e plin de el ca wc-u de cacat, sau proasta aia de Vancea, de ar trage in ea 5 studenti o data...pai cum sa nu tina ei steagu sus???
3
0
Votati in continuare PNL care deja vad ca taie de la amaratii cu burse sociale desi multi studenti se incadreaza in barem spun ca au doar 30% din buget,
2
1
Oricum votam Noua Dreapta ce de ceilalti ne am convins 30 de ani. Pozitia 11 pe buletinul de vot.
2
1
Invatati, analfabetilor functionali, si intrati pe locurile de la buget, fara taxa. Nu este obligatoriu ca toti tantalaii sa aiba studii universitare!
4
1
Esti un golan ca si cel pe care il sustin asta daca nu esti chiar el sau albanezoaica care i-a stricat casa. Afara cu albanezii din tara, sa mearga la ei in saracia lor. Hal de vocabular ai, golanule
5
2
Sa-l pupati in poooola pe Mosnianu! Va da clasa labagiilor
1
5
Putorilor ce sunteti! Nu mai cautati justificari pentru a nu invata. Daca invatati, ajungeti pe locuri fara taxa si luati bursa. Solutia cea mai buna este ca la universitatile de stat sa nu mai existe locuri cu taxa. Cine vrea sa plateasca, sa mearga la particulara, sa vedeti cine va mai baga in seama dupa absolvire!
7
3
Cu salarii astronomice,unii din conducere se pretau si la bonuri de masa acum cativa ani!Asta in timp ce personalul auxiliar lua doar jumatate din nr.de bonuri! Cand mai ajung unii sa tina cursurile nu stiu,profeseaza prin diverse unitati cate 8 ore, au activitati in domeniul privat,activitate politica,participa pe la sedinte de CA,conducere etc.Cate ore are ziua?28?
12
5
Profesori care isi muta orarul dupa cum au chef, nu stau sa inteleaga studentul care are o problema si nu poate intra de ex la cursul online Taie si spanzura dupa cum vor ei si mai iau si mitaa si un baton de parizer aviz doamnei D.S.
26
1
Este unul Mosnianu,la relatii intermationale,facultatea de istorie,la ore ne vorbea doar cate femei a avut el sub cearceaf,asta in rarele dati cand venea la ore.
14
0
Unde bifam pe declaratie daca mergem la Mariana Mitra la meditatie? E foame mare la dansa si guvernu nu s-a gandit la ea!
9
1
Astia care comentati aiurea si rautacios se vede ca ati fost abuzati sexual cand erati mici!Sunteti produsul unor mame cureve si ai unor tati boschetari!!!Sunte-ti deia epilati la cur care vanati pokemoni la semafor!!!Niste rable jegoase!!!Lasa-ti studentii in pace rablelor!!!Sunteti baieti cu cucu-n gura!!!bulangiilor
1
10
In conditiile in care copii nu se duc la unitatile de invatamant, deci nu folosesc absolut nimic din utilitatile scolilor, ei cer in continuare aceleasi taxe chiar unii dintre ei au mai si ridicat taxele. Nu stiu daca este corect. Exemplul academia navala, sectia civila.
14
5
Facultatea e optionala! Puneti mana si invatati ! Invatati pt voi, pentru momentul cand ajungeti fata in fata cu realitatea, dupa terminarea facultatii. Ajungeti niste muritori de foame, nu mai merge cu smecheriile la locul de munca.
14
1
Studenti educati de profesori repetenti cu studii facute pe spaga
18
4
Diplome subtiri, absolventi mediocri cu aere de oameni de stiinta si mari cercetatori
15
6
Puneti mana pe carte puslamalelor.
13
3
Mariana Mitra de la drept face meditatii cu studentii pentru notele de 10
14
2
UOC este o mizerie in care profesorii cer spaga direct. Decanul de acum a cerut in fiecare an spaga la examenele cu el.
13
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614