REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Studenţii de la Ovidius, REVOLTAŢI! Sunt nevoiţi să intre „pe uşa din dos”. Ce spune rectorul

Studenţii de la Ovidius, REVOLTAŢI! Sunt nevoiţi să intre „pe uşa din dos”. Ce spune rectorul

Replica API 7 noiembrie 2016 | 23:46 755

Ca la şcoala generală

Ca la şcoala generală

Situaţie revoltătoare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. De aproximativ o săptămână studenţii sunt nevoiţi să ocolească cele două corpuri aflate în Campus pentru a ajunge în sălile de curs. Asta pentru că intrarea principală s-a transformat în intrarea profesorilor, iar accesul se face pe baza unui card. Acest lucru a strârnit vâlvă în rândul studenţilor, iar reprezentanţii Senatului studenţesc au luat deja atitudine.

Începutul de an universitar la Ovidius a debutat cu probleme. Studenţii sunt puşi în situaţia hilară de a ocoli corpurile universităţii pentru a putea intra. Preşedintele Senatului Studenţesc a transmis o sesizare conducerii UOC în care a solicitat ridicarea interdicţiei impuse pentru accesul studenţilor prin intrarea principală în Campus. Rectorul a răspuns prompt sesizării şi a asigurat faptul că situaţia va fi remediată, însă acest lucru nu s-a întâmplat, deşi termenul „scadent” era săptămâna trecută. „Începând cu data de 26.10.2016, accesul studenfilor în Corpul A al Campusului universitar a fost restricţionat, fiindu-le interzis accesul prin intrarea principală. Totodată, vă aducem la cunoştintă că această situaţie este valabilă pentru Corpul B. Considerăm această măsură abuzivă, similară practicilor întâlnite în societăţi extremiste sau cel puţin segregaţioniste, care aparţin secolului trecut, nicidecum unei universităţi care se vrea a fi modernă şi europeană. Faţă de această realitate incontestabilă, vă solicităm să dispuneţi restabilirea dreptului firesc şi legitim al studenţilor, în mare parte plătitori de taxe, de a accesa spaţiile de învăţământ pe intrarea principală, cum s-a practicat şi până la acest nefericit moment”, se arată în sesizarea studenţilor.

Iată ce spun studenţii

Universitatea „Ovidius” din Constanţa este cea mai prestigioasă unitate de învăţământ universitar de la malul mării. Cu toate acestea, câteodată conducerea universităţii ia unele decizii care nu sunt deloc pe placul studenţilor. Zilele acestea studenţilor le-a fost restricţionat accesul pe uşa principal a Campusului Corp A, fiind nevoiţi să ocolească toată clădirea. Imediat după această decize s-a creat vâlvă în rândul studenţilor care nu sunt deloc de acord cu acest lucru. „Este cea mai tâmpită idee. Nu se poate aşa ceva. De ce trebuie să ocolim toată clădirea prin frig pentru a intra în campus? Mi se pare o porcărie”, a afirmat Elena, studentă la masterat. De aceeaşi părere este şi Alexandra, o altă student la masterat: „Nu mi se pare normal aşa ceva. Acum câteva zile am văzut că uşa din faţă era deschisă şi am intrat. Administratora a venit imediat la mine să mă dea afară şi mi-a vorbit foarte urât. Nu mi se pare o idee bună. De ce până acum studenţii şi profesorii au intrat pe aceeaşi uşă şi acum nu se mai poate?”. Maria susţine şi ea că măsura impusă de universitate este o tâmpenie. „Este absurd şi sunt foarte supărată din acest motiv. Am ajuns la universitate cu geanta plină de cărţi şi de-abia aşteptam să o pun jos. Când ajung în faţa uşilor îmi dau seama că nu am cum să intru. A trebuit să ocolesc toată clădirea. Este cel mai prostesc lucru pe care universitatea a putut să îl facă. Nu s-a ţinut cont de faptul că nu toată lumea vine cu maşina la facultate? Nu s-a ţinut cont de fatul că vine iarna şi că trebuie să mergem prin frig? Nişte incompetenţi”, a afirmat Maria, student la Facultatea de Drept.

Rectorul: „Este treaba studenţilor dacă nu sunt de acord”

Sorin Rugină, rectorul Universităţii „Ovidius” afirmă că este de acord cu această măsură şi că studenţii nu ar trebui să fie preocupaţi de acest aspect, ci de carte. „Studenţii nu sunt puşi să ocolească, ci sunt puşi să intre pe la intrarea elevilor. Este o chestiune de care abia am aflat. Sunt de acord cu acest lucru pentru că aşa este în toate universităţile. Este treaba studenţilor dacă nu sunt de acord. Când vor înţelege că deciziile universităţii sunt decizii gândite, atunci vor înţelege. În cursul zilei de luni, 7 noiembrie, avem o şedinţă operativă şi o să vedem de ce a decis acest lucru decanul care răspunde de Corpul A. Cred că este o chestie de disciplină. Studenţii nu au venit să intre pe uşa principală, au venit să înveţe”, a declarat, pentru „Replica”, Sorin Rugină.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218